Mer om nya Xbox 360-modellen

Vad kan vi förvänta oss av maskinen?

Tumult utbröt igår kväll över delar av internet, när hundratusentals gamers gjordes uppmärksamma på den sprillans nya modellen av Xbox 360. Är den tystare? Ja, säger Microsoft, den är tyst som en viskning. Har den en lika överdimensionerad strömadapter? Nej, visar det sig, den är betydligt mindre. Kommer den att RROD:a? Därom tvista de lärde. Kommer man att kunna överföra data från sin gamla hårddisk till den nya, som har en helt ny form? Här ropar vi ju spontant "Ja!", för allt annat vore ju ett rejält klavertramp av Microsoft. Men ingen info läckte under timmarna efter presskonferensen där maskinen presenterades. Tills Kotaku fick tag på en av mjukvarujättens talespersoner.

"Det kommer att bli enkelt", svarade denne. Tanken är att man ska kunna överföra data med en vanlig USB-sticka. Dock rymmer dagens vanliga Xbox 360-hårddiskar 60 GB, och de exklusivare modellerna 120 GB. De fetaste USB-minnena i handeln rymmer endast 32 GB, och kostar därtill som en begagnad Xbox. Men det finns alternativ till att kasta dig på din burk och radera demos, installerade spel och kanske rentav några mindre använda sparfiler.

Om du har en vanlig transferkabel kan denna användas för att ansluta din gamla hårddisk till en av den nya Xboxens USB-portar. Enligt Kotaku kostar kabeln 19 dollar (200 svenska kronor enligt gängse prisöversättning), men vi som har uppgraderat vår hårddisk (eller skaffat en ny maskin för att den gamla har gått en rödringad död till mötes) har än så länge kunnat kontakta Microsoft och fått en kabel skickad till oss gratis. Återstår att se om denna möjlighet kvarstår när alltfler användare kommer att vilja ha transferkablar.

Eurogamer har tidigare skrivit om den nya Xbox 360 här, och här finns en video som visar maskinen aningen mer närgånget. Den nya maskinen har, liksom den gamla modellen, två USB-portar under en lucka på framsidan, och ytterligare tre på baksidan. Där finns även en port för det kommande Kinect, samt bland annat en HDMI-port. Hårddisken, som på de gamla maskinerna sitter längst upp (eller till vänster, för dem av oss som har vår 360 liggande) sitter nu på undersidan (till höger).

Priset är satt till detsamma som man får ge för en Elite-konsol idag, 299 dollar (cirka 3000 kr). Vad Microsoft utelämnade i samband med det uttalandet var givetvis att även om du ofta får ge 3000 för en Elite idag kan du räkna med att få rejält med mervärde - som en extra handkontroll och/eller en hel hög skapligt attraktiva spel. En ny konsol är givetvis en rolig och välkommen nyhet, men den halvt dolda prisökningen lämnar en delvis fadd eftersmak.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Peter Mikkelsen

Peter Mikkelsen

Skribent

Peter knäckte sin första Tac-2 innan Super Mario tog sina första plattformshopp. Gillar co-op, Tim Schafer, Bitmap Brothers och fotbollsspel som är bra.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading