Picture of Malin Granberg

Malin Granberg

Skribent

Malin har, trots sin härstamning från Piteås vackra älv, förlorat sin dialekt till Östergötlands platta landskap. Liksom det som drar henne till spel, så var det även äventyr och universitet som förde henne ner till den södra delen av landet där hon byggt sitt näste. En allätare med förkärlek till rollspel.

Featured articles

Spela Heroes of the Storm med vänner - få drös av nya hjältar

Blizzard känner sig givmilda såhär mot juletider

Ny cinematisk trailer till The Last Guardian

Snart öppnar vi våra plånböcker för en av decenniets mest omtalade spel

Recension: World of Final Fantasy

En hyllning till en serie utan ände.

Nya bilder från Assassin's Creed-filmen

December närmar sig med stormsteg.

Assassin's Creed, filmen som kommer bestämma ifall Hollywood är redo att ta sig an spel igen. Nya bilder har nu dykt upp (källa: reddit), och var inte jag taggad innan detta så är jag det verkligen nu. Ta en titt nedan och skapa din egen uppfattning: Kommer filmen kunna leva upp till de skyhöga förväntningarna?

Ny 16 minuter lång gameplay-video från Mafia 3

2K Games visar upp den fiktionella staden New Bordeaux i alla sin skjutande glans.

Vem gillar inte gameplay-videos av kommande spel? 2K har nu släppt en video på hela 16 minuter från Mafia 3. I videon ska huvudkaraktären Lincon Clay ta ut spelets antagonist Sal Marcanos ena underboss, Tony Derazio. Vapen, fordon och en hel del skottlossningar erbjuds. Ta en egen titt!

Mer Halo 5 kan vara på gång

343 Industries är inte riktigt färdiga med spelet ännu.

Halo 5 verkar bli ett evighetsprojekt. 343 Industries låter nu sina fans veta att de än en gång jobbar på att skapa nytt material för sina fortfarande mycket starka spelarbas.

Spanskt tal i Assassin's Creed-filmens historiska scener

December närmar sig med stormsteg.

I senaste numret av filmtidningen Total Film Magazine (via GamesRadar) finns att läsa en hel saftig intervju med skådespelare och regissör av den kommande Assassinb's Creed-filmen, inspirerad av den omåttligt populära spelserien av Ubisoft. Det kanske mest spännande som avslöjas är regissören Justin Kurzels val att genomföra de historiska sekvenserna uteslutande på spanska. Michael Fassbender ska alltså prata på ett av jordens sexigaste språk. Detta kan inte ha varit ett dåligt val. Regissörens förklarar valet med sina egna ord:

Destiny som barnbok? Bungie levererar!

I spelens värld finns något för alla åldrar.

Vill du nörda ner ditt barn innan de ens rört sin första kontroll? Eller har du bara barnasinnet kvar? Då har Bungie något för dig. En idé som ursprungligen bara gavs till föräldrar inom Bungie som en semesterpresent ska nu ges ut till alla fans där ute. Vi pratar såklart om en barnbok.

FeatureFörtitt: Final Fantasy XV

Malin har begett sig till Stockholm för att ta del av den senaste delen i kultserien.

Final Fantasy har alltid varit en guldklimp i mitt hjärta. Ingenting i serien har kunnat gå fel för mig. Allt var bra, fram till den ödesdigra dag jag lade mina giriga labbar på Final Fantasy XIII: Lightning Returns. Maken till tvärbromsning tror jag aldrig att jag tidigare varit med om. Grafiken var horribel, storylinen var körd genom en mangel och stampad på likt en kackerlacka utan ben och mitt hjärta var brutet i tretton ojämna bitar.

Nytt Splinter Cell ryktas vara på gång

Och glada nyheter - Michael Ironside ska vara tillbaks som Sam Fisher!

Blacklist var ett fantastiskt spel i mångas ögon, men samtidigt som spelet samlade på sig positiva recensioner fick det även en skogsbrand av kritik på grund av bytet av röstskådespelare för huvudkaraktären Sam Fisher. En säker källa med kontakter inom Ubisoft har nu via NeoGAF avslöjat att spelföretaget ska ha tagit åt sig av kritiken, och med stor trolighet är Michael Ironside nu än en gång tillbaka i sin rättmätiga roll som Fisher.

FeatureThrowback Thursday: Pokémon Red/Blue

Malin tar en nostalgisk tripp tillbaka till Kanto.

