Picture of Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.

Featured articles

Överlev tillsammans med kompisar i The Wild Eight

Hårt leverne i Alaskas karga vintrar.

I kommande överlevnadssimulatorn The Wild Eight blir vi förpassade till Alaskas vildmarker där det gäller att försöka överleva hunger, kyla och vilddjur. Vi kan spela ensamma, men enligt utvecklarna själva är det bäst om vi ger oss ut tillsammans med vänner. Vi kan då dela upp arbetsbördorna mellan oss och dessutom omringa djur när vi jagar. Se utvecklarna berätta mer om spelet i videon nedan:

Jazon and the Dead - ett Full Throttle-doftande zombieäventyr

Klubba zombies som på den gamla goda tiden.

En råbarkad motorcykelknutte som tar sig framåt på asfaltsvägar genom öknen? Nej, det är inte Full Throttle, även om spelet förmedlar lite samma känsla. Jag pratar i stället om Jazon and the Dead, ett isometriskt, serietidningsinspirerat äventyr till PC och Mac där vi måste lösa pussel samt slakta odöda för att ta oss framåt.

I dag släpptes retrodoftande och steampunkosande spelet Owlboy till Steam. Det har tagit hela nio år att utveckla och figurerar klassisk pixelgrafik, stämningsfull musik och - självklart - himmelspirater! I samband med släppet har man även presenterat en så kallad release trailer. Denna kan ni se nedan:

Recension: Football Manager 2017

Vi har tagit på oss fotbollstränarkostymen och försökt bemästra det gröna fältets schack.

Det var längesedan jag spelade ett fotbollsmanagerspel, kanske tio år sedan, men upplägget är väldigt likt nu som då. Det handlar om att värva spelare, välja taktik, scouta spelare, värva personal, hålla presskonferenser, se över träningar och liknande. Egentligen allt som en riktig fotbollstränare måste göra.

RekommenderatRecension: Rise of the Tomb Raider (PS4)

Petter har skändat gravar i massor som Lara Croft. Har han funnit Eldorado?

Om det är ett ord jag skulle använda för att summera Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration (som det ju faktiskt officiellt heter) så är det överflöd. Överflöd, både på gott och ont. Låt mig förklara.

RekommenderatRecension: Pro Evolution Soccer 2017

Vi har slagit långbollar i den senaste upplagan av Konamis fotbollssimulator.

Pro Evolution Soccer, eller PES som det mer vardagligt kallas, har ständigt varit lite i skymundan när det kommer till sportspel. Trots att många av dess upplagor varit mästerliga har de alltid trumfats av Fifa, det fotbollsspel som utvecklas av Electronic Arts. Anledningen är enkel: Fifa har rättigheter att porträttera fotbollens alla lag, PES har det inte.

FeatureFörtitt: For Honor

Vi kastade oss in i den stängda alfaversionen av Ubisofts kommande medeltidsaction.

I helgen har jag fått chansen att dyka ned i Ubisofts kommande medeltidsactionrökare For Honor och jag måste säga att intrycken har varit positiva. Denna kompott, där vikingar, riddare och samurajer gör upp i vildsinta strider. Inte helt logiskt, så klart, men de historiska och geografiska problemen kringgås av att det hela utspelar sig i någon slags fantasivärld.

Dota 2: Det här är Alliance nya lag

Svenskarna gör förändringar.

Efter en stor turnering i Dota 2-världen brukar det kunna hända en hel del med lagen. Spelare kickas och andra värvas och hejvilt far de runt om i världen för att hitta sina nya lagkamrater. Den här hösten, såhär efter The International i somras, har samma sak skett, och svenska Alliance är ett lag i mängden som gjort stora ändringar.

D.Va kan vara på väg till Heroes of the Storm

Är Overwatch-hjälten på väg att ta steget in i MOBA-världen?

Få har väl missat det stora genomslag som Overwatch haft på spelvärlden, och lika få har väl undgått att se bilder på numera nästan ikoniska hjältarna som vi kan spela som i denna shooter. En av dessa, modellerad efter en verklig Starcraft-spelare, är D.Va som åker runt på slagfältet i sin massiva mech suit.

Video visar på obalanserade vädereffekter i Battlefield 1

Ska vara annorlunda beroende på klienten inte servern.

I ett klipp som lagts upp på Reddit kan vi se hur en spelare i Battlefield 1 springer runt i den där infernaliska sandstormen alla som testat betan fått uppleva. Men på skärmen alldeles bredvid, där kompisen till videons upphovsman sägs spela, är luften fri från dessa sandkorn. Det verkar betyda att vädereffekterna är olika beroende på spelklient och inte server.

I ReCore spelar vi som äventyraren Joule Adams och hennes robotiska kompanjoner. Världen heter Far Eden men verkar inte vara någon lustgård precis. Öde, karg och befolkad av allsköns ondskefulla tingestar lär det bli ett digert arbete för Joule att försöka hålla sig vid liv. Videon ser du här nedan:

Glid runt mellan soliga öar i kommande Oceanhorn

Som en mix mellan Zelda och Secret of Mana.

I vad utvecklarna själva kallar för en blandning av Zelda och Mana-serien kommer vi i Ocheanhorn: Monster of Uncharted Seas att få bege oss ut på äventyr med båt. Ett dussintal öar finns att utforska och det utlovas stor variation i spelelement. Vi spelar en ung man som är på jakt efter sin försvunne far.

FeatureÅsikt: HeatoN i Mästarnas mästare är en seger för alla gamers

Petter Hansson Frank: En esportare intar bästa sändningstid i public service.

Såhär i efterdyningarna av att före detta esportaren Emil "HeatoN" Christensen tackat ja till att vara med i programmet Mästarnas mästare känner jag att jag bara måste säga ett par ord om det. Det var förstås väldigt väntat att SVTs beslut att ta med honom skulle väcka reaktioner i landet, och det är klart att man kan förstå det till viss del. Spelmediet är

första föregående