Nintendos stora flopp bak i tiden, Virtual Boy, gjorde sig mest känd för att ge folk så mycket huvudvärk och illamående att det var svårt att spela med den. Riskerar det att bli likadant med Nintendo 3DS?

Nej, inte om man får tro Reggie Fils-Aime. Han berättade för Kotaku nu i veckan att det inte finns några hälsorisker med 3DS.

"Vi arbetar med experter inom området", menade han. "Vi har gjort omfattande tester och är kända för att leverera marknadens bästa produkter".

Han erkänner dock att det finns en liten del av befolkningen som borde vara försiktiga med 3D-bilder, vilket självklart inkluderar 3DS, och det är alla under sju års ålder.

"Vi rekommenderar små barn att inte se på 3D-bilder. Detta beror på att barnens ögonmuskler inte har utvecklats färdigt".

Han påpekar dock att samma rekommendationer gäller även för 3D-filmer, och att Nintendo hade samma rekommendationer för Virtual Boy på 90-talet.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author