Sony har nu helt avtäckt den uppgraderade onlinetjänsten som Sony Computer Entertainments VD Kaz Hirai gav oss hintar om för inte så längesedan. På presskonferensen under E3 passade de samtidigt på att avslöja att tjänsten, som går under namnet PlayStation Plus, kommer att släppas världen över den 29 juni.

Allt som är gratis i dag kommer även i fortsättningen att vara det. Detta inkluderar självklart onlinespelande. Men de som är villiga att lägga en liten slant har nu möjlighet att få ytterligare service.

Priset kommer att ligga på 14,99 euro för 90 dagar eller 49,99 euro för ett helt år. Man får då tillgång till diverse specialerbjudanden och exklusivt material, samt möjligheten att tidigare spela vissa demo- och betaversioner av spel.

Om man köper premiumtjänsten får man dessutom möjlighet att provspela PSN-spel, PSOne-klassiker, mindre spel och även riktiga fullängdsspel. Testandet av fulla spel sker i max en timme, men man måste inte spela allt på en gång, och man får prova på ett spel i månaden. Sony säger också att det kommer att finnas ett spelbibliotek som betalande kunder får tillgång till, där speltiden inte är begränsad.

Nu kommer även möjligheten att schemalägga PS3-konsolen så att den går igång automatiskt och laddar ner saker som demoversioner av spel, firmware- och speluppdateringar. Fast frågan är om man ska behöva betala pengar får sådant?

Kommer du att hoppa på PlayStation Plus-tåget?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (9)

About the author