Picture of Staffan Wallin

Staffan Wallin

Skribent

Staffan är en av få kvarvarande i livet som upplevde sverigereleasen av Super Mario Bros 3. Med största sannolikhet också den enda som blev besviken på det. Var Nintendo trogen fram till och med Gamecube, innan en uppgradering till Xbox 360 skedde. Konverterade till Playstation efter dubbla Red Ring Of Death och är kvar där ännu. Redaktionens klart vackraste medlem.

FeatureÅterblick: Man ska döda Dracula

Staffan Wallin om Castlevania och varför det är ett av världens svåraste spel.

"Man ska döda Dracula", berättade min dåvarande granne när han höll upp en Nintendokassett med Castlevania. Från och med det ögonblicket var jag såld och det förblir den bästa pitchen jag någonsin hört. Efter en snabb huvudräkning konstaterar jag att händelsen utspelade sig för cirka 25 år sedan. Ändå minns jag det som att det vore igår. Hur kan det då komma sig att mitt minne är så klart när det kommer till Castlevania, och så grumligt när det gäller till exempel melodifestivalen? Jo, för att starka känslor i sin tur ger levande minnen. Men vilken känsla upplevde jag när jag spelade Castlevania första gången? Förundran? Kärlek? Frustration? Nej, allt det där kom först senare. Den känsla jag starkast förknippar med mina inledande besök i Draculas slott är skräck. Det var först när min mor hotade med att vi inte skulle hyra fler spel från videoaffären som jag tvingade mig själv att spela färdigt level två.

FeatureFörtitt: Magicka 2

Staffan har kämpat mot troll och Lisbergskaniner och här kommer hans intryck.

Uppföljaren till Magicka heter, föga förvånande, Magicka 2. Iklädd rollen som magiker, påfallande och med största sannolikhet uppsåtligt lik Jawafolket från Star Wars, styr du din karaktär genom en fantasyvärld, löst baserad på fornnordisk mytologi.