The Last Story kan bli Sakaguchis sista spel

Finalen för hans fantasiberättande?

Hironobu Sakaguchi, mannen bakom japanska rollspel som Final Fantasy, har berättat att projektet han arbetar på nu kan bli det sista spelet han är inblandad i. Spelet heter passande nog The Last Story och ser ut att kunna bli ett riktigt intressant Wii-rollspel.

Uttalandet gjorde han på sin japanska blogg, där han skrev att han verkligen lägger all sin kraft på det här spelet, och att han han har en stark känsla av att detta kan bli hans sista verk (översatt via Siliconera).

Intressant i sammanhanget är att Sakaguchi hade ett liknande mål med NES-spelet Final Fantasy, då han var missnöjd med sina tidigare spel och bara skulle göra ett sista spel där han verkligen gav allt innan han skolade om sig helt. Nu vet väl alla att så inte blev fallet, och i år släpptes del tretton i serien, och då har vi inte räknat med något av alla sidospår serien har fått. Det bör dock nämnas att Sakaguchi inte har något med de senaste delarna i den serien att göra, då han lämnade Square efter Final Fantasy X och incidenten med The Spirits Within, ni vet den animerade långfilmen som nästan ruinerade företaget och mer eller mindre tvingade dem att gå ihop med konkurrenterna Enix för att undvika konkurs. Han var även inblandad i projekt som Chrono Trigger, Vagrant Story och Parasite Eve, för att nämna några av alla mästerverk.

Nu håller Sakaguchi sig på Mistwalker, ett företag han grundade 2001 som har gett oss titlar som Lost Odyssey (en personlig favorit) och Blue Dragon sedan dess.

Vad tror ni, blir det här hans sista spel? Eller kommer vi få se The Last Story IX om några år om spelet visar sig framgångsrikt, med Sakaguchi bakom spakarna?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Call of Duty Black Ops 3

Det udda syskonet i Call of Duty-familjen är tillbaka.

Kampanj för att få HeatoN till Let's Dance

Vill ni se HeatoN skaka rumpa på dansgolvet?

FeaturePåskäggen vi älskar

Många spel har gömda påskägg att bjuda på för den som är tillräckligt ihärdig i sitt letande. I denna artikel berättar redaktionen om sina personliga favoriter!

FeatureAndréas krönika #7: Fem spel jag vill se på E3

Andréas spekulerar i vad som kommer under årets E3 och vad han vill se.

Nintendo: Vi gör våra grymma IP:n fräscha

Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime bemöter kritiken från E3-eventet.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading