Picture of Susanne Johansson

Susanne Johansson

Skribent

Susanne kommer från den norrbottniska kusten och hoppade runt med blå igelkottar när andra hjälpte italienska rörmockare. Numera är hon Stockholmare, supportråtta och fast i MMO-träsket. Favoritriddjuret är en chocobo och när hon inte spelar så leker hon oftast med garn och pinnar framför teven.

Featured articles

Wildstar blir gratis

Inta Nexus utan att betala en krona

Perception vill få skrämma oss

Blind och vapenlös i hemsökt hus!

Ko-lossalt firande

Diablo 3 firar tre år med munter tilllställning.

Gratis kort i Hearthstone

Du får kort, du får kort, alla får kort!

Recension: Brawl

Susanne blir frustrerad istället för road av Brawl.

Jag är den första att hålla med om att det saknas partyspel till Playstation 4 och blev därför glad när jag fick möjlighet att testa Brawl. Utvecklat av Bloober Team, går Brawl ut på att springa runt i labyrinter, spränga bomber och förhoppningsvis fånga sina motspelare - och inte sig själv - i explosionen. Det är med andra ord som upplagt för skratt och vänskaplig tävlan.

Kolla burken inför Heavensward

Square Enix låter dig testa om din hårdvara håller måttet

Nästa expansion till Square Enix Final Fantasy XIV, Heavenward, börjar närma sig och peppen bara stiger för mig. En extra skjuts fick den av att Square nu gett oss möjligheten att testa vår hårdvara med ett benchmark, samtidigt som vi också får en skymt av en del nyheter!

FeatureEn utflykt till framtiden

Susanne har besökt den svenska spelindustrins framtid.

Under den gångna helgen har delar av Sveriges spelframtid samlats i Stockholm och umgåtts, lyssnat på föreläsningar och visat upp sina spel. Det var Swedish Game Awards som ordnat konferensen som riktar sig till studenter i allmänhet, och de som valt att tävla i årets Game Awards med sina spel i synnerhet.

Totalt krig igen, nu med mer Warhammer!

Dags att samla arméerna och mötas på slagfälten med orcer, skaven och demoner!

Med en episk trailer har Creative Assembly meddelat att det kommer en ny version av krigsstrategispelet Total War. Efter att tidigare avverkat Japan, Napoleon och Romarriket så har de nu filat på reglerna och spelet så pass att de kan ge sig på fantastisken.

Blizzard ger sig på retro, typ

Res tillbaka i tiden till gamla favoriter

I den kommande patch 6.2 kommer Blizzard med lite godis till de som tycker att det var bättre förr. På helgerna kommer det vara möjligt att få springa gamla favoritinstanser igen utan att vara löjligt överlevlad. Olika instanser kommer vara tillgängliga på olika helger i ett roterande schema. De som kommer finnas på testservrarna är The Arcatraz, Black Morass, Mana-Tombs, The Shattered Halls, The Slave Pens, Ahn'kahet: The Old Kingdom, Gundrak, Halls of Lightning, The Nexus och Utgarde Pinnacle.

Recension: Titan Souls

Susanne dör igen och igen. Och igen.

Tänk dig ett äldre äventyrsspel/rollspel, säg ett av Zelda-spelen till exempel, pixliga miljöer och en hjälte sedd uppifrån. Ta sedan bort alla monster, alla vapen utom ett och alla dialoger men se till att känslan, miljöerna och framför allt bossarna är kvar. Då får du Titan Souls.

FeatureJag kommer alltid hem till slut

Susanne skriver om minnen från andra världar.

Ibland när jag sitter och dagdrömmer kan jag komma på mig själv med att minnas stunder och kanske framförallt platser. Hur isen sjunger en riktigt kall natt när norrskenet spelar över himlen, hur gräs som trampats av tusentals orienterarfötter luktar eller hur häftig himlen över Outland var när vi först klev genom The Dark Portal.

Dags att rädda världen i åtta bitar

Nytt retrospel från Göteborg på gång!

Längtar du som jag ibland tillbaka till den pixliga tiden? När spel inte gav alla svaren utan spelaren fick använda fantasin för att fylla i resten. I så fall kommer goda nyheter från Göteborg! Enligt ett pressmeddelande så kommer spelet Alwa's Awakening att se ut och spelas som ett gammalt 8-bitarsspel men på moderna plattformar.

Köp guld i World of Warcraft - lagligt

Känner du dig fattig i World of Warcraft? Eller kanske är har du högar med guld du inte vet vad du ska göra med? Nu kommer snart en lösning för båda problemen!

Guldsäljare, det vill säga de som säljer spelguld för riktiga pengar, är ett gissel i de flesta MMOs och oftast är det guld som säljs införskaffat med ohederliga medel. Kapade konton och bot-program hör till vanligheterna och försäljningen sker med spammiga meddelanden i chattar och in-gamepost. Men nu får de gamla guldsäljarna konkurrens från oväntat håll, Blizzard själva ger sig på att sälja guld!

Recension: Card Crawl

Susanne har spelat kortspel i en virtuell värld.

Du sitter på värdshuset med ett stop med mjöd och en gryta bäverstuvning framför dig. In kommer en äldre man i mantel, hans skarpa blick identifierar dig direkt som den äventyrare du är och han säger "Jag har ett uppdrag till dig...".