Jag vet ärligt talat inte vid vilken ålder jag började med Pokémon, och det säger nog en hel del. Jag kommer ihåg alla de morgnar då jag sprang in i mina föräldrars sovrum för att se dagens avsnitt, de sändes alltid klockan 7 varje lördagsmorgon och det var höjdpunkten på min vecka. Men så kom spelen. Plötsligt var varje stund utav varje dag höjdpunkten av min vecka. Under den där ljuva tiden då sommarlov innebar faktisk ledighet utan bekymmer eller sorger befann jag mig oftast i min familj båt ute i den svenska skärgården, och det är även därifrån jag har de allra starkaste minnena utav mitt skärande rosa GameBoy Color och mitt Pokémon Red.

På med målarrocken, för den 7e oktober kommer bli en färgsprakande dag. Nintendo har nu släppt datumet på det kommande Paper Mario Colour Splash, ett spel vi fortfarande inte vet så mycket om men som till synes verkar vara lika bedårande som resten. Mer information om det Wii U-exklusiva spelet kommer komma under ett kommande Nintendo Direct.

E3 2016: Quantic Dream har en överraskning

Kan vi verkligen vänta till på torsdag?

Quantic Dream verkar inte vara klara med oss än. Ett kryptiskt twittermeddelande berättade för oss att en överraskning kommer redan på torsdag. Vad kan det vara om? Ett releasedatum kanske? Vad tror du?

För första gången visar Square Enix upp Final Fantasy XV till Microsoft, och spelar ett demo av en stor bosstrid i live-sändning. De upprepar vad som redan är sagt, striderna är större och smidigare än någonsin. Likaså bossarna verkar det som då jätten i sten uppenbarar sig på skärmen. Spelet är allt annat än en nyhet, men fans peppar för fullt inför det stundande spelsläppet den 30e september.

E3 2016: Bethesda VR ute 2017

Doomguy på väg till virtual reality.

Bethesda ger sig som så många andra in på VR, och de öppnar upp sig för den splitternya marknaden med två av sina stora skinande nya titlar. De första spelen som kommer bli spelbara med HTC Vive som plattform kommer nämligen bli det stekheta Doom, och det radioaktiva Fallout 4. Vilken av de två som är mer spännande är svårt att säga, men Bethesda lovar en upplevlse utöver vad du någonsin kunnat drömma om.

E3 2016: Kika på sneakpeek av nya Quake Champions

Det älskade fps-spelet återkommer med besked.

Quake is back, better than ever! Detta är orden av Tim Willitz från Bethesda, som presenterar Quake Champions, ett efterlängtat nytt spel i Quake-serien. Med avslöjandet lovar Willitz ett supersnabbt, lättåtkomligt spel gjort för spelare av alla olika färdighetsnivåer. Och boy, är sneekpeaken Bethesda delar med sig av fet nog att slå ner möjliga skeptiska tankar redan nu.

E3 2016: Kolla in nya Prey

Rymdäventyr med en psykologisk twist.

Ännu ett spel presenteras under Bethesdas presskonferens, namn: Prey. Namnet säger egentligen allt om vad spelet gå ut på, och det gör det inte det minsta mindre nervkittlande. Året är 2032, du spelar en man i ett experimentellt stadie för att förändra den mänskliga rasen för alltid. Men saker går, självklart, fel. Kort och koncist, du är fast på en rymdstation. Du är inte ensam. Överlev med alla medel möjliga. Spekulationerna har viskat om en fortsättning, alltså ett Prey 2. Detta verkar dock inte vara fallet, utan ser mer ut att vara en reboot av titeln. Releasedatum är satt nästa år till Xbox One, Playstation 4 och PC.

FeatureRecension: Chronicle: Runescape Legends

Ännu en del i ledet av kortspel, eller något med faktiska framtidsutsikter?

När jag säger RuneScape finns det många olika typer av respons. Det finns den sentimentala blicken under minnet av dagar framför familjens gemensamma dator, det hånfulla skrattet av någon som hellre spenderade sin tid med Tibia, samt den förvånade uppsynen av någon som inte visste om att det fortfarande finns kvar. Kanske inte så stort som i sina forna glansdagar, men nog stort för att sakta växa sig stort och starkt än en gång.

The Witcher 3 är tidernas bästa spel

I alla fall om medier runt hela världen får bestämma

Det finns ingen tvekan om att The Witcher 3 blev 2015 års stora vinnare. Med tunga släpp som Fallout 4 och Metal Gear Solid V i ryggen rasslade fortfarande Game of the Year-nomineringarna in med The Witcher 3 i toppen på nästan varenda en.

Kommande Tomb Raider-filmen inspireras av nya spelen

Norska regissören hyllar spelserien.

