Mer info om Gears of War 3:s Beast-läge

Dags att släppa ut besten inom dig

På Microsofts presskonferens i måndags utlovade Cliff Belszinski, mannen bakom Gears of War, ett nytt spelläge i tredje delen vid namn Beast Mode. Nu har vi fått fler detaljer om vad det är för något, och i stora drag är det som tvåans Horde Mode fast tvärt om, du får alltså spela som Locusts och ta dig an vågor av stridslystna människor.

Att ta sig an rollen som Locust skiljer sig dock avsevärt från att spela som människa i det nya läget, inte minst på grund av bestarnas 20 olika raser. Du börjar nämligen sessionen som någon näst intill obetydlig varelse, som de vandrande självmordsbombarna Tickers, och kämpar dig uppåt i evolutionsstegen. Besegrar du många fiender utan att själv stryka med belönas du nämligen med poäng som du sedan kan lägga på att byta skepnad, och beroende på dina val kan du i slutändan axla rollen som en raketgevärsbärande Boomer, en Berserker eller någon av alla andra farliga och unika monster från spelets universum. Allt beror på hur du föredrar att spela och vilka varelser du väljer att uppgradera till, och det här är utan tvekan ett av alla rollspelsinslag Epic pratat om att införa i Gears of War 3.

Jag är personligen väldigt förtjust i Horde-läget från tvåan där spelarna kämpade för sina liv för att överleva så länge som möjligt på banorna som stormades av ofantligt många fiender. Det tillförde mycket till titeln och var ett av elementen som gjorde att Gears of War 2 kändes så fräscht och modernt när det kom. Vidareutvecklingen till Beast känns helt rätt och riktigt spännande, den mer taktiska klassinriktningen är helt i min smak, och det känns intressant att man nu får obegränsat många liv under en session.

Beast tillsammans med samarbetskampanjen för upp till fyra spelare borde räcka för att få Gears 3 att kännas riktigt hett, men vi misstänker att antalet nya inslag inte stoppar där. Mer information om spelet dyker förhoppningsvis upp på Gamescom (som vi på Eurogamer och att besöka) i augusti om inte förr, men för att spela titeln får ni hålla er ända till den åttonde april nästa år, då spelet beräknas landa på butikshyllorna.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading