Som bekant släpper Nintendo en officiell mini-version av sin älskade NES senare i höst (11 november), och japan får då en mini-variant av Famicom, som du kan se på bilden nedan.

1

Nu får den oväntad konkurrens av FC Compact, en icke-officiell och HD-anpassad variant av Famicom som skall släppas redan den 30 november i Japan. Det fina med FC Compact är att man kan byta kassetter på den, till skillnad från Nintendos officiella nyversion. Kolla in bilderna nedan:

2
3

Det som känns lite märkligt är att Nintendo verkar tillåta att den existerar, eller har de bara inte fått nys om den? Men det är ju ännu märkligare i dessa internet-tider, inte för att vi klagar, men vad tycker ni?

Tack Nintendolife för informationen!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.