Att en ny Tomb Raider-film är på gång kan det inte vara många som har missat. Lara Croft á Angelina Jolie har av en hel värld setts som en förebild likt den starka och begåvade kvinnan hon är, inkluderat av undertecknad. Därför kom nyheten som en glad överraskning från klar himmel, och vad vi vill ha allra mest nu är vem som ska karaktärisera den multibegåvade kvinnan från Storbritannien.

Ännu en försening för Uncharted 4

Nathan Drake skyndar långsamt.

Såg du fram emot den nya och sista delen av Natha Drakes aningen explosiva äventyr? Som vi alla då. Men som med alla spelföretag överallt har även Naughty Dog problem med deadlines, och Uncharted 4: A Thief's End har nu skjutits upp ytterligare 2 veckor framåt i tiden. Releasedatumet har nu officiellt flytats fram till den 10e Maj 2016 enligt Playstation-bloggen, och blir med detta deras tredje framflyttning av det efterlängtande tillskottet.

FeatureFem heta rollspel att spana in 2016

Vilket blir nästa rollspel att äta en stor portion av ditt liv?

December har anlänt, och det med besked. Sakta täcker snön Sverige, stormar piskar upp i de södra delarna och folk börjar julpynta redan i november. Så många anledningar att sätta sig inomhus, kaffe i hand, Fallout 4 utan paus, och bara inte komma ut förrän solens strålar träffar våra svenska vidder igen.

Recension: Tales of Zestiria

En unik kliché firar 20-årsjubileum.

Likt Square Enix med Final Fantasy kan Bandai Namco inte få nog av sin Tales of-serie. Och varför ska de, när de gång på gång levererar succéer spridda från öst till väst? För 20 år sedan lanserades Tales of Phantasia, vilket blev starten på den välkända serien av spel. Det är dessa 20 år av japansk rollspelsmagi Tales of Zestiria nu ska kunna bära på sina axlar.

FeatureSåhär var Square Enix E3-konferens

En tsunami av speltitlar, men en vattendroppe av information.

Square Enix presskonferens startar med en 6 minuter lång försening, som när den är över leder över till en svensk stolthet: Just Cause 3, utvecklat av Avalanche Studios. Presentatören som inleder presskonferensen håller ett kort introduktionstal om hur Square Enix mer och mer öppnar sina sinnen och tar in vad fansen har att säga.

Recension: Final Fantasy X/X-2 HD Remaster

Square Enix kläcker ur sig ett av sina favoritbarn för tredje gången.

Svärd stora som Bill Gates sparkonto? Check. Monster färgglada som en äkta Van Gogh? Dubbelcheck. I Final Fantasy X/X-2 HD Remaster till Playstation 4 får vi än en gång dyka ner i den episka världen Spira för att ta oss an den gigantiska flygande kolossen Sin. Till hjälp har vi återigen den övermodiga idrottaren Tidus, den ständigt kidnappade helaren Yuna, Wakka med bollar av stål, krigarmunken Auron med en mystisk bakgrund, magikern Lulu vars övre behag är i ständig kamerafokus och till sist - tjuven Rikku med ett väldigt glättigt humör. Med detta brokiga gäng ska vi nu rädda Spira från total undergång. Spelet tar oss genom dånande åskväder, tropiska öar, vindlande bergstoppar och oändliga slätter. Och det är precis lika fantastiskt som första gången.

Microsoft ska ta dig till framtiden - redan i juni

Hologram kan snart ta över din vardag

Tyckte du att Oculus Rift var detta decenniums häftigaste leksak borde du ta dig en extra titt på detta. Redan i början av året annonserade Microsoft sin nya pryl, HoloLens-glasögon, med den kodade magin att göra om din verklighet till en film ā la The Matrix. Med glasögonen på ska användaren ha möjlighet att interagera med sin omgivning som på en dator med hjälp av hologram som överlappar användarens verklighet.

Recension: Assassin's Creed Chronicles: China

Ett famlande Ubisoft tar sig an en smulande Ming-dynasti och ett lönnmördarstråk på fall.

Stort Assassin's Creed-fan? Då måste du, liksom så många andra, ha suktat efter ett Assassin's Creed i gammal asiatisk miljö åtminstone en gång under ditt liv. Trots Ubisofts tidigare antydningar på att det inte kommer hända har kanske det senaste årets buggiga katastrof, Unity, fått dem att famla efter halmstrån. Med detta sagt så står vi nu här med ett lönnmördarstråk i Ming-dynastins Kina; Assassin's Creed Chronicles: China.

första föregående