Barndomen präglades av många saker, däribland den tecknade tv-serien Mumin. Därför kunde det inte gå mig förbi att det under gårdagen meddelades att det nya mobilspelet Moomin Quest: The Lost Winter har lanserats via App Store och Google Play.

Vintern har upphört att komma till Mumindalen och även fast det kan vara skönt att slippa is och kyla är det väldigt märkligt. Därmed beger sig spelaren iväg med Mumin och hans vänner för att hitta den läskiga Isfrun och ta reda på anledningen till brist på vinter. Förutom dimmiga berg och snötäckta landskap dyker även Muminmamman, Muminpappan, Snorkfröken och andra bekanta karaktärer upp efter vägen.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.