Jag minns att jag la timme efter timme varje söndagmorgon i säkert ett år för att klara Super Mario Bros på mitt Nintendo. För några dagar sedan slog Kosmic rekordet för att klara spelet, och han gjorde det på under fem minuter. Han lyckades även göra det med minsta möjliga marginal - en sextondels sekund. Ungefär lika mycket som en enda bildskärmsuppdatering.

Det tidigare rekordet gjordes av Darbian som klarade spelet på 4:57.244. Kosmics nya rekord hamnade på 4:57.277, det vill säga en skillnad på 0.017 sekunder.

En anledning till att det nya rekordet ligger så nära det tidigare rekordet är att det första Super Mario är ett väldigt populär speedrun-spel. Spelare har redan testat alla tricks för att få ner tiden en aning.

Nedan kan du se hela Kosmics speedrun:

Tack Kotaku.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Niklas Alicki

Niklas Alicki

Skribent

Niklas återupptäckte sin barndomskärlek till spel när han fick uppdraget att recensera det första Assassin’s creed på Sveriges radio. Sedan dess kombinerar han intresset för AC-serien och story-drivna konsolspel med att vara förälder och redaktör. Numera Playstation-trogen med aldrig mer än två meter från sin Vita.

Fler artiklar av Niklas Alicki