Picture of Niklas Alicki

Niklas Alicki

Skribent

Niklas återupptäckte sin barndomskärlek till spel när han fick uppdraget att recensera det första Assassin’s creed på Sveriges radio. Sedan dess kombinerar han intresset för AC-serien och story-drivna konsolspel med att vara förälder och redaktör. Numera Playstation-trogen med aldrig mer än två meter från sin Vita.

Featured articles

Första avsnittet av Telltales Batman gratis

Ladda ner på Xbox och Windows Store

Spela Halo 5 i helgen och få ett emblem

Om du vill ha en kalkon vid din gamertag

Testa Inside till PC

Ny demo tillgänglig på Steam

Nytt gratisinnehåll till Titanfall 2

Ny karta och grejer till din Titan kommer 30 november.

No Man's Sky får ny uppdatering

Hello Games bryter tystnaden

Vad spelar vi i helgen (25-27 nov)

Några Black Friday-fynd kanske?

Ingen i Sverige kände till Black Friday för bara några år sedan, och helt plötsligt har det blivit en julafton för alla spelälskare som vill fynda på en budget. Har du plockat upp några spel som du ska mysa med i helgen? Annars den här veckan har vi recenserat Dishonored 2 och berättat om vår kärlek till strategispelen. Men nu är det helg!

Det finns få perioder som är lika roliga för oss spelälskare som oktober + november varje år. Stortitlarna ramlar över varandra för att få komma hem till våra spelmaskiner och tiden räcker aldrig till. Passa på att läs våra recensioner av Call of Duty Infinite Warfare och Hitman. Samt givetvis vår mastodontrecension av Sonys nya spelmaskin Playstation 4 Pro.

FeatureFörhandstitt: Playstation 4 Pro

Några snabba intryck av Sonys nya monstermaskin.

Det har varit en utmaning för Sony att kommunicera sin nya spelmaskin Playstation 4 Pro - som kommer ut om bara några dagar. Den ska kunna köra spel i 4K, men de flesta spel skalas upp och enbart några få titlar renderas i äkta 4K . Den ska även kunna förbättra spelupplevelsen, men huruvida det handlar om högre bilduppdatering, bättre texturer eller renare bild varierar från spel till spel. Och spelare med vanliga HD-skärmar kommer också kunna dra nytta av Playstation 4 Pro, men på vilket sätt är upp till utvecklarna.

FeatureVad spelar vi i helgen (28-30 okt)

Take cover! Höstens spelreleaser is upon us!

I veckan kom äntligen DICE efterlängtade Battlefield 1 ut. Och vet ni? Det är ganska bra faktiskt! Så det är givetvis många i redaktionen som ägnar sig åt lite första världskrigsskjutande. Vad spelar ni i helgen?

RekommenderatRecension: Rez Infinite

Upplev en virtuell verklighet med virtuell verklighet.

Jag har åkt bil ner för Londons gator, jag har suttit fast i en bur med en haj precis utanför och jag har varit Batman. Ändå är det en nyversion av ett 15 år gammalt Dreamcast-spel som på riktigt får mig såld på virtual reality. Rez Infinite är ett av de bästa exemplen på hur Playstation VR kan vara en utmärkt plattform för riktiga spelupplevelser, bortom korta "upplevelser" och gimmicks.

FeatureFörtitt: Watch Dogs 2

Välkommen in i hackarens värld. Ehm, igen.

Det första Watch Dogs var inte riktigt vad många hade hoppats på. Efter en makalös trailer på E3 2012 bekräftades det efteråt att det var ett av de första spelen som skulle komma ut på vad som då kallades next gen-konsolerna. Förväntningarna var enorma. Här var spelet som på allvar skulle visa framtidens spelande - både ur ett tekniskt och spelmekaniskt perspektiv.

Det absolut svåraste du kan ge dig på i Destiny nu är Aksis, den sista bossen i Wrath of the Machine-raiden från senaste expansionen. Det är en värdig utmaning för sex spelare. Att sedan klara den helt själv? I princip omöjligt. Fast inte längre.

