Nintendo Switch - spelen, specifikationer, releasedatum och allt vi vet om den nya maskinen

Från kontroller till mjukvara, här är vad du kan förvänta dig av Nintendos nya system.

Nintendo avslöjade officiellt sina nästa maskin torsdagen den 20 oktober. Det som tidigare gick under namnet Nintendo NX har numera fått namnet Nintendo Switch. Redan i juni läckte en hel detaljer om dåvarande Nintendo NX från våra brittiska kollegor. I guiden här nedanför kommer vi gå igenom allt vi vet om Nintendo Switch. Både det Nintendo visat upp och baserat på de läckor som dykt upp.

Häng med!

Nintendo NX-kontroller och koppla den till en TV ­- hur kommer det funka?

Nintendo Switch är en bärbar maskin med en skärm i mitten och två handkontroller på sidorna som går att ta loss. Ett inbyggt ställ låter maskinen stå upp så att du kan spela på den utan att behöva hålla om den.

5

Du kommer även kunna koppla Switch till en dockningsstation, så att spelen kan visas på en tv-skärm där hemma. Det handlar alltså om en total omvändning av hur Wii U funkar, med en helt enhetlig maskin som tillåter lokal multiplayer, som också kan kopplas upp till en TV.

Detta innebär att Nintendo kan utveckla och släppa spel för ett system som kan anpassas till människor som föredrar att spela bärbart, eller framför tv:n, och är en strategi som på många vis hänger ihop med Nintendos beslut att slå ihop sina bärbara och stationära divisioner redan 2013 under ett tak så att de två kan samarbeta för utvecklingen av nästa konsol.

8

Nintendo Switch specifikationer och hårdvara - hur stark kommer den vara?

Nintendo har ännu inte avslöjat exakta detaljer kring hårdvaran för Nintendo Switch. Men utgår vi från de läckor vi kommit över så drivs den av Nvidias mobila Tegra-processor, med utvecklingskit som använder X1-chippet, som redan används i Shield Android TV-konsolen och Google Pixel C-plattan.

2

Precis som med Wii, Wii U, DS och 3DS är detta ännu ett Nintendo-system som inte försöker konkurrera med nuvarande generationen, så förvänta dig inte grafik som kan spöa PS4 och Xbox One. Målet och fördelarna med Tegra är att nå en balans mellan att vara kraftfull och energisnål, vilket är viktigt för en bärbar enhet.

Med det sagt så är Tegra inte svag. För att citera Digital Foundrys rapport av hur NX använder sig av Tegra-hårdvaran om hur X1-chippen står sig i jämförelse:

"...Doom BFG Edition on Xbox 360 and PS3 runs at 720p60 with frame-rate drops [and] the same game running on the Shield Android TV micro-console, based on X1, hands in a near-flawless 1080p60 presentation. Trine 2 - another 720p30 game on Sony and Microsoft's last-gen consoles - operates at 1080p30 on TegraX1."

Ser man till den bärbara enhetens upplösning är detta ännu oklart. Tegra X1 stöder 1080p, men 720 skulle eventuellt kunna ge bättre resultat på grund av lågt pixelantal.

Andra spekulationer är att Switch istället ska använda sig av X2-chippet, även om lite ännu är känt om detta. Med tanke på att NX kommer släppas 2017, hela två år efter att X1 lanserades, skulle detta kunna förklaras genom att Nintendo håller på sitt slätt för att kunna använda sig av X2. Inget stöder ännu detta, men det är intressant att fundera på.

För mer ingående hårdvaruspecifikationer, inklusive diskussion kring hur chippet ska kylas ner, och mer genomgående om X1-teknologin, spana in Digital Foundrys genomgång av Switchs användning av Nvidia Tegra.

När vi vet mer exakt vad för slags hårdvara Nintendo Switch innehåller kommer vi uppdatera denna guide.

Nintendo Switch - bakåtkompatibilitet, fysisk media, operativsystem och andra funktioner

Vi vet att kassetter - och inte skivor - kommer användas för att spela upp media på Switch, likt 3DS snarare än Wii U. Detta ryktades det om redan tidigare när Nintendo ansökte om att varumärkesskydda The Legend of Zelda: Breath of the Wild, vilket inkluderade spelet i kassett-format.

12

Även om detta inte är officiellt bekräftat så kommer vi med största sannolikhet kunna ladda ner spel, precis som på 3DS och Wii U. Vissa källor menar till och med att under en period var tanken att Switch skulle endast spela upp digitalt nedladdade spel.

Intressant nog så menar en källa att Switch inte kommer ha bakåtkompatibilitetsstöd, till skillnad mot de senaste maskinerna (3DS har stöd för DS, vilket i sin tur kunde spela GBA-kasetter medan Wii U har stöd för Wii och Wii för GC-skivor).

Eventuellt relaterat så menar en källa att Switch kommer använda sig av ett nytt - men Android-baserat operativsystem. Oavsett om detta stämmer eller inte så räkna med att det nya cross-plattform-kontot och belöningssystemet My Nintendo kommer bakas in, efter debuten i telefonappen Miitomo tidigare i år.

