DLC-recensioner: vecka 25 [2010]

Mister Bumblebee, Beaver Defense och Sudoku

För att ha chans att recensera fler spel sammanfattar vi en del mindre nedladdningsbara titlar i en enda sammanfattande recension där varje spel får några rader på sig att imponera.

Denna vecka tänkte vi recensera ett spel till DSi och två till WiiWare. Gemensamt för alla spel som hamnar i denna sammanfattande kategori är att de oftast kostar mindre än 600 Nintendopoäng (DSi eller WiiWare), 55 kronor (PSN) eller 600 Microsoftpoäng (XBLA).

Vecka 25 kör vi alltså igenom Mister Bumblebee Racing Champion (WiiWare), Robocalypse - Beaver Defense (WiiWare) och Telegraph Sudoku & Kakuro (DSiWare).

Mister Bumblebee Racing Champion (Jimmy Wilhelmsson)

  • WiiWare / 500 poäng

Humlans flykt är ett känt stycke klassisk musik av Nikolaj Rimskij-Korsakov. Man skulle kunna tänka sig att h2f Games intention var att skapa ett lika klassiskt kart-spel - fast med flygande insekter - eftersom ett riktigt bra sådant faktiskt saknas till WiiWare. Men likt myten om att humlan rent vetenskapligt inte ska kunna flyga så lyfter heller aldrig Mister Bumblebee Racing Champion från sin introskärm.

För det första; kontrollerna är vedervärdiga. Du styr antingen hackigt och digitalt med korset via en liggande wiimote och gasar med 2-knappen tills du nått maxhastighet - eller också vinglar du fram med gyrofunktionen i wiimoten, vilken ger dig en lika stadig färd som nypuppad blåvinge. Realistiskt, kanske - men inte särskilt kul.

1
Att svänga och styra insektsåbäket är en digital och ytterst krånglig historia.

Det finns många sorters tävlingslägen men märkligt nog ingen cup, som vi är vana vid sedan Mario Kart-serien. Att vinna känns därför helt meningslöst eftersom du inte får något för besväret. AI:n är sopig och verkar ointresserad av att tävla. Slår du ihop med en motståndare så kan ni stå där och krascha flera gånger i rad medan övriga surrar ifrån er. Vapnen du hämtar här och där är onödiga och dessutom dåligt beskrivna.

Detta är, såvitt jag förstår, en klon från ett iPhone-original och med tanke på detta faktum tycker jag dock att både grafik och bandesign på de få banor som finns är hyfsade.

Positivt är att du kan möta upp till tre kompisar i delad skärm och fortfarande få en mjuk och följsam tävling utan hack eller andra segheter. Men tack vare ointressanta tävlingsupplägg och kass styrning är detta ändå inte den kart-titel vi väntat på. Iskallt, som humlan sade i april - och kröp ner i sin håla igen.

5/10


Robocalypse - Beaver Defense (Jimmy Wilhelmsson)

  • WiiWare / 600 poäng

Av någon anledning görs det fortfarande ganska många bygg-och-försvara-spel som nedladdningstitlar till nästan samtliga konsoler i denna generation. Ska man utveckla ett nytt sådant i dag gör man bäst i att introducera en ny funktion som höjer spelvärdet dramatiskt. Robocalypse - Beaver Defense påminner i många stycken om ett Amiga-spel från 90-talet; allt från det komiska tecknad film-upplägget och den isometriska vyn till det något ostrukturerade spelläget.

2
Det blir lätt ganska kaotiskt på skärmen.

En miljöovänlig fabrik som tillverkar elakartade robotar har skitat ner naturen och är orsak till att en muterad bäver blivit superintelligent men svanslös - och hotar därför hela mänskligheten i sin hämndlystenhet. Till din hjälp har du diverse försvarstorn och andra stationära vapen som placeras ut i realtid medan attackvågorna sköljer in från olika håll.

Det huvudsakliga valet i din taktik är att antingen uppgradera dina försvarsenheter (styrka eller räckvidd) eller bygga nya; välj mellan några få riktigt starka eller många klena, alltså.

Du kan även välja en hjälterobot som du styr och som har diverse specialförmågor som hjälper dig i kampen. Eftersom det springer runt lite andra AI-styrda hjälprobotar som både skjuter och reparerar och eftersom skärmen lätt blir fylld av antingen torn eller fiender, så kan det dock vara svårt att hitta och klicka på denne metallhjälte - och i många fall tjänar du på att strunta i honom helt.

Trots att du kan välja mellan ett kampanjläge eller ett överlevnadsläge och trots att du ständigt kan utveckla ditt försvar så håller inte Robocalypse - Beaver Defense mig fast särskilt länge. Spelet är ganska lätt och erbjuder inte mycket nytt till genren, vilket gör att du hellre kommer att vilja lägga pengarna på andra spel.

5/10

Fortsättning på nästa sida

Read the Eurogamer.net reviews policy

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Eurogamer.se

Eurogamer.se

Contributor

Relaterat material

Recension: World of Tanks Playstation 4 Edition

Lucas har åkt runt och lekt krigsgeneral i den sprillans nya PS4-versionen av spelet.

Recension: Sebastien Loeb Rally

Frankrike+Italien=rally!

RekommenderatRecension: Project Cars

Andréas har tagit sig an Slightly Mad Studios ambitiösa racingsimulator.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading