Picture of Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

I skuggorna pågår ett litet projekt kallat Skyblivion och det är ett mod-projekt för att återskapa Elder Scrolls-titeln Oblivion i Skyrim. Glädjande nog har en teaser trailer släppts som visar upp det.

Square Enix har idag utannonserat att både fans och nykomlingar kan prova på upplevelsen som är Nier: Automata, via en demo som släpps den 22 december på Playstation Network. Demot följer androiden 2B på uppdrag att förstöra ett massivt vapen på fienden sida.

Klä ut agent 47 till tomten i Hitman under december

47 straffar den stygga i vinter.

Io-Interactive har stolt utannonserat nytt julrelaterat material för Hitman som kommer att släppas den 13 december. Som om inte det vore nog släpps det i stöd för cancerforskningen världen över (World Cancer Research Fund).

P.T., som senare var tänkt att skrämma skiten ur oss i form av Silent Hills, gjorde oss ledsna när det gick i graven. Den spelbara teasern upphör dock inte att få uppmärksamhet, då flitig skattletare har hittat material som aldrig användes i denna PS4-exklusiva version.

Då släpps Nier: Automata

Kolla när du kan spela det.

Under helgens Playstation Experience avslöjade Square Enix att actionrollspelet Nier: Automata kommer bli tillgängligt i Europa på Playstation 4 den 10 mars, 2017. Vidare ska den nyligen utannonserade demon snart släppas via Playstation Network.

HD-remake av Yakuza kommer 2017

Klassiker i ny tappning.

2005 släpptes kraftigt omtyckta Yakuza på Playstation 2 och därmed var legenden Kazuma Kiryu (Dragon of Dojima) född. Elva år senare har Sega och Deep Silver beslutat sig för att en ny generation ska få spela gangsterspelet i form av Yakuza Kiwami - exklusivt till Playstation 4.

Bethesda har släppt en förlängd walkthrough av kommande Prey, med kommentar från creative director Raphael Colantino och lead designer Ricardo Bare från Arkane Studios. Vi får en inblick i spelets utomjordiska fiender (varav vissa kan förklä sig till objekt), mångsidiga vapen och rollspelsaspekter.

Dreamfall Chapters släpps på konsoler

Äventyrsspelet utökar sitt område.

Deep Silver och Red Thread Games har glatt utannonserat att Dreamfall Chapters kommer att lanseras på Playstation 4 och Xbox One, den 24 mars 2017. Detta inkluderar den kompletta storyn och alla fem episoder av spelet.

Square Enix har gjort tillkänna att försäljningen från lanseringsdagen och den digitala försäljningen hos Final Fantasy XV har resulterat i över fem miljoner enheter sålda. Därmed har det blivit det snabbast säljande Final Fantasy-spelet någonsin.

Master of Orion uppdateras med nya raser

Kolla in vad för nytt som kommer.

Nya raser, ledare och oberoende civilisationer kommer till Master of Orion för att expandera galaxen. Det är uppdateringarna "Revenge of Antares" och "Revenge of Antares Race Pack" som har anlänt till spelarna.

Wargaming har utannonserat att den Helsingfors-baserade mobilspelsstudion Boomlagoon har anslutit sig till dem. Med titlar som Monsu, Spirit Hunter och Super Soldiers är tanken att dessa ska stärka framgångarna för Wargamings mobilutveckling - kallat Wargaming Helsinki.

Andra årspasset detaljeras för Rainbox Six: Siege

Se vad nästa drös material kommer innehålla.

För två veckor sedan meddelade Ubisoft att taktiska shootern Rainbow Six: Siege kommer få mer material under ytterligare ett år. Vid tillfället gavs inte många detaljer, utan dessa har istället kommit nu.

Det sista spelet att temporärt bli gratis att plocka hem under Ubisofts 30-årsjubileum är inget mindre än Assassin's Creed 3. Med tanke på att spelserien är Ubisofts flaggskepp ter sig nog detta inte så konstigt.

Det var ett bra tag sedan Grand Theft Auto IV släpptes - 2008 närmare bestämt - men detta har inte stoppat Rockstar Games från att släppa en ny patch till spelet. Patchen har dock mer att göra med att få spelet att fungera på modernare datorer än någonting annat.

Här är tio minuter gameplay från Resident Evil 7

Kolla in mera gameplay från Resident Evil 7.

Under december ska nästa demo släppas från kommande Resident Evil 7, men våra kollegor kunde inte hålla sig utan åkte till Capcom för att lira fem timmar av spelet. Vi får nedan se en 10 minuter lång gameplay-video baserat på denna spelsession:

första föregående