I drygt tio och en halv konsolgeneration fick fansen vänta på en uppföljare till vattenracern Hydro Thunder, men nu är den till slut här, i knivskarp och färggrann HD. Jag spelade själv aldrig originalet, och den senaste inom genren jag lade nämnvärd tid på var antagligen fordonstävlingarna i Beyond Good and Evil - ett spel det snart skulle visa sig hade hämtat en del inspiration från Midways omtyckta arkadlir.

Spelet i sig är en ganska generisk racer någonstans mellan WipEout och Mario Kart. Intensivt, tajt och späckat med genvägar och gömda bonusar. Omnämnandet av dessa spel bör också ge en fingervisning om nivån på realism - på flera banor stöter man till exempel på gigantiska monsterödlor, eller nordiska asagudar som tömmer sin vredes skålar över de tävlande. Fysiken är dock skaplig, och i alla fall hyfsat realistisk.

Hydrologiskt må det till exempel vara tveksamt med ganska brant lutande vattenytor som flyter snarare än forsar nedåt, men hoppen sitter som de ska. Och det är ju tur, eftersom de är en viktig del av spelet, med flera spektakulära vattenfall att flyga ut över. Det gäller inte bara att effektivt kunna styra din båt i vattnet, utan även i luften, för att landa rätt. En del av underhållningen består i att identifiera tidsödande moment och sedan skala av tiondel efter tiondel - och jo, det är roligare än det låter.

Spelet erbjuder åtta banor, vilket kan låta klent, men faktiskt räcker mer än väl. Race är en vanlig tävling mot 15 datorstyrda motståndare. Det höga tempot gör att man ofta får kolla kartan i nedre hörnet för att inte alldeles tappa bäringen, och utmaningen stiger tillfredsställande för varje bana. Ring Master är ett slalomliknande koncept med ringar som anger rätt väg, och känns en smula andefattigt. The Gauntlet är nog den roligaste utmaningen, och den mest frustrerande. Här kantas banan av röda tunnor med högexplosivt innehåll som du inte vill köra in i. De olika typerna av båtar (som låses upp ju längre man spelar) premierar olika körstilar, vilket höjer omspelsvärdet.

Styrningen är väldigt precis, vilket visar sig inte minst i The Gauntlet. Det är aldrig spelets fel om du sumpar din dittills perfekta tid genom att köra båten rakt in i en tunna i det bombspäckade målgångsområdet. Kom ihåg det innan du sular handkontrollen i väggen.

Flerspelarläget innehåller både onlinespel och lokal multiplayer i delad skärm. Båda är fullt adekvata, och det känns skönt att slippa ha negativa synpunkter på flerspelarläget för en gångs skull. Det är så här det ska vara, punkt.

Hydra Thunder Hurricanes styrka är inte att den gör allt rätt - den ligger i stället i att man gör väldigt lite fel. Detta är inget spel som kommer att skaka din värld. Som lättillgänglig arkadracer, däremot, har det rätt få övermän.

7 /10

Hydro Thunder Hurricane släpps till Xbox Live Arcade den 28 juli för 1 200 MP.

About the author

Peter Mikkelsen

Peter Mikkelsen

Skribent

Peter knäckte sin första Tac-2 innan Super Mario tog sina första plattformshopp. Gillar co-op, Tim Schafer, Bitmap Brothers och fotbollsspel som är bra.