I veckan avhandlades spelkonferensen Nordic Game i Malmö och nordiska spelutvecklare passade på att visa upp lite nyheter. Vi passade då på att prata med dem. Läs vidare om du är sugen på att veta mer om ilomilo (Xbox 360), Limbo (Xbox 360) och The Dream Machine (Flash).

Hjälp ilo & milo att hitta varandra

ilo & milo är två gulliga huvudfotingar som är bra på två saker; att tappa bort och hitta varann igen. Spelet utvecklas av malmöbaserade SouthEnd Interactive och kommer enligt Fredrik Erlandsson att dyka upp till Xbox Live Arcade "nån gång i år".

ilomilo blir första egna IP:n och det som slår mig omedelbart är hur mycket omsorg som lagts på att utveckla de gulliga huvudpersonerna. Det är samma sorts tydliga tygstruktur som är genomgående i LittleBigPlanet och dessutom är det noga vem som är vem.

1
Fredrik Erlandsson visar lysande skills - men så är han också spelets producent

"För att hålla reda på vem som är vem finns det ett logiskt knep. Antalet bokstäver i namnet korrelerar med antalet bokstäver i färgernas engelska namn; ilo är röd (red) och milo är blå (blue)", förklarar Fredrik.

Kortfattat går ilomilo ut på att återförena de två vilsna figurerna i en Echochrome-liknande bana som vänder och vrider på sig beroende på var du går. Enspelarläget kommer att erbjuda fyra olika miljöer med ett gäng banor i varje och dessutom kan två spelare kontrollera varsin karaktär för att gemensamt nå målet - varandra.

På bolagets egen ilomilo-blogg kan du följa utvecklingen av spelet samt läsa andra artiklar men vi kan redan nu avslöja lite detaljer som att:

3
Var kan jag köpa de här?
  • Spelet lär inte dyka upp på andra format, åtminstone inte inom överskådlig tid.
  • En baneditor (som man lockas drömma om när man ser spelet) är inte planerad. Synd.

I montern finns, förutom vykort, knappar och annat marknadsmaterial, även två riktigt tuffa ilo- och milodockor i tyg och som ser extremt klämvänliga ut. Huruvida dessa kommer att säljas till allmänheten beror helt på spelets framgång.

Well, där hör ni. E-posta eller tryck på via Facebook - vi vill ha såna där dockor!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (7)

About the author

Jimmy Wilhelmsson

Jimmy Wilhelmsson

Eurogamer.se - Editor

Jimmy är redaktör på Eurogamer.se och har varit med sedan C64:ans glada dagar. Hans favoritsyssla är att gräva i saker du inte visste att du bryr dig om.

Fler artiklar av Jimmy Wilhelmsson