Mer än ett halvår efter att ha tagit mig an första episoden av Hitman har jag nu nått den sista episoden för årets säsong av spelet. Det började på en stor herrgård i Paris och det hela avslutas på ett högteknologiskt privatsjukhus i Hokkaido, Japan.

Platsen för detta uppdrag är den i särklass mest bländande herr 47 har besökt hittills. Sjukhuset befinner sig på ett berg ovanför en skidort och värmen från solen är lika påtaglig som känslan av den bitande kylan. Interiören är härligt futuristisk och framtiden gör sig påmind genom att ställets system styrs av en artificiell intelligens. Väl på plats går jag under täckmantel med två mål i sikte, fast denna gång med en twist - jag har ingen pistol, ingen pianotråd eller annat användbart, dödligt föremål utan får komma på andra sätt att slutföra mitt blodiga arbete denna gång.

4

Uppdraget tar sin början med den traumatiska upplevelsen att stiga upp ur sängen i ett av rummen. Min primära måltavla visar sig vara Erich Soders, som är en tidigare agent och direktör inom ICA - samma organisation som herr 47 alltså. Förrädaren befinner sig på sjukhuset för att få en hjärttransplantation i utbyte mot att gå över till den konspiratoriska organisationen Providence. Mitt sekundära mål är Providence-agenten och Yakuza-advokaten Yuki Yamazaki som står under ständigt beskydd av sina livvakter.

Det blir inte så svårt att bestämma vilken av måltavlorna att börja ge sig efter då Soders befinner sig bakom sjukhusets stängda dörrar, medan Yuki vandrar omkring på utsidan. Det komiska när jag förföljer henne och hennes vakter genom komplexet är att jag under hela tiden går omkring i en badrock, men det är tursamt nog inte suspekt på något vis. Som vanligt har jag tagit tiden att utforska området för att utarbeta en plan. Under tiden får jag nys om att Yuki är en rökare och har med sig ett tomt cigarettpaket, då det är strikt förbjudet att röka på området. En annan gäst har av en händelse smugglat in sitt egna paket och planen blir därmed att sno det och placera en cigarett i Yukis tomma paket.

3

När jag väl lyckas göra detta blir resultatet dock annorlunda mot vad jag förväntade mig. Istället för att bli påkommen med cigaretten, som jag antog skulle hända, går hon ut för att röka på ett avskilt ställe utan att hennes vakter har något att säga till om. Problemet är också att vakterna följer efter och ställer sig lite för nära och jag missar därmed min chans. Detta betyder att en ny plan måste filuras ut. En annan plats som Yuki går till är en närliggande bastu, men kruxet här är att sagda bastu konstant är ockuperad av två personer, vilket gör att hon vänder på klacken och går vidare. Med detta blir uppgiften att tömma bastun på något sätt och det enda riktiga sättet att göra detta på blir att slå ner båda två och fösa iväg de medvetslösa kropparna till toaletten intill. Lyckligtvis och otippat nog blir jag inte upptäckt och när Yuki väl har satt sig i bastun med vakterna på utsidan går hon sitt öde till mötes med en sax jag tagit med mig från rummet. Sedan är det bara kvällens höjdpunkt kvar - Soders.

Som tidigare nämnt befinner sig Soders bakom stängda dörrar för obehöriga och görs redo för att byta hjärta. Ytterligare utforskning senare avtäcker att det finns en helikopterplattform intill sjukhuset med tillhörande helikopter och en pilot som har god kontakt med överkirurgen på området. Med detta lyckas jag smyga runt plattformen och in i ett rum nedanför där jag plockar ner piloten och stjäl hans uniform. Kort därpå kommer kirurgen ut på plattformen och jag lurar ner honom i samma rum och stjäl sedan hans uniform. Hela processen går klumpigt, men jag kommer hur som helst in i den något förvirrade sjukhusinteriören med minimalt motstånd.

2

Det är såklart inte alla på stället som är övertygade om att jag är överkirurgen så jag måste fortfarande smyga mig förbi flera partier - däribland runt operationsbordet där Soders ligger omgiven av två doktorer. Men det finns ett effektivt sätt att utföra mordet på utan att vara i samma rum, då Soders hålls vid liv genom sitt substitut-hjärta i rummet intill. Hur det hela fungerar är oklart, men det är hur som helst inte helt lätt att komma åt hjärtat. För att göra en lång historia kort blev taktiken att avleda doktorn med ansvaret för hjärtat och sedan helt enkelt gå in, öppna hjärtats behållare och slänga det i soporna i en väldigt tillfredsställande sekvens. Bara sådär är mitt arbete utfört och jag väljer att fly via snöscooter, fortfarande iförd kirurgmunderingen.

Resan till Hokkaido har helt klart varit en av de intressantaste inslagen under Hitman-säsongen. Uppdraget har inte varit det mest utmanande, men att ta ifrån mig mina vanliga vapen var ett intressant drag från utvecklarna för att begränsa mina dödsförsök. Nästa gång planerar jag att försöka komma åt den artificiella intelligensen och se vad för kaos jag kan ställa till med.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Fler artiklar av Jonas Pettersson

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

RekommenderatRecension: Hitman: Episod 1

Agent 47 - med rätt att döda och placera utslagna personer i skåp.

Hitman förbättras genom stor novemberuppdatering

2,4gb på PS4, 13,6gb på Xbox One och 2,1gb på PC.

FeatureEurogamer.se lägger ner - tack för att du läste

Vi har kommit till vägens ände. Nu vänder vi blad.

FeatureSuper Mario Run kommer inte till Switch

Men du har väll en smartphone?