Picture of Aldo Sartori

Aldo Sartori

Skribent

Aldo är en nyhetsreporter på dagen, spelskribent på kvällen, och Totoro på natten. Han ser sig själv som en Mother hen av spel. Alla spel är välkomna under hans famn. Från svettiga FPS till mentalt nedbrytande strategispel och allt där emellan. Legenden säger att han föddes med en Gameboy i handen. Har varit på Eurogamer sedan mars 2015.

Recension: The Legend of Zelda - Symphony of the Goddesses

Aldo Sartori var på plats i Stockholm för Hyrule-symfonin.

En konstant rysning. Så känns de första tio minuterna av den orkestrerade konserten The Legend of Zelda - Symphony of the Goddesses. Stockholms konsertorkester på cirka 100 personer öppnar med ett medley med några av de största Zelda-klassikerna. Det lämnar dig lika tillfredsställd som suktandes efter mer.

Recension: Mario Party 10

Aldo Sartori har partajat till i Svampriket tillsammans med Mario och vänner.

Till slut tappade vi räkningen över antalet handkontroller vi tagit sönder. De trasiga kontrollerna med sina slappa, oanvändbara spakar blev ett nödvändigt ont av att spela Mario Party till Nintendo 64. Det fanns nämligen minispel som gick ut på att snurra joysticken så snabbt man kunde. Och som man snurrade.

RekommenderatRecension: Bloodborne

Aldo Sartori har kastat sig in i Dark Souls-makarnas senaste äventyr.

Souls-serien har gjort mig konservativ. Vanligtvis förespråkar jag förändring och framåtrörelse inom det mesta när det kommer till spel - en uppföljare ska inte vara en identisk kopia av sin föregångare. En uppföljare ska behålla det som gjorde originalet så bra, och samtidigt tillföra något nytt och oväntat. Men så är det inte med mig och From Softwares spel. I Souls-seriens fall har varenda liten förändring varit svår att svälja. Jag menar, varför laga något som inte är trasigt?

FeatureHur verkar Mortal Kombat för en som aldrig spelat det?

Aldo har aldrig spelat Mortal Kombat och berättar sin bild av den blodiga spelserien.

Jag har aldrig spelat Mortal Kombat. Aldrig någonsin. Jag vet knappt något om spelet, förutom att det är ett fajtingspel och att det - om jag minns rätt - skapade en del kontroverser under det tidiga 90-talet. Jag tror det berodde på att spelet var rätt våldsamt.