Dragon Quest 11 är utannonserat. Och inte nog med att det kommer till 3DS, det blir också det första spelet i serien sedan Dragon Quest 8 att komma till Playstation. Och, som grädde på moset, så är det nu det första officiellt utannonserade spelet till Nintendos kommande maskin NX.

1
Dragon Quest 11 till Playstation 4.

Mycket trevliga nyheter för rollspelsnördar alltså. Spelet utannonserades i dag under en konferens som Square Enix höll i.

Dragon Quest 11 till Playstation kommer påminna om åttonde delen och verkar bli en rätt traditionellt rollspelsupplevelse. Till 3DS däremot kommer du på vardera separat skärm se spelet ur 3DS respektive 2D och kan under striderna välja i vilken grafik du ska slakta monster. Det är Toy Logic, som tillsammans med Sora, utvecklade Kid Icarus till 3DS som ligger bakom den bärbara upplevelsen.

2
Dragon Quest 11 on 3DS.

Inget releasedatum utannonserades, men nästa år firar serien 30 år i Japan. Så det är nog inte för långsökt att japanerna får ett släpp någon gång under 2016. När vi i väst får spelet är desto mer oklar.

Förutom Dragon Quest 11 så bekräftade Square Enix att Dragon Quest 10, som tidigare släppts till Wii och Wii U, även kommer till Playstation 4 och NX. Redan två utannonserade spel till Nintendos kommande maskin alltså, så frågan är: Börjar du bli hypad?!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare.

Fler artiklar av Robin Stjernberg

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Nintendo Switch - spelen, specifikationer, releasedatum och allt vi vet om den nya maskinen

Från kontroller till mjukvara, här är vad du kan förvänta dig av Nintendos nya system.

FeatureEurogamer.se lägger ner - tack för att du läste

Vi har kommit till vägens ände. Nu vänder vi blad.

FeatureSuper Mario Run kommer inte till Switch

Men du har väll en smartphone?