4

Andra funktioner från tidigare generationer så som Virtual Console och stöd för Amiibos har ännu inte blivit bekräftade, men vi har svårt att se varför Nintendo skulle skrota dem.

Angående regionslåsning så kan det bli en del av det förflutna, med tanke på att före detta Nintendo-chefen Satoru Iwata sa tidigt 2015 att även om de inte hade bestämt sig då så var de "optimistiska" till att förändra detta till sin nya maskin.

Nintendo Switch - spel, från Legend of Zelda till Pikmin 4

Även om Nintendo inte har avslöjat speciellt många spel officiellt ännu så vet vi redan om ett par. Utvecklingsenheter har varit i olika företags händer sedan förra året, med ett par tredjepartsutvecklare som redan har utannonserat sina spel:

7

Bekräftade spel till Nintendo NX:

 • The Legend of Zelda: The Breath of the Wild
 • Dragon Quest XI
 • Dragon Quest X
 • Project Sonic 2017
 • Just Dance 2017
 • Pikmin 4
 • Nytt Mario Kart? (i trailern såg vi ett Mario Kart som verkar vara helt nytt)
 • Nytt 3D-Mario? (i trailern såg vi vad som verkade vara ett nytt 3D-Mario
 • The Elder Scrolls: Skyrim
 • Splatoon
 • NBA 2K

Tillsammans med dessa går numera även rykten att flertalet portningar av de bäst sålda Wii U-spelen kommer dyka upp. Som Super Mario Maker och det senaste Super Smash Bros. Eftersom detta inte är bekräftat på något vis får vi ta även detta med en nypa salt.

Dessa må inte vara utannonserade, men andra möjliga Switch-spel från tredjepartsutvecklare inkluderar:

 • Toki Tori 2-utvecklaren Two Tribes funderar på att släppa Rive till NX istället för Wii U.
 • Project Cars har stött på problem till Wii U, och även om utvecklarna inte gett upp ännu så har det sagts att de kanske byter fokus till NX istället.

Ett helt gäng andra företag arbetar just nu med att utveckla spel till Nintendo Switch.

Den kompletta listan på företag som utvecklar spel till Switch ser du här:

 • 505 Games
 • Activision Publishing, Inc.
 • ARC SYSTEM WORKS Co.,Ltd.
 • ATLUS CO.,LTD.
 • Audiokinetic Inc.
 • Autodesk, Inc
 • BANDAI NAMCO Entertainment Inc.
 • Bethesda
 • CAPCOM CO., LTD.
 • Codemasters®
 • CRI Middleware Co., Ltd.
 • DeNA Co., Ltd.
 • Electronic Arts
 • Epic Games Inc.
 • Firelight Technologies
 • FromSoftware, Inc.
 • Frozenbyte
 • GameTrust
 • GRASSHOPPER MANUFACTURE INC.
 • Gungho Online Entertainment,Inc
 • HAMSTER Corporation
 • Havok
 • INTI CREATES CO., LTD.
 • Image & Form
 • KOEI TECMO GAMES CO., LTD.
 • Konami Digital Entertainment Co., Ltd.
 • LEVEL-5 Inc.
 • Marvelous Inc.
 • Maximum Games, LLC
 • Nippon Ichi Software, Inc.
 • Parity Bit Inc.
 • PlatinumGames Inc.
 • RAD Game Tools, Inc.
 • RecoChoku Co.,Ltd.
 • SEGA Games Co., Ltd.
 • Silicon Studio Corporation
 • Spike Chunsoft Co., Ltd.
 • SQUARE ENIX CO., LTD.
 • Starbreeze Studios
 • Take-Two Interactive Software, Inc.
 • Telltale Games
 • THQ Nordic
 • Tokyo RPG Factory Co., Ltd.
 • TT Games
 • UBISOFT
 • Ubitus Inc.
 • Unity Technologies, Inc.
 • Warner Bros. Interactive Entertainment
 • Web Technology Corp.

Nintendo Switch - releasedatum och pris

Nintendo Switch är planerat att släppas mars 2017 över hela världen, vilket är senare än hösten 2016 som många tidigare satsade på. Det spekulerades även att Nintendo skulle visa upp enheten på E3 i år, men de la istället allt fokus på The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

11

Angående flytten från 2016 till mars 2017 har Nintendo-chefen Tatsumi Kimishima sagt att "en av anledningarna" var att ha spel redo dag ett:

"Not only at launch, but we also need to be able to continuously release titles after launch,"

"We are planning for this to be a platform that consumers can enjoy for a long time."

Hur mycket den kommer kosta har varken bekräftats eller ryktats om, men oavsett vad den i slutändan kommer kosta så har Nintendo sagt att de inte tänker gå med förlust den här gången. Kimishima förklarade:

"When Wii U was launched, the yen was very strong. I am assuming that situation will not repeat itself. Selling at a loss at launch would not support the business, so we are keeping that mind in developing NX."

Vi kommer fortsätta uppdatera denna guide när vi får veta mer om Nintendo Switch, dess spel, tillbehör och all info som du skulle vilja ha.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)

About the author

Redaktionen

Redaktionen

Contributor

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading