Picture of Peter Tjärndal

Peter Tjärndal

Skribent

Peter Tjärndal gillar många olika spel. Extra glad blir han åt spel som är märkta med "Nintendo" och som innehåller gröna rör, svampar och prinsessor. När han inte spelar så ser han på töntiga filmer eller lyfter skrot i hopp om att han en dag ska bli lika stark som en viss Arnold.

Featured articles

Här är en sång ni gar(n)anterat kommer att älska

Så sött att jag knappt kan tygla mina känslor

Den svenska DuTubaren (ja, jag gillar att försvenska engelska uttryck) Filip Winther har knåpat ihop en alldeles bedårande liten sång som handlar om det alldeles bedårande Wii U-spelet Yoshi's Woolly World. Ni som gillar till Yoshi's Woolly World känner mycket väl till att allting i spelet är gjort av garn eller olika tygmaterial. Och precis som i spelet så handlar den här sången till största delen om just garn.

Vem är egentligen Tatsumi Kimishima?

Våra brittiska Eurogamer-vänner förklarar hans bakgrund

Idag blev det känt att det blir Tatsumi Kimishima som efterträder Satoru Iwata som VD över Nintendo. Till skillnad från de andra höjdarna inom Nintendo-toppen såsom Shigeru Miyamoto, Reggie Fils-Aime och såklart Satoru Iwata så är Tatsumi Kimishima inte direkt något namn som så många kände till sedan tidigare. Trots detta har han en gedigen erfarenhet inom branschen då han bland annat jobbat inom bankväsendet, jobbat på The Pokémon Company och varit VD över Nintendo of America.

De här paret väntar barn

Och berättar det med hjälp av Sega Mega Drive

När en man och en kvinna haft det lite skojigt tillsammans kan det hända att det nio månader senare ploppar ut en liten människa. När man fått reda på att det gror ett litet barn inne i kvinnans mage så är det såklart väldigt roligt att få berätta detta för hela världen. Det kan till exempel göras i en video som läggs upp på videotjänsten Youtube.

Shovel Knight blir amiibo

Första tredjeparts-filuren att bli plastfigur

Nintendo fortsätter att släppa nya amiibo lite titt som tätt och den senaste figuren som avslöjats är Shovel Knight ifrån Yacht Club Games spel som heter just Shovel Knight.

Kolla in Pokémon-introt i GTA-stil

Lyckad kombo eller bara knasigt?

Pokémon och Grand Theft Auto är två väldigt olika spelserier. De tillhör två helt olika genrer och om man skulle drista sig till att göra en jämförelse så skulle man kunna säga att Pokémon är som en gurka medan Grand Theft Auto är en vattenmelon. Det går liksom inte riktigt ihop.

Spana in den kinesiska konsolen Ouye

Finns vissa likheter med flera andra konsoler

På den Kinesiska motsvarigheten till Kickstarter kan man nu vara med och stötta utvecklingen av en helt ny konsol som kallas för Ouye (nope, det är inte samma konsol som Ouya).

Rayman-pappan Michel Ancel har skapat en av banorna i Super Mario Maker

Spelet innehåller runt 60 färdiga banor från start

Vi vet sedan tidigare att Michel Ancel är en mästare på att skapa bra plattformshoppare. Han har ju bland annat skapat Rayman-spelen. Nu har det bekräftats att just Michel Ancel har fått möjlighet att göra en av de förinstallerade banorna i det nya Wii U-spelet Super Mario Maker.

På senare tid har det blivit väldigt populärt med hemliga boxar såsom Loot Crate eller Nerd Block. I båda dessa tjänster prenumererar man på hemliga lådor som varje månad dimper ner på ett postulämningsstäle nära dig. Boxarna kan innehålla allt från nördiga prylar, samlarfigurer och t-shirtar med mera.

Extraskön Pokémon-dans från Japan

Här var det många Pikachus

Mellan den 8:e till 16:e augusti kommer det hållas ett speciellt Pokémon-event i Japan där man kommer kunna få en special-Pokémon till sitt spel. Eftersom detta enbart gäller för Japan så bryr jag mig inte om att gå in på vidare detaljer kring detta.

Satoru Iwata är död

Nintendopresidenten blev 55 år gammal

Idag möttes vi av det oerhört tråkiga beskedet att Nintendos president Satoru Iwata har avlidit vid en ålder av 55 år. Iwata missade förra årets E3-mässa (han missade årets mässa också) då han var tvungen att operera bort en tumör i gallgången. Efter en tid fick vi beskedet att han återhämtat sig bra och vi trodde att allt var frid och fröjd men tydligen hade tumören kommit tillbaks och idag fick vi beskedet att han, den 11 juli, hade förlorat kampen mot cancern. Så här säger Nintendo i ett kort uttalande:

Bilder på extremt ovanlig prototyp av CD-baserad Super Nintendo

När Sony och Nintendo gjorde gemensam konsol

En gång i tiden för många år sedan inledde Nintendo ett samarbete med Sony om att göra ett tillbehör till Super Nintendo som kunde läsa CD-skivor. Det var på CES-mässan 1991 som Sony stolt visade upp nya tillbehöret "Playstation" som helt enkelt var en Super Nintendo som både kunde köra kassetter men också CD-ROM-skivor. Av någon anledning verkade dock inte Nintendo vara nöjda med Sonys produkt och dagen efter på samma mässa bekräftade Nintendo att de istället inlett ett samarbete med Philips kring en liknande produkt.

