Vi är många som blev hopplöst förälskade i (och mardrömsförföljda på grund av) Dead Space när det släpptes - och som sedan dess har gått och väntat på uppföljaren. Inte nog med att Dead Space 2 är på gång; EA har nu även utannonserat en nedladdningsbar prequel till spelet.

Denna kommer att gå under namnet Dead Space Ignition och släpps i höst till Xbox Live och PSN. Spelets händelser kommer att utspela sig strax innan Dead Space 2 börjar och vi kommer att få en förklaring till necromorph-utbrottet.

Det finns dock en mycket stor skillnad mellan Ignition och de andra spelen i serien och det är att Ignition kommer att vara ett pusselarkadspel. Handlingen kommer att berättas i interaktiv serieform medan själva spelandet är uppdelat på tre olika minispel: Hardware Crack, Trace Route, och System Override. Det utlovas fyra olika slut där varje slut genererar en belöning som kan tas med till Dead Space 2.

Det är självklart roligt att se hur man vågar ta ett enormt steg bort från originalspelen. Frågan är bara om det kommer att tilltala seriens anhängare. Och frågan är om det blir bra. Dead Space 2 är planerat att släppas i januari nästa år.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)