Picture of Gabriel Eriksson Sahlin

Gabriel Eriksson Sahlin

Skribent

Gabriel är en öppen och sprallig östgöte som älskar spel, cosplay och skådespeleri. Med en dröm för att uppträda på scen studerar han skådespeleri i Göteborg och åker även runt på konvent där han både uppträder och dömer. Kärleken för cosplay kom för cirka 4 år sedan från den passionerade kärleken för spel. Gabriel älskar alla genrer men dras till spelen med en stark och drivande story så som favoriten Eternal Sonata.

Featured articles

Onsdagen den 21 september klockan 19:30 är det dags för mer Uncharted 4: A Thief's End. Då visas nämligen den nya DLCn Uncharted 4: Bounty Hunter upp på twitch. Detta är ett nedladdningsbart multiplayerpaket som inkluderar alting från en omgjord Uncharted 2 bana till Cinema Replay- verktyg.

Resident Evil 7 skippar mikrotransaktioner

Tillbaka till att kämpa för framgång!

Mikrotransakioner är en äcklig pest som plågar nya trippel A-spel. Med allt från spel-valutor till ohyggligt starka vapen har transaktionerna skapat obalans under flera år. Men nu har Capcom meddelat att det nya Resident Evil 7 kommer bli friskt. Ja, du läste rätt. Resident Evil 7 kommer inte ha några mikrotransaktioner.

RekommenderatRecension: World of Warcraft: Legion

World of Wacraft är tillbaka och starkare än någonsin.

World of Warcraft har i snart 12 år varit ett fenomen. Vi har bjudits på brinnande arméer, galna kungar, blodtörstiga drakar, mystiska pandor och svikande ledare. Jag älskar online-spel och har prövat alla på marknaden men likt många andra finner jag mig framför den nya laddningsskärmen vid varje expansionssläpp av Blizzards MMO. Det är ingen hemlighet att World of Warcraft: Legion skulle bestämma spelseriens framtid och nu är det tydligt att den är här för att stanna.

Legion-streamens avslutningsfest

Garrosh Hellscream ska dö!

Imorgon är det grand final av en vecka med intensiv streaming som fått oss att vilja ta semester från Azeroth. Efter Eurogamer Live kör vi igång vid 21:00 och då ska Garrosh Hellscream äntligen dö. Igen.

Nu är det inte lång tid kvar. Den 11 november är det nämligen äntligen dags för det efterlängtade Dishonored 2. För att göra väntan ännu mer olidlig släppte Bethesda och Arkane Studios ett gäng förtrollande bilder på det uppkommande spelet under Gamescom 2016.

Ny Resident Evil 7 trailer fylld av story

Snart är det dags att bli vettskrämd

Resident Evil är en spelserie som hängt med i många år. På årets E3 bekräftades det nya Resident Evil 7: Biohazard med ett kort klipp. Nu har ännu en trailer vid namn ''Lantern'' släppts och denna är späckad med 3 minuter av skräckinjagande story.

FeatureBara några dagar tills NärCon Sommar 2016!

Gabriel och Pauline flyr iväg till nordens största konvent och du får följa med!

Nu på torsdag är det dags för konventvärldens höjdpunkt. Äntligen är det dags för NärCon Sommar 2016 som är späckat med allt från besök av cosplayikoner så som Yaya Han och Kamui Cosplay till det Nordiska Mästerskapet i Cosplay.

Snart släpps Grow Up

Snart är Bud tillbaka på en platform nära dig!

På E3-2016 fick vi en mängd olika utannonseringar. En av dessa var uppföljaren till det unika Grow Home vid namn Grow Up. Mässan gav oss en skymt av den röda roboten Buds nya äventyr och nu har vi äntligen fått ett releasedatum.

Persona 5 blir försenat igen

Nästan nio års väntan... komigen nu!

Persona 5. Du skulle kommit ut december 2014 bara för att bli uppskjutet till våren 2015. Nej? okej... hösten 2015, vintern 2015, våren 2016, sommaren 2016. Till sist blev det hösten 2016 i Japan. USA blev garanterad vintern 2016 men nu har det blivit uppskjutet igen.

Pacific Rim 2 har ett releasedatum

I februari kommer alla Kaijus tillbaka.

Sci-fi storsäljaren Pacific Rim från 2013 har länge haft en uppföljare planerad, men nu har vi datumet att markera i kalendern. Den 23 februari 2018 fylls biograferna åter igen med gigantiska robotar och farliga Kaijus.

Snart börjar den stora Xbox-rean

Den 5 juli blir plånboken tom.

Sommaren är fylld med ett antal olika reor och snart är det dags för Xbox att vara med. På twitter avslöjade Larry ''Major Nelson'' Hyrb med en trailer att deras ultimata sommarrea börjar den 5 juli.

Horizion: Zero Dawn har inte bara exotiska djur

Dags att jaga helt vanliga, absolut inte mekaniska, gäss.

I en liten impulsiv Q&A på Twitter om Horizion: Zero Dawn, med studions egna Mathijs De Jonge, bekräftades det att spelet även kommer inkludera mindre exotiska djur. Det kommer nämligen finnas ett helt normalt ekosystem med allting från gäss och fisk till vildsvin och kaniner. Dessa kan du jaga, sälja och även äta.

Du och jag har ett väldigt intressant förhållande, The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited. Först var vi nykära och spenderade varje sekund med varandra, men med tiden växte vi isär. Vännerna som höll oss samman lämnade och du gjorde mycket jag inte höll med om. Jag kom tillbaka när du lockade mig med Thieves Guild bara för att snabbt lämna igen. Bara en sak kunde rädda oss; The Dark Brotherhoods lönnmördare smög sig in i Tamriel och nu är jag återigen kär.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

För flera år sedan var jag ensam hemma och sjuk. I huset fanns det en mängd olika spel och konsoler men alla ägdes av min storebror. Hans policy om att få låna var väldigt tydlig: fråga så får du. Jag slängde iväg ett mess och sedan var jag bänkad framför tv:n med ett spel som sedan dess ständigt influerat mitt liv.

EA tar bort könsrestriktioner från The Sims 4

Ännu ett stort steg för HBTQ+ inom spel.

The Sims har alltid varit ett väldigt öppet spel med många möjligheter. Redan i The Sims 1 från år 2000 var det möjligt med homosexuella relationer med giftemål tillagt i The Sims 3. Spelserien har alltid varit relativt HBTQ+ vänligt men nu tar de nästa steg.

Smite kommer till PS4

Bara tre dagar kvar!

Smite har länge funnits till både PC och Xbox One med hela 14 miljoner aktiva spelare. Efter en framgångsrik betaversion har studio Hi-Rez nu bestämt sig för att släppa sitt MOBA-äventyr även till PS4.

första föregående