Picture of Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.

Featured articles

Resident Evil 7-demot får äntligen en PC-utgivning

Obligatoriska grafikförbättringarna finns med till de flesta PC-spelares glädje

Uncharted: the Lost Legacy är avtäckt

Ett sidospår med Chloe i huvudrollen

EA redovisar nya avtal och regler för bland annat streamers

Vill ge bättre inblick i vad för innehåll som EA stödjer, på ett eller annat sätt

I ett uttalande i Tyskland har EA gått ut med att det kommer bli en del förändringar när det handlar om att streama eller visa deras material. Detta görs enligt EA på grund av att konsumenterna ska få en bättre inblick i vad för innehåll det är som visas och ifall det direkt kan kopplas till EA själva. "Spelare och åskådare måste kunna känna igen om det är oberoende eller redaktionellt innehåll, stödda placeringar av meddelanden eller reklam" förklarar de i sitt meddelande.

FeatureAtt sprida explicit material från Watch Dogs 2 kan få dig bannad

Så pass NSFW att Sony tar fram stora ban-hammaren

Först av allt så vill vi klargöra att Watch Dogs 2 innehåller explicit material i form av nakna människor, och i all ärlighet så är det egentligen inte speciellt konstigt med en åldersmärkning på 18 år. Huruvida det för fram något eller ej som förbättrar spelet eller är något som vi låter vara osagt.

Steams Halloween-rea är i full gång

Skrämmande bra priser

Det må vara så att reor kommer lika ofta på Steam som det faller regn här i Sverige, men det är ack så välkommet. Så är det även den här gången under Halloween-helgen då priserna faller och ger oss konsumenter ännu en möjlighet till att hitta våra favoritspel till pangpriser.

Någon har redan klarat Dark Souls 3 DLC... med bara knytnävarna som vapen

Nu väntar vi bara på dansmatta och Guitarr Hero-gitarren

Vi visste att det skulle ske snart, men Dark Souls-communityt fortsätter ändå med att kännas imponerande. Även om vi sett värre förutsättningar, och det känns lustigt att säga så, så är det helt sjukt vad människor är kapabla till. Som till exempel att spöa sista bossen i Darks Souls 3: Ashes of Alandriel med knytnävsslag när en annan kan behöva hjälp från 2 människor, vara överlevlad samt ha tillgång de starkaste vapnen spelet har att erbjuda innan jag hade klarat bossen.

Red och Blue gör gästspel i Pokémon Sun/Moon

Nya spelet verkar vara fullt av nostalgiska möten

Gamefreak fortsätter att pumpa ut fler positiva överraskningar till Pokémon Sun/Moon. Inte nog med att spelet ser fantastiskt ut och känns oerhört nytt för serien, utan vi ska få nostalgi så det svämmar över med.

Titanfall 2 kommer inte ha betal-DLC

Good guy Respawn går emot strömmen

Titanfall 2 släpptes under gårdagen och folk verkar riktigt nöjda. Inte nog med att de får ett höjdarspel, utan EA och Respawn har gått ut med att Titanfall 2 kommer att få gratis nedladdningsbart material i framtiden. Allt ska vara gratis.

RekommenderatRecension: Civilization VI

Bara en runda till så har jag spöat norrmännen

Jag har goda minnen från min tid med hela Civilization-serien. Jag har spelat varje del, mer eller mindre, och därför har det smärtat mig att jag tyckt mig se en sviktande kvalité i seriens senaste delar. Varje utgivning av en ny titel i serien är en ständig nervös väntan för att se ifall spelet kommer att hålla den höga kvalité som vi fans kommit att förvänta oss. Tack och lov är Civilization VI inte bara bra, det är riktigt bra.

Nintendo vägrar bekräfta touchscreen till Nintendo Switch

Nintendo lämnar oss med många frågor

Efter gårdagens utannonserande av Nintendos nya konsol, Nintendo Switch, så finns det många frågetecken. En av de stora har varit kring den stora blanka skärmen. Kommer den ha touchfunktion som WiiU eller går de en annan väg? Framförallt ligger förhoppningarna kring bakåtkompabilitet oss varmt om hjärtat, vilket gör frågan än mer aktuell.

