Picture of David Markkanen

David Markkanen

Skribent

Galet kräsen skåning som föredrar att gnälla om spel än att faktiskt spela dem. Han gillar även att påpeka hur bäst Dark Souls är medan allt annat är skräp. David är förhållandevis ny till spelscenen och började på allvar med en Xbox 360 men vistas exklusivt på datorn nu för tiden. Den enda guden David tror på är Språkrådet.

Featured articles

Recension: Zombi

ZombiUplay - en zombie på riktigt.

Spel med SecuRom? Inte på Windows 10

Microsoft dödar stöd för vissa DRM

John Wick blir ett VR-spel

Pew Pew, I shot you down

Recension: Submerged

Ganska mycket vatten.

Submerged. Ett postapokalyptiskt landskap. Naturen har tagit tillbaka världen efter en översvämning av bibliska proportioner. Med min dualshock styr jag Miku vars bror, Taku, har blivit svårt skadad efter att en full förälder tog till vapen. På flykt i en begagnad båt når Miku ett nytt hem, ett översvämmat rådhus som det ser ut. I dess klocktorn får Taku vila medan Miku ger sig ut på äventyr.

Recension: King's Quest: A Knight to Remember

Sagan om konungens återkomst.

Det är mycket som återvänder på senare år. Telltale Games blåser liv i episodiska spelsläpp med The Walking Dead. Activision gick till kyrkogården och grävde upp Sierra Entertainment, och King's Quest återvänder från Valhalla efter 17 år av tystnad. Hur hänger allt detta ihop? King's Quest är ett episodiskt spel som publiceras av Sierra: det är antingen en nekromant på fri fot eller en sentimental spelutvecklare.

Razer köper upp delar av Ouya

Vila i frid, Ouya

Kommer ni ihåg Ouya? En Kickstartad Android-konsol som samlade ihop en rekordsumma på åtta och en halv miljoner dollar. Året var 2013 och Julie Uhrman drömde om en billig microkonsol som skulle leta sig hem under folkets teveapparater. Tidiga framsteg målade upp en färgglad framtid för den lilla lådan men kort efter dess avslutade Kickstarterkampanj störtdök intresset och konsolen lades ned den 27 juli ... alltså igår.

Deadpool återvänder till Steam

Har varit borta i 17 månader

För två år sedan släppte Activision Deadpool till förra generationens konsoler och Steam. Men licenser håller inte för evigt och i slutet av 2013 försvann den fräcke legosoldaten utan ett pip från alla digitala butiker, Xbox Live och Playstation Network inkluderat.

This War of Mine kan nu spelas på tablets

Stöd för både Ipad och Android

Det hemska men samtidigt hyllade spelet This War of Mine finns nu tillgängligt till både Android och Ipad. Utvecklaren 11 Bit Studios passar på att fira släppet med en trevlig rea för strax under en hundralapp och kan hittas på Google Play och Itunes Store . Spelet lämpar sig utmärkt för touch-kontroller och det är faktiskt lite förvånande att det tog 11 Bit Studios nästan ett år att porta över till surfplattor.

Testa Dragon Age: Inquisition gratis i 6 timmar

Med obegränsad multiplayertillgång

Under en begränsad tid finns Dragon Age: Inquisition gratis att testa i sex timmar med obegränsad multiplayertillgång och alla tillhörande expansioner (hitta nedladdningen här). Att Dragon Age: Inquisition ens har ett multiplayerläge har förmodligen flugit förbi många. Hur länge denna "begränsade tiden" är vägrar EA däremot att dela med sig, så passa på innan det är för sent!

Company of Heroes 2 har nu varit ute i två år och har njutit av många expansioner och nedladdningsbart innehåll. Den senaste expansionen vi såg var Ardennes Assault och var fokuserad runt ensamt spelade. Sega släpper nu den sista expansionen för Company of Heroes 2 med Company of Heroes 2 - The British Forces, som kommer att återvända till onlinescenen med Storbritannien som spelbar fraktion. Unikt spelstil och armé med karaktär utlovas, dessutom finns åtta nya onlinebanor. Som vanligt för denna serie är expansionen självstående och kräver inte ens basspelet, Company of Heroes 2, att fungera och alla onlinebanor medföljer för nykomlingar.

Den polska spelindustrin har på senaste levererat godbitar som Witcher 3 och Dying Light ... men även The Vanishing of Ethan Carter - ett väl mottaget indiespel med häpnadsväckande grafik och mystisk handling. Inte illa för ett litet studio på endast åtta personer och visionen stagnerar inte där.

Recension: Magicka 2

Learn 2 spell.

Uppdatering: Av misstag skrev vi tidigare att Arrowhead utvecklat Magicka 2. Detta stämmer inte, utan det är Pieces interactive som står för utvecklingen. Vi ursäktar felskrivningen.