Under gårdagen rapporterade vi om att Pokémon Sun/Moon nu finns att ladda ned som demo. Föga oväntat så har communityt varit snabba med att gräva fram så mycket de kan om själva spelet från filerna som finns med i demon.

1

Bland det som grävts fram så har vi fått betydligt fler nya Pokémon att beskåda, men även att det verkar som om inga gym kommer att finnas med i spelet. Dessutom verkar det som om HM kommer att försvinna från spelet. HM står för Hidden Machine och har varit en del av Pokémon sedan det första spelet. De olika maskinerna har använts för att lära dina Pokémon attacker som används i världen för att ta dig runt hinder och har använts av Game Freak som en bromskloss i progressionen i storyn.

För många, inklusive mig själv, så har det varit ett stort irritationsmoment då det krävts att en av fyra öppningar för attacker måste offras för en HM. I vissa spel två. Nu kommer spelaren kunna kalla på Pokémon som inte är med i ens lag för att komma runt hinder, till exempel en Charizard för att flyga runt och en Lapras för att åka på vatten. Fråga mig inte varför vi fortfarande inte kan simma.

De nya förändringarna är en stor grej för spelets utveckling och än så länge så verkar spelet vara den del som tillför flest förändringar till spelserien. Vi håller utkik efter fler förändringar och ser så klart fram emot att få sätta tänderna i spelet när det kommer.

Vad skulle ni vilja se för förändringar i spelserien?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.