Ökända tyska filmskaparen Uwe Boll som står bakom kalkonrullar så som Alone in the Dark, BloodRayne, House of the Dead, Far Cry och Postal drar sig nu ut ur branschen.

1
Uwe Boll.

Det ärToronto Metro som avslöjat att Boll pensionerar sig eftersom han inte längre drar in pengar på sina filmer. Han menar att han till och med gått minus.

"The market is dead," sa Boll. "You don't make any money anymore on movies because the DVD and Blu Ray market worldwide has dropped 80 per cent in the last three years. That is the real reason; I just cannot afford to make movies."

"I can't go back to student filmmaking because I have made so many movies in my life, and I can't make cheaper and cheaper movies at my age," la han till. "It's a shame. I would be happy to make movies but it is just not financially profitable."

Alla filmer Boll gjort de senaste tio åren har varit helt självfinansierade och han förklarar att han bara gjorde tv-spelsfilmatiseringar för att dra ihop pengar till sina passionsprojekt.

"I've been using my money since 2005 and if I hadn't made the stupid video game based movies I would never have amalgamated the capital so I could say, 'Let's make the Darfur movie,'" sa Boll. "I don't need a Ferrari, I don't need a yacht. I invested in my own movies and I lost money."

Rampage: President Down blir alltså Uwe Bolls sista film som regissör.

Den snart föredetta filmskaparen äger dock en resturang i Vancouver som tydligen fått rätt bra kritik, så kanske Uwe till sist hittat vad han faktiskt är bra på?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare.