2005 släpptes kraftigt omtyckta Yakuza på Playstation 2 och därmed var legenden Kazuma Kiryu (Dragon of Dojima) född. Elva år senare har Sega och Deep Silver beslutat sig för att en ny generation ska få spela gangsterspelet i form av Yakuza Kiwami - exklusivt till Playstation 4.

Det handlar om en HD-remake, men det beskrivs som så mycket mer än så. "Kiwami" betyder "Extreme" och med detta kommer nya funktioner och material att slängas in i spelet, förutom upphottad grafik. Nytt djup i spelets story och nya saker att göra finns här, tillsammans med tillagda sidouppdrag, uppdaterad mekanik och stridssystem.

Yakuza Kiwami inleder med att spelseriens protagonist Kazuma hamnar i fängelse för ett brott han inte begått. Efter att ha avtjänat tio år är han utfryst från hans yakuza-klan och tio miljarder yen försvinner från samma klan. Spelarens uppgift blir att återställa Kazumas heder, bland allt förräderi och undervärldspolitik.

Yakuza Kiwami kommer släppas både i digitalt och fysiskt format och kommer för första gången i väst med nyinspelad japansk dialog. Till sommaren 2017 kan vi se fram emot att bevittna spelets släpp.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Spel i den här artikeln

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.