FeatureVad spelar vi i helgen (21-23 okt)

Vi lugnar spelnerverna efter en hektisk vecka.

Ojojoj vilken vecka det har varit. I torsdags fick vi äntligen se Nintendo NX - eller Nintendo Switch som den heter på riktigt. Och bara en timme senare visade Rockstar upp Red Dead Redemption 2. Så i helgen lugnar vi våra nerver med dessa spel:

FeatureVad spelar vi i helgen (14-16 okt)

Välkommen till den virtuella verkligheten.

Få kan väl ha missat att Playstation VR släpptes i veckan. Du kan läsa vår recension av Sonys nya headset här. Vissa på redaktionen har helt hoppat på VR-tåget i full fart framåt in i den virtuella verkligheten. Har du skaffat Playstation VR eller kommer du spela något annat i helgen?

FeatureFörhandstitt: Playstation VR

Är den här virtuella verkligheten värd ett besök?

2016 är året då virtual reality slår igenom. Åtminstone var det vad många sa när Oculus Rift och HTC Vive fick sina officiella releaser tidigare i år. För första gången sedan Virtual Boy skulle löftet om äkta virtual reality möta verklighetens tekniska kapacitet.

Modern Warfare kräver Infinite Warfare-skivan

Sälj inte vidare ditt Call of Duty

Många blev glada när Activision utannonserade en remastrad version av Call of Duty-klassikern Modern Warfare, komplett med kampanj och multiplayer. Och utifrån de trailrar vi sett hittills verkar det bli en imponerande remaster. Glädjen surades dock när det framkom att Modern Warfare enbart kunde köpas tillsammans med nästa regelrätta tillägg till Call of Duty serien Infinite Warfare.

Jag minns att jag la timme efter timme varje söndagmorgon i säkert ett år för att klara Super Mario Bros på mitt Nintendo. För några dagar sedan slog Kosmic rekordet för att klara spelet, och han gjorde det på under fem minuter. Han lyckades även göra det med minsta möjliga marginal - en sextondels sekund. Ungefär lika mycket som en enda bildskärmsuppdatering.

Mario är mycket yngre än vad du tror

Bra skäggväxt för någon i hans ålder

Enligt en intervju från 2005 med Super Mario-skaparen Shigeru Miyamoto, som nyligen återpublicerades av Nintendo, framkommer det att allas vår Mario är mycket yngre än vad vi tidigare trott. Trots en imponerande mustach är han tydligen enbart 24-25 år.

Paladins kommer till Playstation 4 och Xbox One

Finns det plats för en till hero shooter bredvid Overwatch?

Om man ska göra ett spel 2016 ska det uppenbarligen vara en hero shooter likt Overwatch. Hi-rez Studios, skaparna av det populära MOBA:t Smite ska ta över PC-spelet Paladins till Playstation 4 och Xbox One. De har även bjudit in till spelets stängda beta som du kan skriva upp dig på här.

FeatureVad spelar vi i helgen (30 sep-2 okt)

The grind is real för den här redaktionen.

I veckan har vi tittat närmare på fotbollsspelens två stora konkurrenter, här kan du läsa recension på FIFA 17 och här recension på Pro Evolution Soccer 2017. Dessutom har vi tyckt till om nya Destiny-expansionen, som många av oss håller på att grinda igenom just nu!

FeatureFörhandstitt: Rise of the Tomb Raider - 20 year celebration

Ett år sen till festen - är det fortfarande intressant för Playstation-spelarna?

Det har gått ett år sedan Rise of the Tomb Raider kom ut exklusivt till Xbox One. Det var en modig strategi för Square Enix, speciellt eftersom serien en gång i tiden startade på konkurrerande Playstation. Nu har exklusiviteten släppt, och Rise of the Tomb Raider laddar för att släppas på Playstation 4 med en fullmatad nyutgåva. Men kommer det vara tillräckligt för att få Playstation-spelarna att vilja upptäcka ett "gammalt" spel?

FeatureVad spelar vi i helgen (23-25 sept)

Nya Destiny-raiden? Bioshock? Pro Evolution Soccer 2017?

Den här veckan har vi funderat lite på det här med försenade spel. Både South Park: The Fractured but Whole och The Last Guardian har försenats ytterligare, men är det så dåligt egentligen? Läs Jerry Fogselius tänkvärda text här! I helgen spelar vi annars detta:

Recension: Dead Rising Remastered

Är det värt att besöka den här zombieapokalypsen igen?

Vilken märklig start på konsolgenerationen det har varit ändå. Visst har vi fått en hel del imponerande spel - både ur ett visuellt perspektiv och i spelmekanik. Men det finns några få trender som varit mer närvarande än andra. Och den som märkts tydligare än alla andra: nyversioner med namn som remastered, complete, definitive etc. Kärt barn har många namn.

FeatureVad spelar vi i helgen (16-18 sept)

Ställ din spelmaskin på standby - snart börjar helgen!

Den här veckan tog vi en förhandstitt på Forza Horizon 3, recenserade The Tomorrow Children och bedömde även Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past. Men överlag finns det en liten lugnet före stormen-känsla på Eurogamer, en och annan redaktionsmedlem väntar förväntansfullt på att hjälpa Lord Saladin i Destiny-expansionen Rise of Iron som släpps nästa vecka. Men det är då! I helgen spelar vi:

Recension: The Tomorrow Children

Är det värt att vara en produktiv samhällsmedborgare?

En av de första sakerna jag finner mig göra när jag startat upp The Tomorrow Children för första gången är att stå i en kö. Detta stereotypiskt svenska fenomen som tydligen ska definiera en hel nation. Nu också som en feature i ett tv-spel.

FeatureVad spelar vi i helgen (9-11 sept)

En helg i en speljournalists liv.

Så efter några veckor av rykten och förväntningar visade Sony äntligen upp den nya Playstation 4 och den biffigare Playstation 4 Pro. Vi har skrivit en bunt om alla nyheterna här på sajten, bland annat varför du nödvändigtvis inte behöver köpa en. Dessutom har vi en rykande färsk recension av senaste World of Warcraft-expansionen. Men nu är det helg, och vi kommer spela:

FeatureVad spelar vi i helgen (1-3 sept)

Battlefield 1-beta och World of Warcraft-expansion hela helgen!

Första helgen i september och det finns mycket att se fram emot nu. Snart är höstens stora releaser här och nästa vecka förväntas vi höra mycket nytt från Sony. Den här veckan har vi nostalgiskt tittat tillbaka på actiongenren, samt recenserat Worms WMD, Master of Orion och Metroid Prime: Federation Force.

FeatureVad spelar vi i helgen (26-28 aug)

Gissa vilket MMORPG som släpper ny expansion?

I veckan har vi fortsatt rapportera från det vi sett och upplevt på förra helgens Gamescom. Dessutom har vi rasat mot i-landsproblem, recenserat Deus Ex. Mankind Divided och skrivit om HeatoNs medverkan i tv-programmet Mästarnas mästare. Så till helgen slappnar vi av till detta:

FeatureVad spelar vi i helgen (20-22 augusti)

Eller: vad vi som inte kunde åka till Gamescom gör istället.

Den här helgen är det Gamescom i Tyskland och vi har två utsända på plats. Dessutom har vi tagit en titt på både Deus Ex: Mankind Divided och Hearthstone: One Night in Karazhan.

RekommenderatRecension: Bound

Bryt dig fri med dans.

Namnet till trots handlar Bound om att slå sig fri. Från skuldkänslor och anklagelser, sina rädslor och brister, och att våga glömma och kunna förlåta. Genom uttrycksformer som konst, musik, film eller till och med tv-spel kanske man kan hitta en väg ut och på det sättet kunna bli hel som människa.

första föregående