Uppdatering:

Sedan Eurogamer.net skrev om att Nintendo skulle lägga ner produktionen av Wii U (som även vi baserade vår rapportering på) så har nu Nintendo gått ut och förnekat det hela.

""There is no change to our continuing [Wii U] production." sa en talesperson till den japanska hemsidan IT Media

Värt att notera här är att Nintendo tidigare har förnekat rapporter som sedan visat sig vara sanna. 2012 förnekade de att 3DS skulle få en större version och bara några månader senare landade ändå 3DS XL på hyllorna.

Om nu Nintendo slutar producera Wii U är det utan tvekan en dum idé att gå ut officiellt med detta innan julhandeln och nästan fem månader innan Switch är ute i butikerna. Det återstår att se om produktionen av Wii U läggs ner, men oavsett kommer den med största sannolikhet gå en mörk framtid till mötes inom en inte alltför avlägsen framtid.

Originaltexten:

Enligt flera källor till våra brittiska kollegor så lägger Nintendo ner produktionen av Wii U på fredag. Farväl, gamle vän.

1

Med tanke på att Wii U sålt extremt dåligt och att Switch släpps i mars så är detta rätt logiskt, även om Nintendo själva sagt att Switch inte ska ersätta Wii U.

I skrivande stund har Wii U sålt i drygt 13 miljoner exemplar. I jämförelse sålde Gamecube 21 miljoner, Nintendo 64 32 miljoner och Wii 101 miljoner exemplar.

Även om maskinen kommer finnas kvar ett tag till i butiker världen över så innebär detta mer eller mindre att det är dags att säga hej då till Nintendos senaste konsol.

Vilka är dina favoritspel till Wii U och kommer du skaffa en Switch?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare.

Fler artiklar av Robin Stjernberg