Picture of Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Chefredaktörens blogg: Spelmedia och tidningsdöden

Om Adblock och annonsintäkterna som försvann.

Det var tidigare idag som förelaget Egmont lät meddela att de släcker ner en stor del av sin tidningssatsning, bland annat landets äldsta spelblaska PC Gamer. Och redan i förra veckan besvarade Gamereactors chefredaktör Petter Hegevall en läsare som undrade om de kommer att släppa ett nytt nummer av sin gratistidning med orden "Vi kommer mest troligt inte att återuppta utgivningen av den då det inte finns ekonomi i print längre". Kvarstår gör tidningarna LEVEL och ROBOT, utgivna av Stockholmsbaserade Reset Media, men frågan är hur länge de orkar hålla huvudet över ytan.

Chefredaktörens blogg: Var vi är just nu och vart vi ska

En kort fredagsuppdatering från Andréas.

Idag står sajten stilla. Dels för att det är fredag och alla förtjänar lite ledighet, men dels även för att jag passat på att plocka på mig en dos ohärlig migrän. Jag börjar att piggna till så smått nu, dock, och inlägget ska inte kretsa kring sjukdomar. Det finns det andra forum för.