Miyamoto besöker Jim Henson Studios

Företaget som gjorde dockorna till årets E3-video

Även om de flesta av oss inte riktigt tyckte att Nintendos presskonferens på E3 levererade så hög kvalitet som vi hade hoppats på så kan nog ändå de flesta vara överens om att inledningen och presentationen av Star Fox Zero var ypperligt charmig. De tre dockorna föreställandes Iwata, Reggie och Miyamoto samt dockorna som företställde karaktäerna från Star Fox gjordes av Jim Henson Studios. Samma företag som bland annat ligger bakom Mupparna.

Game stänger ner helt den 28 juni

70 % på allt i butiken från och med idag

Som vi berättat om tidigare har spelbutikskedjan Game gått i konkurs och haft utförsäljning av alla produkter med 50 % rabatt. Nu meddelar konkursförvaltaren att kedjan stänger ner sina butiker för gott den 28 juni och att det fram till dess är 70 % rea på allt i hela butiken.

För en tid sedan dök det upp ett rykte som gjorde gällande att Nintendos nästkommande spelkonsol Nintendo NX kommer vara baserad på Android. Det ryktet slogs snabbt ner av Nintendo som dementerade att så skulle vara fallet. Nu har ett nytt rykte flutit upp till ytan som säger att NX visserligen inte kommer vara Androidbaserad men att den kommer kunna emulera Androidspel.

Den svenska vildmarken gör sig redo för Stugan

Femton spelidéer, två månader, en stuga

Nu under sommaren kommer ett väldigt intressant projekt att dra igång. Projektet kallas för Stugan och går ut på att 15 olika spelutvecklingsteam kommer att bosätta sig i en stuga mitt ute i vildmarken någonstans i Sverige. Där kommer att de bo och jobba under åtta veckor och målet är att alla team ska skapa varsitt spel.

Recension: Yoshi's Woolly World

Peter Tjärndal har nystat sig fram i Yoshis senaste äventyr.

I februari 2011 släpptes Kirby's Epic Yarn till Nintendo Wii - ett ganska så traditionellt plattformsäventyr i Kirby-stil med den lilla twisten att allt i spelvärlden var gjort i garn och olika tygmaterial. Jag älskade den grafiska stilen och plattformandet var också det riktigt bra.

Presskonferens om Oculus Rift ikväll

Klockan 19:00 startar det igång

E3-mässan börjar inte förrän nästa vecka men det hindrar inte Oculus VR från att hålla en presskonferens kring Oculus Rift redan ikväll. Kl 19:00, svensk tid, startar det igång och vi kommer nog kunna räkna med att få se en hel del nytt kring denna nya pryl.

VideoSnubbe har återskapat Splatoon i Minecraft

Förvånansvärt likt originalet faktiskt

I det nyligen släppta Wii U-spelet Splatoon spelar man i lag och ska försöka färga så stor del av banan som möjligt i det egna lagets färg. Nu har någon återskapat Splatoon i Minecraft och hur det ser ut kan ni se i videon ovan. I Minecraft-versionen kan man både kladda färg, förvandla sig till bläckfisk som kan klättra upp för väggar och använda olika vapen, precis som i originalet till Wii U.

Vi vet alla att Chistiano Ronaldo är en mästare på att dribbla med bollar på fotbollsplanen. Men nu verkar det också som att han är en mästare på skateboard. Åtminstone i spelform. Idag möttes vi nämligen av ett väldigt udda utannonserande. Christiano Ronaldo kommer, tillsammans med trollet Hugo, att få ett eget spel

HeatoN till Fångarna på fortet

Till hösten ser ni e-sportsnissen HeatoN i TV-rutan

Som ni kanske kommer ihåg så skrev vi för ett tag sedan om en kampanj för att försöka få TV4 att ta med e-sportsproffset Emil "HeatoN" Christensen i Let's Dance. Hur det går med den kampanjen återstår men i vilket fall som helst så kommer vi ändå kunna se HeatoN i TV-rutan till hösten, fast i ett helt annat underhållningsprogram. Nu står det nämligen klart att HeatoN kommer vara med i nästa säsong av Fångarna på fortet.

What Remains of Edith Finch visar upp sig

Från folket som gjorde The Unfinished Swan

Från spelstudion Giant Sparrow, samma folk som gjorde The Unfinished Swan, kommer nästa år spelet What Remains of Edith Finch. Spelet utannonserades redan i december förra året men sedan dess har vi nästan inte hört någonting mer. Förrän nu då vi fått en trailer och lite mer information om vad det handlar om.

Nintendo rekryterar Bowser som ny "Vice President of Sales"

Kommer Doug Bowser kunna elda på försäljningen av Wii U och 3DS?

Nintendo of America släppte precis ett pressmeddelande där de berättar att de nyligen rekryterat Bowser som ny "Vice President of Sales". Tyvärr är det inte den eldsprutande Koopa-kungen Bowser vi snackar om utan en helt vanligt människa som faktiskt heter Bowser på riktigt. Hur coolt är inte det!!?

VideoSå gör du egna Bob-omb-bakverk

Ett explosivt bakverk som garanterat kommer smälla högt på festen

Rosanna Pansino driver Youtube-kanalen Nerdy Nummies där hon bakar massor av goda bakverk med inspiration spel och andra nördigheter. I hennes senaste video som ni kan se ovan får vi reda på hur man kan göra egna bakverk formade som Bob-omb från Super Mario-serien.

första föregående