Pokémon Sun/Moon verkar skrota HM-systemet

Var de någonsin något mer än ett irritationsmoment?

Under gårdagen rapporterade vi om att Pokémon Sun/Moon nu finns att ladda ned som demo. Föga oväntat så har communityt varit snabba med att gräva fram så mycket de kan om själva spelet från filerna som finns med i demon.

Festival of the Lost kommer snart till Destiny

Har läckt i och med senaste uppdateringen

Det tog inte lång tid innan spelare på Reddit grävde fram att eventet Festival of the Lost snart kommer till Destiny. Inte nog med att många redan förväntat det sig i och med att Bungie själva berättat om sina storslagna planer för eventet, men vi hintades även genom ett meddelande efter patchen som beskrev att vissa prylar från förra årets Festival of the Lost kommer att bli obrukbara.

FeatureIntervju med Adrian Madden från Spelhjälpen

Spelhjälpens grundare pratar om vad som driver honom i sitt jätteprojekt

Adrian Madden är grundare till projektet Spelhjälpen, och även om han inte arbetat lika mycket i år som förra året så är han fortfarande driven i frågan. Tillsammans drog Spelhjälpen in ungefär 125 000 kronor förra året och i år gör de ännu ett försök. Vi har frågat Adrian om årets Spelhjälpen, men även grävt lite i vad som inspirerar honom i hans projekt.

Bara 4 dagar kvar till Spelhjälpen startar

Välgörenhetsstreamen kör sitt andra år

Om bara lite drygt fyra dagar är det dags för välgörenhetsstreamen Spelhjälpen att lysa upp i höstmörkret. Snarare den 15 ktober klockan 10.00 så kommer den gigantiska välgörenhetsfesten för oss nördar dra igång och köra non stop till den 16 oktober klockan 16.00.

Recension: Paper Mario: Colour Splash

Varför använda en pensel när man har en hammare?

Paper Mario, eller Mario RPG i pappersformat, har funnits under en bra tid nu. Det är en spelserie som blivit älskad av många för sin charm och humor. När det nu är dags för den senaste delen i serien, Paper Mario: Colour Splash, så känns allting som vanligt, på både gott och ont.

Rocket League får en ny gratis-arena

Dags att ta sig vatten över huvudet

I Oktober är det dags för ännu en uppdatering till Rocket League. Den här gången handlar det om en gratisuppdatering som kommer inkludera en ny arena vid namn AquaDome som har ett vackert undervattenstema. Arenan kommer att finnas med i den vanliga spellistan samt i turneringssammanhang.

Gears of War 4 får ny trailer inför release

Marcus Fenix trötta men härliga stämma sätter ton

Det börjar bli dags för ännu en installation i ett av Microsofts flaggskepp och alltså dags för en släpptrailer på det. Den här gången är det Gears of War 4 som gäller och kommer att hamna på våra butikshyllor den 11 oktober.

Yoshi's Whooly World kommer få en 3DS-version

Så gulligt att du kommer dö söt-döden

Underbart fina Yoshi's Whooly World blev under dagens Nintendo Direct utannonserat till Nintendo 3DS, men kommer ha namnet Poochy and Yoshi's Woolly World. Spelet kommer att invadera din 3DS med garn den 3 februari nästa år.

Super Mario Maker på väg till 3DS

Utan online-funktionen dock

Nintendo fortsätter att släppa spel till 3DS som är populära på WiiU, och vem kan klandra dem? Nintendo 3DS är utan tvekan deras bäst säljande hårdvara just nu. Personligen ser jag det som en fantastisk vinst för 3DS-ägare som nu kommer att få spela Super Mario Maker på sin 3DS-enhet.

Animal Crossing: New Leaf får biffig uppdatering i november

Animal Crossing får även en egen Nintendo Direct någon gång i höst

Under dagens Nintendo Direct så fick vi äntligen kött på benen angående en uppdatering till Animal Crossing: New Leaf. Uppdateringen kommer att komma till europa i form av en gratis patch någon gång under november.

första föregående