Den smått legendariske spelskaparen Shigeru Miyamoto har enligt Edge i en intervju nyligen diskuterat Nintendos onlinetjänster på Wii och Nintendo DS, och huruvida man bör eller inte bör börja ta betalt för dessa

"En annan sak som vi antagligen är i desperat behov av att få till stånd är en grundläggande (online)affärsstruktur. Behöver vi kräva att våra kunder betalar månatliga avgifter för att spela online? Eller bör vi ha onlinetjänster som är gratis, men sedan erbjuda något extra av mer värde för de som vill betala? Vad gäller sådana affärsstrategier tror jag att vi är mindre aktiva än vi bör vara."

När det kommer på tal att Nintendo skulle ligga längre bak i utvecklingen av onlinetjänster än sina konkurrenter försvarar Miyamoto företaget.

"Det är dock sant att Nintendo inte har varit särskilt aktiva när det handlar om att utveckla onlineaktiviteter som till exempel massiva onlinespel. Men när vi talar om strävan att försöka dra fördel av internetteknik, där vi kan leverera nöje och underhållning till våra kunder, då anser jag att vi har varit väldigt, väldigt aktiva och fått goda reaktioner. Och den inställningen kommer inte att ändras över huvud taget i framtiden."

Vad anser ni är det bästa systemet för onlinetjänster?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author