När Quantum Break släpptes till PC via Windows Store i våras, var det solklart att Xbox One-versionen av Remedys senaste spel var att föredra. PC-diton led av märkligt hackande och risig bilduppdateringshastighet, även om spelaren hade den rekommenderade hårdvaran. I och med att spelet nu även har släppts på Steam, denna gång med DirectX 11 istället för 12, verkar prestandaproblemen med Quantum Break ha blivit klart förminskade.

Vår systersajt Eurogamer.net skriver såhär:

"We look at the GTX 970 first, a card that had serious issues with stutters and freezing when we first tested the game on DX12. With the latest GeForce 372.90 drivers installed, we run both the Steam and Windows Store versions on a Windows 10 machine, paired with an i7 4790K and 16GB RAM. In terms of visual settings to tax this hardware, we set it to 1080p, ultra settings, and use the game's upscaling mode too. This constructs a full HD framebuffer using temporal supersampling from a base 720p image.

The result? A vastly smoother ride on DirectX 11, and with higher frame-rates across the board on the Steam release. In terms of the raw stats, DX11 turns in an average of 44fps, as compared to 33fps on DirectX 12. This veers far away from the top 60fps mark we're looking for, but that's still a 33 per cent boost in performance due to a switch in API and a move away from the universal Windows platform. And not only that, but the erratic frame-times this card continues to suffer from on DX12 - with spikes to 83ms and over - are evened out entirely on DX11. It's a massive upgrade for this card; not just in the frame-rate metrics, but also in the reduction of stutter overall."

Visserligen är det inte snack om några 60 bildrutor per sekund, men att hoppa upp från 33 till 44 FPS talar sitt tydliga språk. Om du har ett Nvidea-grafikkort kommer Quantum Break fungera bättre med DirectX 11 än DirectX 12.

Digital Foundry har gjort en jämförelsevideo som du kan spana in här:

Kommer du skaffa Steam-versionen av Quantum Break?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jerry Fogselius

Jerry Fogselius

Feature-redaktör

Jerry är en rödskäggig ung man som trots gingerhåret har en själ, vilken han lägger ner i alla sina texter. Han har ett helt rum dedikerat till spel, där en gammal burkteve står sida vid sida med en sån där modern ”plattskärm”. Han är en allätare som älskar äldre titlar lika mycket som de senaste actionspelen, och favoritliret Super Mario 64 går än idag lika varmt som när han tog sitt första hopp 1997 (Jerry har dock fortfarande inte lyckats tagit alla 120 stjärnor).