Jacob kommer ursprungligen från Varberg, men efter en längre vända till Lund och Malmö för studier är han numera bosatt i Göteborg. Intresset för spel har funnits hos honom hela livet, men det är inte förrän 2013 som han började skriva om och recensera spel. Förutom spel har Jacob ett stort intresse för musik, litteratur och resor.

Recension: Tower of Guns

Jacob Kluge har pangat runt i Terrible Posture Games cellshadade skjutare.

Trenden med spel i genren "Roguelike" verkar inte avta inom en närmare framtid, men som en primärt konsolspelande konnässör har utbudet inte direkt varit övermättat. Länge höll jag mig på min kant och tittade skeptiskt på alla som hyllade det repetitiva i spel såsom Binding of Isaac, och det var inte fören jag själv fick upp ögonen för Rogue Legacy på Playstation 4 som jag fattade grejen. Utsattheten och det monumentala i att överstiga det som tidigare var alldeles för svårt skapar känslor av upprymdhet och triumf - känslor som många av dagens spel misslyckas med att väcka hos spelaren.

FeatureFörtitt: Batman: Arkham Knight

Till sommaren släpps nästa delen i sagan om Batman. Vi sammanfattar lite av vi vet så här långt.

Med Batman: Arkham Knight ämnar spelstudion Rocksteady avsluta den hyllade spelserie de en gång påbörjade. Men huruvida de kommer återhämta sig efter utlånandet av spelserien till Warner Bros Montréal och det mediokra Batman: Arkham Origins kvarstår att se.

FeatureJag ska sluta kolla på spelen

Jacob Kluge om fenomenet Let's Play och hur han bara blivit latare.

Under de senaste åren har spel onekligen tagit större plats i det mediala utrymmet. Är du så pass socialt anpassad att du fortfarande går på bio är sannolikheten stor att du får se reklam för Ubisofts eller EA:s nästkommande titlar. Men spelandets ökade popularitet och exponering har inte bara blivit en del av vår vardagliga periferi - det har börjat diktera vad vi gör när vi väl sitter med kontrollen i våra händer. Youtube och Twitch är de största bovarna. Förr i tiden när jag brukade komma hem från arbete eller studier brukade jag spela för att slappna av. Numera är det mer sannolikt att min menynavigering på PS4:an resulterar i att jag startar upp Youtube-appen. Och jag hatar det.