I ett uttalande i Tyskland har EA gått ut med att det kommer bli en del förändringar när det handlar om att streama eller visa deras material. Detta görs enligt EA på grund av att konsumenterna ska få en bättre inblick i vad för innehåll det är som visas och ifall det direkt kan kopplas till EA själva. "Spelare och åskådare måste kunna känna igen om det är oberoende eller redaktionellt innehåll, stödda placeringar av meddelanden eller reklam" förklarar de i sitt meddelande.

Vidare förklaras "Varje YouTuber, streamare eller som på annat sätt aktivt påverkar, som samarbetar med Electronic Arts eller som fortfarande inte använder sitt eget märkningssystem, kommer hädanefter uppmanas att använda våra hashtags och vattenstämplar."

1

Den första hashtag som kan användas är #supportedbyEA, vilket används när det visas i stort sett all form av innehåll när det handlar om EA-stödda evenemang. Det kan till exempel handla om att de blivit inbjudna till EA eller fått sina resekostnader betalda av EA. Vad som dock kännetecknar den här formen av hashtag är att EA inte påverkat produktionen av slutprodukten.

Den andra hashtagen som används kommer att vara #advertisement, vilket kort och gott betyder att EA har varit med att skapa innehållet.

De olika vattenmärkena och hashtagsen måste finnas synliga i bild och/ eller ska även finnas i själva meddelandet på till exempel Twitter, Instagram och Facebook.

Vad tycker ni läsare om det här? Är det ett steg i rätt riktning?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.

Fler artiklar av Robert Arveteg