Adam är en pedantisk västgöte som anser att ha ett liv är överflödigt. Spel är hans största intresse tillsammans med science-fiction och intag av energidryck tätt bakom. Hans mål i livet är att bevisa för alla att Uncharted 3 är som bäst mediokert.

Featured articles

Här är Foundation-upptaderingen för No Man's Sky

Redo att återvända till ert äventyr i galaxen?

Fler spel på väg till EA Access för Origin.

Star Wars och Mirror's Edge snart spelbara för en billig peng.

FeatureMetro-utvecklarnas nästa spel är gjort för VR.

Oculus Touch-kontrollerna får ett AAA-spel från 4A Games.

Ny expansion för Star Wars: The Old Republic

Bioware knåpar vidare på sitt MMO

RekommenderatRecension: Gears of War 4

Dra igång motorsågarna igen.

Det är väldigt lätt att ta Gears of War för givet. I mångas ögon kanske det bara är en arg och brun actionskjutare i tredjeperson med biffiga protagonister som spottar spydiga kommentarer medan de motorsågar gråa monster så blodet stänker. Det är knappast Shakespear, men det är fortfarande ett av de mest eleganta actionspelen som designats 10 år efter att de släpptes till Xbox 360.

RekommenderatRecension: XCOM 2 (Konsol)

Även soffbefälhavare får rädda planeten nu.

Detta är ett komplement relaterat till konsolversionerna av XCOM 2. För den som vill ha en mer komplett överblick av spelet så hänvisar vi till Adams recension av PC-versionen från i januari.

Recension: ReCore

Adam har skramlat runt på New Eden, vilt kämpandes mot robotar och laddningstider.

Gamla idéer kan fortfarande vara goda idéer. Det är vad som direkt kommer på tanke när jag sitter och funderar över Comcepts senaste spel ReCore. För när jag spelat igenom det så känns det inte som ett nytt spel, varken kreativt eller tekniskt. Men det behöver inte alltid vara så hemskt negativt. Även om vissa saker såklart kunde ha varit aningen vassare.

RekommenderatRecension: Master of Orion

Adam erövrar galaxen i Master of Orion.

Turbaserad strategi och 4X-spel är spel jag ofta bara fastnar för. Runda efter runda, klick efter klick och timme efter timme bara smälter undan när jag sitter framför rätt spel. Sid Meier's Civilization V har slukat åtskilliga hundra timmar för mig och Stellaris som släpptes tidigare i år är på väg att göra detsamma.

RekommenderatRecension: Deus Ex: Mankind Divided

Adam Holmberg är inte lika cool som Adam Jensen, men han har spelat hans nästa spel!

Europa har många mörka kapitel i sin historia. Saker vi eller våra förfäder har gjort eller råkat ut för som vi inte gärna vill tala om för mycket. Det är därför alltid känsligt när olika former av media och underhållning tänker dra paralleller till dessa händelser. Det är en hårfin linje att dansa längs med, där respektive sida antingen kan vara ett verk värdig för reflektion eller klassas som smaklöst utnyttjande av känsliga ämnen.

FeatureThrowback Thursday: The Elder Scrolls III: Morrowind

Vvardenfell är fult men fantastiskt

Jag sitter och stirrar på min spelhylla och funderar över ett spel värt att nämna för Throwback Thursday. Det finns så många jag kan tala skriva spaltmeter efter spaltmeter om. Klassiker som Medal of Honor till Playstation 1, Tetris på NES eller Red Alert 2 för PC är bara en bråkdel av de spel som betytt mycket för mig under min uppväxt.

Recension: The Technomancer

Att slåss på mars kunde ha varit bättre.

När den senaste generationen av konsoler släpptes var det inte många rollspel som del av utbudet. En av de som var först ut med ett var de franska utvecklarna Spiders. Spelet var Bound By Flame och det togs emot minst sagt ljummet av kritikerna, men det lyckades gå runt ändå tack vare låg konkurrens. Nu är det dags för deras nya rollspel; The Technomancer.

Recension: Funklift

Funkig logistik.

En lugn och skön semester väntade mig. Långa dagar av att göra ingenting, timmar lagda på att scrolla igenom mitt Steam-bibliotek och fnissningar medan min telefon ensamt brummar utan att jag svarar. Men in kom Funklift, ett litet lokalt partyspel till PC. Jag rycker på axlarna och installerar spelet. Kan vara skönt att för en gångs skull inte ta sig an ett enormt AAA-spel.

E3 2016: Days Gone utannonserat

Postapokalyptiska knuttar med en massa feels.

För ett kort tag sedan så registrerade Sony varumärket Days Gone. Vad det är för spel har fram tills nu bara varit ren spekulation men under årets konferens så visades det äntligen upp.

FeatureE3 2016: Såhär var Bethesdas presskonferens

Summering av Bethesdas konferens och det som visades.

Bethesda lade ribban ganska högt förra året när de hade sin första egna E3-konferens. Fallout 4 med ett släppdatum, ett brutalt Doom-spel och en spännande trailer för Dishonored 2 bara för att nämna lite av det som många troligen ansåg vara 2015 års bästa uppvisning. I år var det dags igen och det var även denna gången en spännande uppvisning.

Recension: Battleborn

Adam har spelat Gearbox nya bidrag till MOBA-genren.

Battleborn är ett spel som jag troligen borde tycka om mycket mer än vad jag gör, för det gör egentligen väldigt mycket rätt. Det är ett fullprisspel med fokus på multiplayer, levereras med en kampanj som kan spelas med flera spelare, ett stort utbud av karaktärer och inga mikrotransaktioner. Det är något som går emot trenden den nuvarande trenden av spel som enligt många antingen kommer med för lite material för att berättiga sin prislapp eller skeppas gratis med material låst bakom en mängd mindre betalningar.

Ny trailer för rollspelet The Technomancer

Många detaljer inför Spiders kommande actionrollspel.

The Technomancer kanske är ett spel som glidit under mångas radar sedan det utannonserades förra året (jag hörde precis om det för första gången för en halvtimme sedan), men vissa kanske känner igen utvecklarnas tidigare spel. Spiders har släppt spel som bland annat Mars: War logs, Of Orcs and Men och Bound By Blood.

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

Saker kan aldrig gå rätt i science fiction-spel. I Half-Life så leder ett teleportationsexperiment till att jorden invaderas av utomjordingar. I Doom leder ett liknande experiment till att Mars invaderas av demoner från helvetet. I Quantum Break leder experiment med tidsmaskiner till att tid och rum sakta börjar gå sönder. Ingen forskare verkar kunna ta Murphys lag i beräkning.

UndvikRecension: Bus Simulator 16

Nästa hållplats: Helvetet

Hundra meter bort ligger busshållplatsen. Jag sitter fast i en korsning med blicken flackandes mellan två saker; Klockan som sakta men säkert berättar att jag kommer att anlända försent till nästa hållplats och rödljuset som ligger bakom detta drama. Jag svär att de båda samarbetar. En konspiration mot mig och min önskan att vara punktlig. Jag hatar båda två.

FeatureFörtitt: Master of Orion

Adam har erövrat stjärnorna i NGD Studios reboot.

När det kommer till PC-spel är det svårt att bli mer klassiskt än Master of Orion-spelen. Mellan 1993 och 2003 kom det tre spel i serien som byggde upp en ganska stor samling av fans. Det var en stapel för den så kallade 4X-genren som lät oss bygga imperier och erövra galaxen. Med över 10 år sedan den senaste delen så arbetar nu NGD Studios, en liten argentinsk studio, tillsammans med Wargaming (World of Tanks) som utgivare för att i princip ge serien en modernare nytolkning.

Insurgency: Sandstorm kommer även till konsoler

Fler får ta del av New Worlds kommande flerspelarshooter.

Insurgency är populärt ett multiplayerspel på PC som satsar på att försöka leverera intensiv inlevelse utan mycket av det andra populära shooters har idag. Nu har New World Interactive tillsammans med sina nya utgivare, Focus Home Interactive, utannonserat spelets uppföljare: Insurgency: Sandstorm.

RekommenderatRecension: Far Cry Primal

Tillbaka till stenåldern.

Solen gassar på min rygg medan jag sitter gömd på toppen av en enorm stenformation. Det är mitt på dagen och solen står som högst på himlen. Bredvid mig står min vita varg och tillsammans ser vi ner på Udam-lägret nedanför. Udam är en fientlig stam. De är brutala, primitiva, starka och människoätare.

EssentielltRecension: XCOM 2

Jag välkomnar våra utomjordiska härskare.

XCOM: Enemy Unknown var ett spel som direkt tilltalade mig när det kom 2012. Det var hade ett taktiskt djup utan att falla offer för onödig komplexitet eller detaljer som står i vägen för mig och mina val i kampen mot utomjordingarna. Faktum är att Enemy Unknown var mitt favoritspel det året och troligen ett av mina favoritspel någonsin.

Recension: Rise of the Tomb Raider (PC)

Redaktionens största Nickelback-fan har skruvat upp inställningarna till max och jagat skatter i Lara Crofts nya äventyrsspel.

Detta kommer inte vara en vanlig recension. Redaktionens skånska tyrann, Andréas Göransson, har redan recenserat spelet när det släpptes på Xbox One förra året så det är onödigt för mig att gå in på samma detaljer. Jag kommer såklart att ha med lite av mina egna tankar i texten men för de som vill veta lite mer så rekommenderar jag texten för originalsläppet. Denna recension kommer att tackla kvalitén av PC-versionen och om den är köpvärd.

FeatureDärför ska du vara taggad på Firewatch

Adam har tittat närmre på Campo Santos kommande debut-spel och förklarar varför det kan vara något för dig!

"Vad är Firewatch och vad fasiken handlar det om?" Detta var en fråga jag ställde mig själv när jag fick i uppgift att skriva om spelet. Förutom pratet om spelets stilistiska och färggranna grafikstil hade jag i princip noll koll på vad det faktiskt handlade om. I mitt huvud hade jag fått en bild av Jonathans Blows The Witness, ett stilistiskt pusseläventyr som troligen tror sig vara smartare än vad det egentligen är. Recension: Homeworld: Deserts of Kharak

Adam har spelat Blackbirds första spel och tillskott till den klassiska strategiserien.

Jag har länge drömt om ett nytt Homeworld-spel. När jag var yngre och hälsade på min morsa så var det just Homeworld jag brukade spela på hennes dator för att fördriva tiden. Originalet var ett spel som hade allt jag önskade och är enligt mig nästan en av de absoluta höjdpunkterna för strategigenren: Episk science fiction, strategi som nyttjar alla dimensioner i rymden och stämning i överflöd. 


Xbox One har varit en intressant historia om man ser till försäljning. Den har aldrig sålt rakt ut dåligt men har jämfört med konkurrensen från Sony knappast haft den framgång som Microsoft önskat. Men det håller på att ta fart nu då Microsoft tydligen nästan dubblerat (mer precist en ökning på nära 88%) försäljningen av exklusiva spel 2015 jämfört med föregående år. Detta enligt Microsofts Aaron Greenberg som pratade om det på Gamertag Radio.

Epic Games håller på med flera titlar. Fortnite är fortfarande under utveckling och deras nästa Unreal Tournament har börjat ta form på PC, men listan tar inte slut där. De håller även på med en egen titel i MOBA-genren som heter Paragon. Epic utlovar snabb tredjepersonsaction som deras fans förväntar sig blandat med genrens taktiska drag, allt renderat i den senaste versionen av Unreal Engine.

Datum för nya Ratchet & Clank

Spelet baserat på filmen baserat på spelet är inte långt borta.

Det är en nystart för Ratchet och hans mekaniska kamrat Clank nästa år. De får inte bara en film i maj utan även ett nytt spel till Playstation 4 som agerar som en reboot åt spelet. Nya vapen och nya planeter väntar oss alla och under Sonys Playstation Experience fick vi utöver ett spelklipp från början av liret även spelets släppdatum, som är den 12:e April 2016. Inte så hemskt långt kvar då alltså.

första föregående