Kirby's Epic Yarn släpps i höst

Nintendo spinner garn som ingen annan

2003 gav Nintendo världen Kirby Air Ride till GameCube, men sedan dess har vi väntat förgäves på nästa Kirbyspel till stationär konsol. Fram tills nu. På sin presskonferens på E3 igår presenterade Nintendo nämligen Kirby Epic Yarn till Wii - ett spel som Nintendo of America-bossen Reggie Fils-Aime menar "spins a yarn that has never been spun before".

Av trailern att döma tar spelet viss ytlig inspiration från Little Big Planet - figurer, men även bakgrunder, är gjorda av tyg, garn och knappar - men vad de gör med den är Nintendo rakt igenom. Spelet är ett scrollande 2D-plattformsspel, med manipulerbara miljöer. Kirby kan svinga sig över avgrunder i knappar fästa på bakgrundstyget, öppna byggnader med dragkedjor och till och med ibland dra ihop bakgrunderna som ett draperi. Kirby själv är inte den kärvänliga rosa fluffboll vi känner och älskar (eller hatar, i förekommande fall), utan i stället en krumelur av rosa garn.

Som vanligt har Kirby förmågan att svälja sina fiender, och i förekommande fall stjäla deras egenskaper. I trailern fick vi se honom som en liten bil, ett ufo och på en surfbräda vars funktion starkt påminde om Wonder Boy på skateboard.

Spelets look är bedårande, samtidigt som det ser riktigt utmanande ut. Mumma för Kirby-fans, med andra ord. Kirby Epic Yarn släpps under hösten till Wii.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Peter Mikkelsen

Peter Mikkelsen

Skribent

Peter knäckte sin första Tac-2 innan Super Mario tog sina första plattformshopp. Gillar co-op, Tim Schafer, Bitmap Brothers och fotbollsspel som är bra.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading