Picture of Niklas Alicki

Niklas Alicki

Skribent

Niklas återupptäckte sin barndomskärlek till spel när han fick uppdraget att recensera det första Assassin’s creed på Sveriges radio. Sedan dess kombinerar han intresset för AC-serien och story-drivna konsolspel med att vara förälder och redaktör. Numera Playstation-trogen med aldrig mer än två meter från sin Vita.

Spela Halo 5 i helgen och få ett emblem

Om du vill ha en kalkon vid din gamertag

Thanksgiving är inte direkt något vi i Sverige bryr oss om, men kanske vill man ändå logga in på Halo 5 i helgen för att få "Thanks Given"-emblemet med en kalkon på. Utvecklarna 343 Industries har tweetat ut en bild på den:

Testa Inside till PC

Ny demo tillgänglig på Steam

Om du sneglat lite intresserad på den atmosfäriska plattformaren Inside så har du tur - nu finns en demo av spelet tillgänglig för Windows på Steam. Demot kommer samtidigt som utvecklarna Playdead valt att ta bort piratskyddet Denuvo Anti-Tamper från sin pc-release.

Nytt gratisinnehåll till Titanfall 2

Ny karta och grejer till din Titan kommer 30 november.

Respawns första bunt med dlc till Titanfall 2 kommer på onsdag 30 november till alla plattformar. Bland annat kartan Angel City som var en favorit från första spelet. Dessutom flera olika anpassningar till din Titan och en ny pistol till din pilot.

No Man's Sky får ny uppdatering

Hello Games bryter tystnaden

Få spel har blivit lika omdiskuterade som No Man's Sky i år. Efter en osedvanlig mängd hajp lanserades spelet med en hel del buggar och framför allt massor av kritik för olika delar som använts i marknadsföringen men saknades i det färdiga spelet. Förutom några buggfixar har det sedan dess varit väldigt tyst ifrån utvecklarna Hello Games - tills nu.

Det absolut svåraste du kan ge dig på i Destiny nu är Aksis, den sista bossen i Wrath of the Machine-raiden från senaste expansionen. Det är en värdig utmaning för sex spelare. Att sedan klara den helt själv? I princip omöjligt. Fast inte längre.

Modern Warfare kräver Infinite Warfare-skivan

Sälj inte vidare ditt Call of Duty

Många blev glada när Activision utannonserade en remastrad version av Call of Duty-klassikern Modern Warfare, komplett med kampanj och multiplayer. Och utifrån de trailrar vi sett hittills verkar det bli en imponerande remaster. Glädjen surades dock när det framkom att Modern Warfare enbart kunde köpas tillsammans med nästa regelrätta tillägg till Call of Duty serien Infinite Warfare.

Jag minns att jag la timme efter timme varje söndagmorgon i säkert ett år för att klara Super Mario Bros på mitt Nintendo. För några dagar sedan slog Kosmic rekordet för att klara spelet, och han gjorde det på under fem minuter. Han lyckades även göra det med minsta möjliga marginal - en sextondels sekund. Ungefär lika mycket som en enda bildskärmsuppdatering.

Mario är mycket yngre än vad du tror

Bra skäggväxt för någon i hans ålder

Enligt en intervju från 2005 med Super Mario-skaparen Shigeru Miyamoto, som nyligen återpublicerades av Nintendo, framkommer det att allas vår Mario är mycket yngre än vad vi tidigare trott. Trots en imponerande mustach är han tydligen enbart 24-25 år.

Paladins kommer till Playstation 4 och Xbox One

Finns det plats för en till hero shooter bredvid Overwatch?

Om man ska göra ett spel 2016 ska det uppenbarligen vara en hero shooter likt Overwatch. Hi-rez Studios, skaparna av det populära MOBA:t Smite ska ta över PC-spelet Paladins till Playstation 4 och Xbox One. De har även bjudit in till spelets stängda beta som du kan skriva upp dig på här.

Förra året på E3 fick vi se en utannonseringstrailer för Rares nästa spel Sea of Thieves, och under årets Microsoft-presentation fick vi äntligen se hur det ser ut när vi spelar det. Du kommer bland annat kunna bli full! Kommer vi ha lika roligt som de som spelar i videon måntro? Hoppas!

E3 2016: Nästa The Division-expansion får en trailer

Följ med under Manhattan i The Underground.

The Division klämde in sig i Microsofts fullspäckade E3-konferens med en minut ifrån nästa expansion The Underground. Du kan se fram emot slumpmässigt genererade uppdrag och nya så kallade "dungeons". Se trailern här:

E3 2016: Ny trailer för Battlefield 1

Första titten på riktig gameplay.

Sist på EA-konferensen gick Patrick Söderlund från DICE upp på scenen och berättade lite mer om Battlefield 1. Spelet kommer ha helt dynamiskt väder som förändrar sättet man spelar på. Dessutom kommer vi få styra alltifrån bepansrade tåg till båtar och flygplan - och ja, även de stora zeppelinarna som i spelet kallas för Behemoths.

Vad säljer Xür i helgen (6-8 maj)

Kan Xürs ryggsäck slita dig från Overwatch-betan?

Det är mycket som pockar på uppmärksamheten nu - Overwatch har beta i helgen, Battleborn kom ut för bara några dagar sedan och så har vi så klart Uncharted 4 A Thief's End som äntligen släpps på tisdag. Och med förra veckans Iron Banner finns det kanske inte supermycket som lockar i Destiny i helgen. Har Xür med sig något som får dig att logga in?

Vad säljer Xür i helgen (29 april-1 maj)

En av Destinys mest ikoniska vapen till salu.

Det är Iron Banner-vecka i Destiny-land just nu, och jag hoppade in i några matcher i onsdags. På det stora hela en ganska angenäm upplevelse faktiskt, där matchmaking tog lite tid men fungerade förvånansvärt bra. Och där alla rewards faktiskt kändes relevanta. Vad är era erfarenheter? Kör ni IB i veckan, eller något annat?

Vad säljer Xür i helgen (22-24 april)

Det snyggaste vapnet i spelet.

Under veckan som gått gav jag mig in i King's Fall-raiden för första gången på säkert tre månader. Det var lite som att börja cykla igen faktiskt, eller som ett muskelminne som kickar in. Och det var kul! Men i övrigt är min Destiny-pepp ganska sval just nu, och apriluppdateringen gjorde ganska lite för att väcka den. Hur är det för er?

Vad säljer Xür i helgen (15-17 april)

Pang pang pang pang pang pang pang i all evighet.

Åh Destiny, det är inte alltid helt lätt att älska dig. Apriluppdateringen har kommit, med lite "nytt" PvE, nya saker att grinda och framför allt ett kontroversiellt tillägg av mikrotransaktioner. Jag håller på att fila på en text om de så kallade Sterling Treasures som du kan köpa i spelet så jag ska inte gå in på detaljer här, men man kan väl sammanfatta det med att jag inte är helt överens med hur spelet utvecklas just nu. Som sagt, återkommer i frågan.

Battleborn öppen beta är igång nu

Plus: detta får du i säsongspasset.

Vet du inte vad du ska hitta på i helgen? Gearbox Softwares senaste alster Battleborn har öppen beta och är igång precis just nu. Så skynda dig att ladda ner från Playstation Network och Xbox Live just nu!

Förra månaden meddelade Microsoft att de kommer tillåta spel mellan Playstation 4, Xbox One och PC i framtiden, och nu har ID@Xbox europeiska chef Agostino Simonetta understrukit deras inbjudan till de andra plattformarna. I en intervju med våra kollegor på brittiska Eurogamer säger han "any title that wants to update their game to include cross-network play, any title that wants to launch soon and take advantage of that, we're ready".

Vad säljer Xür i helgen (8-10 april)

Börja helgen med ett besök i Destiny!

Nästa vecka släpps äntligen den stora apriluppdateringen och vi får nya saker att göra i Destiny! Jag börjar faktiskt bli ganska peppad och ser fram emot lite nytt PvE att grinda. Men idag är det fredag och Xür väntar på dina strange coins. Denna vecka har han med sig:

Vad säljer Xür i helgen (1-3 april)

Inga aprilskämt här inte.

Apriluppdateringen närmar sig med stormsteg och min #hype blir sakta men säkert aningen större för varje stream Bungie gör. Senast pratade de om vapen och gear som vi kan grinda för, och även om uppdateringen inte är helt okontroversiell (köpa armor för silver till exempel) så fanns det mycket roligt att se fram emot. Robert har skrivit om det här.

Vad säljer Xür i helgen (25-27 mars)

Har Xür med sig något påskgodis i helgen?

I veckan fick vi äntligen något nytt att se fram emot. 12 april släpper Bungie vad de kallar för the april update, en bunt nya saker att göra för de som längtat efter nytt PvE-innehåll. Robert har redan gjort en grym summering av det som Bungies reveal stream gick igenom, så jag ska inte skriva så mycket mer om det här. Men jag kan säga att här är en som är extremt peppad i alla fall.

Vad säljer Xür i helgen (18-20 mars)

När ditt ex ringer mitt i natten.

Nytt innehåll till Destiny kommer i april! Det känns lite märkligt att följa nyheterna kring Destiny nu för tiden. Som ett ex som ringer mitt i natten när man ligger bredvid sin nya partner (vilket i den här liknelsen är The Division). Och visst är det så att när något nytt kommer i Destiny är jag tillbaka igen, knackandes på dörren och ber om mer.

Vad säljer Xür i helgen (11-13 mars)

Kan Xür slita dig från The Division i helgen?

Jag ska vara helt ärlig: jag kommer spela The Division hela helgen. Oklart om jag ens loggar in för den annars så obligatoriska helg-Trials de kommande dagarna. Men för er som ändå är sugna på ett besök i The Tower så väntar Xür på era strange coins med detta i ryggsäcken:

Vad säljer Xür i helgen (4-6 mars)

Köp pistolen för alla respektabla Guardians.

De senaste månaderna har Destiny i princip enbart varit PvP för mig - Trials of Osiris, lite Iron Banner och en och annan Daily Crucible. Och det är kanske inte så märkligt när man kört Kings Fall uppåt 30 gånger redan och inget nytt PvE har släppts. Det är därför det varit en så märklig känsla när jag nyligen tagit en helt ny karaktär på Xbox One (kör vanligtvis Playstation 4) genom hela Legendary Edition-innehållet, det vill säga vanilla-kampanjen och alla expansioner. Det är på alla sätt och vis ett helt annat spel än det jag spelade i september 2014, och med en enorm mängd innehåll.

Vad säljer Xür i helgen (26-28 feb)

You can't handle the truth!

En del har er har kanske fått en 320 ghost levererad till er Postmaster tillslut, i alla fall om ni deltog i Crimson Doubles evenemanget för några veckor sedan och spelade sju matcher. Jag tog själv emot en chokladig variant med intellect och strength. Tackar och tar emot även om jag hade en 320 raidghost sedan innan. Vad fick ni för något?

Vad säljer Xür i helgen (19-21 feb)

Snygga hjälmar och bra all around-vantar.

Jag har nyligen börjat spela Destiny på Xbox One (kör vanligtvis på Playstation 4) och blivit lite nyförälskad i spelet igen, efter flera veckor av dalande intresse. The Taken King-uppdateringen med hela quest-systemet gjorde verkligen mycket med grundspelet jämfört med när det släpptes i september 2014, och det är befriande att få spela PvE-innehåll igen efter flera månaders torka på end game-fronten. Även om det i grunden är samma uppdrag jag redan spelat x antal gånger.

Vad säljer Xür i helgen (12-14 feb)

All you need is... exotics?

Igår fick vi äntligen, efter flera veckors tystnad från Bungies sida, veta vad som kommer hända med vårt favoritspel närmsta året. En "content drop" senare i vår med nytt PvE-innehåll och grejer att sukta efter, en större expansion i höst och så en riktig uppföljare nästa år. Jag ska inte gå in på mina tankar om det riktigt än utan jag sparar det till en kommande text om Destinys status såhär mitt i "year 2". Håll utkik!

Vad säljer Xür i helgen (5-7 feb)

Oh Suros, you came and you gave without taking...

I måndags avslutades senaste Iron Banner, den här gången med nya matchmaking-algoritmer som skulle göra lagg mindre märkbart. Och enligt snacket ska det ha funkat ganska bra, vad var era erfarenheter?

Vad säljer Xür i helgen (29-31 jan)

Kan Xür slita dig ifrån The Division-betan i helgen?

Inte så kul att vara Destiny-spelare just nu! Vi vet ingenting om var Destiny är på väg i framtiden (förutom Crimson Days som jag nämnde förra veckan) och dessutom verkar de ha ljugit för oss om matchmaking-algoritmerna. Bungie har en lång uppförsbacke framför sig. Jag älskar det här spelet och har inte på något sett gett upp, men med The Division runt hörnet är det förståeligt om man i alla fall tar en paus.

första föregående