Om du vill att vi recenserar ditt spel eller om du har en nyhet du vill tipsa om, vänligen kontakta Andréas Göransson (andreas.goransson@eurogamer.se)

Vill du annonsera? Kontakta Eurogamer Nordics annonschef Robin Stjernberg (robin.stjernberg@eurogamer.se)

Vill du skriva för oss? Ibland söker vi nya skribenter och din ansökan skickar du till Andréas Göransson (andreas.goransson@eurogamer.se)

Läs även gärna vår redaktionella profil så att du vet vilka vi är och vad vi står för.

Det här är vi:

Eurogamer-ligan

Andréas Göransson

Chefredaktör / Ansvarig utgivare

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar, var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat. Har varit på Eurogamer sedan mars 2015.

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare. Har varit på Eurogamer sedan mars 2015.

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck. Har varit på Eurogamer sedan mars 2015.

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget. Har varit på Eurogamer sedan oktober 2015.

Jerry Fogselius

Feature-redaktör

Jerry är en rödskäggig ung man som trots gingerhåret har en själ, vilken han lägger ner i alla sina texter. Han har ett helt rum dedikerat till spel, där en gammal burkteve står sida vid sida med en sån där modern ”plattskärm”. Han är en allätare som älskar äldre titlar lika mycket som de senaste actionspelen, och favoritliret Super Mario 64 går än idag lika varmt som när han tog sitt första hopp 1997 (Jerry har dock fortfarande inte lyckats tagit alla 120 stjärnor). Har varit på Eurogamer sedan mars 2016.

Robert Arveteg

Streaming-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel. Har varit på Eurogamer sedan maj 2015.

Johnny Larsson

Community Manager

Bördig från Småland, men utvandrad till Östergötland startade Johnny sin spelkarriär med något så enkelt som pong. Därifrån har det sedan bara fortsatt med både utslitna retrokonsoler till dagens teknik. Han är en social person som det är svårt att täppa igen näbben på om den öppnas! I spelväg nöter han Hearthstone och en del Diablo 3. Har varit på Eurogamer sedan oktober 2015.

Malin Granberg

Skribent

Malin har, trots sin härstamning från Piteås vackra älv, förlorat sin dialekt till Östergötlands platta landskap. Liksom det som drar henne till spel, så var det även äventyr (och universitet) som förde henne ner till den södra delen av landet där hon byggt sitt näste. En allätare med förkärlek till rollspel. Har varit på Eurogamer sedan april 2015.

Niklas Alicki

Skribent

Niklas återupptäckte sin barndomskärlek till spel när han fick uppdraget att recensera det första Assassin's creed på Sveriges radio. Sedan dess kombinerar han intresset för AC-serien och story-drivna konsolspel med att vara förälder och redaktör. Numera Playstation-trogen med aldrig mer än två meter från sin Vita. Har varit på Eurogamer sedan maj 2015.

Adam Holmberg

Skribent

Adam är en pedantisk västgöte som anser att ha ett liv är överflödigt. Spel är hans största intresse tillsammans med science-fiction och intag av energidryck tätt bakom. Hans mål i livet är att bevisa för alla att Uncharted 3 är som bäst mediokert. Har varit på Eurogamer sedan augusti 2015.

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll. Har varit på Eurogamer sedan oktober 2015.

Gabriel Eriksson Sahlin

Skribent

Gabriel är en öppen och sprallig östgöte som älskar spel, cosplay och skådespeleri. Med en dröm för att uppträda på scen studerar han skådespeleri i Göteborg och åker även runt på konvent där han både uppträder och dömer. Kärleken för cosplay kom för cirka 4 år sedan från den passionerade kärleken för spel. Gabriel älskar alla genrer men dras till spelen med en stark och drivande story så som favoriten Eternal Sonata. Har varit på Eurogamer sedan oktober 2015.

Percy Oropeza

Skribent

Ung sydamerikansk spoling som alltför ofta drömmer om svunna tider, en tid då arkadspelen dominerade branschen. I arkadhallarna upptäckte Percy spelserier som Killer Instinct och Tekken, två spelserier han vördar än i dag. Han har även en förkärlek till våldsamma actionspel och har alltid med sig en bärbar konsol när han är ute på vift. Har varit på Eurogamer sedan november 2015.

P-A Knutsson

Skribent

Sedan P-A kidnappade sin brors Nintendo 8-bit i slutet av 80-talet har han varit fast i spelens värld. Idag står alla nya konsoler vid tv-apparaten och de flesta äldre konsoler är redo att kopplas in när retrosuget blir för stort. P-A tycker om de flesta spelgenrer, men har svårt för fotboll och meningslösa Free to play-titlar. Har varit på Eurogamer sedan december 2015.

Pauline Engdahl

Skribent

Trots Smålands vackra skogar finner man oftast Pauline inomhus - förmodligen upptagen med att spela, då det är det hon spenderar majoriteten av sin fritid på. Hennes kärlek för spel introducerade henne även till cosplay, vilket är något hon har sysselsatt sig med sedan 2012. Har varit på Eurogamer sedan juni 2016.

David Petersson

Skribent

Med rötterna i C64:ans demokultur har David utvecklat 00FF00-fingrar. Är övertygad om att jorden bara är en väldigt stor variant av Pac-Man. Tror på en varierad kost och konsumerar därför alla typer av spel. Men om han måste välja blir det rollspel. Har varit på Eurogamer sedan juni 2016.

Joakim Karlsson

Skribent

Joakim kommer ifrån Dalarnas, kanske till och med Sveriges, tråkigaste stad - Ludvika. För att bekämpa tristessen, som bygden bjöd på varje dag, tvingades han utveckla intressen att fly in i. Tv-spel, musik och sport blev just sådana. Han föredrar rollspel och sportspel. I dag har Joakim lämnat Dalarna bakom sig och pluggar journalistik i Stockholm. Har varit på Eurogamer sedan oktober 2016.

Eddie Fridlund

Skribent

Eddie är en glad och komisk västgöte som började sitt spelande vid två års ålder. Spel och historia är något han brinner men han har även ett intresse för rollspelet Dungeons and Dragons. Han älskar spel som innehåller en bra berättelse, intressanta karaktärer och rolig gameplay. Har varit på Eurogamer sedan oktober 2016.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Redaktionen

Redaktionen

Contributor