Picture of Jerry Fogselius

Jerry Fogselius

Feature-redaktör

Jerry är en rödskäggig ung man som trots gingerhåret har en själ, vilken han lägger ner i alla sina texter. Han har ett helt rum dedikerat till spel, där en gammal burkteve står sida vid sida med en sån där modern ”plattskärm”. Han är en allätare som älskar äldre titlar lika mycket som de senaste actionspelen, och favoritliret Super Mario 64 går än idag lika varmt som när han tog sitt första hopp 1997 (Jerry har dock fortfarande inte lyckats tagit alla 120 stjärnor).

Featured articles

The Last of Us: Part II utannonserat

Joel och Ellie är tillbaka.

FeatureÅsikt: Nintendo Switch - Förväntningar och Farhågor

Jerry är sugen på Nintendos kommande konsol, men kliar sig fundersamt i skägget över ett par saker.

Eurogamer Live: Grow Up

Jerry snubblar runt i Ubisoft Reflections mysiga uppföljare!

Quantum Break fungerar bättre med DirectX 11 än DirectX 12

Åtminstone om du har ett Nvidia-grafikkort.

Osiris: New Dawn släpps till konsoler nästa år

Sugen på att utforska en ny planet i vänners sällskap?

Rymdäventyret Osiris: New Dawn lanserades som ett Early Access-spel på Steam förra veckan. Efter att ha kraschlandat på en planet långt härifrån är det ditt (och dina vänners) uppdrag att kolonisera den, utveckla Sci-Fi-doftande rymdteknologi och överleva i kampen mot illasinnade utomjordingar. Inte helt olikt The Forest, fast i en helt annorlunda miljö.

Sommaren 2017 är det dags att smyga in i din grannes hus, ta dig ner i källaren och försöka få reda på vad det egentligen är som han gömmer därnere. Det är indiestudion Tiny Build som står för utvecklingen och spelet görs i Unreal Engine 4. Om du har sett nya thrillern Don't Breathe lär du känna igen scenariot, med skillnaden att grannen i Hello, Neighbor! inte är blind.

Gillar du musiken i Final Fantasy-spelen? Då lär bilåkningen i kommande Final Fantasy XV bli något för dig. När du rattar runt i bilen och slår på radion, kommer du nämligen kunna lyssna på ett stort utbud av låtar från samtliga delar ur Final Fantasy-serien. På hemsidan Novacrystallis finns den kompletta (och extremt långa) listan, där bland annat den domedagsljudande One Winged Angel från Final Fantasy VII och de mer lugna melodierna i Aerith's Theme från samma spel går att hitta.

FeatureÅsikt: Jag älskar förseningar

Och det borde du också göra.

När jag blev spelskribent för ganska exakt två år sedan, kändes det som att jag hade all tid i världen att spela. Jag hade precis skaffat min första speldator och dessutom tagit steget in i den nya konsolgenerationen i och med Playstation 4. Jag var hungrig på nya spelupplevelser och kände mig helt färdig med Playstation 3, Xbox 360 och Nintendo Wii. Tack vare Monsterburken© och Sonys senaste konsol skulle jag äntligen få tillgång till allt nytt spelgodis som jag dittills inte hade haft möjlighet att lira.

FeatureNew Game+: Fortkörning i Halo 2

Halo 2 + högsta svårighetsgraden = Usch!

Halo 2 är en favorit för mig när det gäller förstapersonsskjutare, framför allt när det kommer till multiplayerdelen. Jag kan inte komma på någon annan titel jag lirat med mina vänner lika mycket som Halo 2. För tio år sedan lanade vi var och varannan helg, kopplade ihop våra Xboxar och hade svärdfighter i väntan på Halo 3. Även efter att Bungie hade avslutat sin trilogi, var Halo 2 fortfarande den del vi lirade mest tillsammans.

Här är lanseringstrailern för Deus Ex: Mankind Divded

Adam Jensen är tillbaka, inklusive sina snabba brillor!

Nästa vecka släpps Deus Ex: Mankind Divided, men redan imorgon (fredag) klockan 15.00 dyker Adams ultrasmarriga recension upp här på siten! Innan dess får ni hålla till godo med lanseringstrailern som Square Enix tidigare idag släppte. I trailern får vi se hjälten Adam Jensen använda några av sina specialförmågor, dela ut stryk och hålla monolog kring de tunga ämnen som genomsyrar spelet. Spana in klippet här nedan:

Den 16 september är det dags att återigen dyka ner i undervattensmetropolen Rapture, när Bioshock: The Collection har premiär. Det utlovas uppiffad grafik och dessutom får vi de båda uppföljarna Bioshock 2 och Bioshock Infinite på köpet. För att det ska vattnas lite extra i munnen på oss såhär en knapp månad innan samlingen släpps, har 2K visat upp en ny trailer där dåtidens grafik från 2007 jämförs med nyversionen av det allra första Bioshock.

Gamescom 2016: Konami utannonserar Metal Gear Survive

Är du sugen på zombier i Metal Gear-universumet?

Konami kör tydligen vidare med Metal Gear-serien, trots att skaparen Hideo Kojima numera är helt ute ur bilden. Utgivaren har nämligen bestämt sig för att göra ett zombie-spel, i och med kommande Metal Gear Survive. Via IGN säger högsta hönset för europeiska Konami, Tomotada Tashiro, såhär om spelet:

Gamescom 2016: Såhär ser Gears of War 4 ut i 4K

Och detta är systemkraven för PC-versionen!

Gears of War 4 släpps som bekant även till PC (Windows 10) den 11 oktober och under Gamescom passade utvecklaren Coalition på att visa upp gameplay från PC-versionen. Det spännande? Att vi bjuds på tio minuter av rykande färskt 4K-material. Spana in videon här nedan:

FeatureFem spel att lira istället för Pokémon Go

Har du tröttnat på Pokémon Go? Testa dessa istället!

Pokémon Go är ett fenomen utan dess like, men det finns faktiskt liknande titlar som du kanske skulle ha lika roligt med. I den här artikeln får du tips på vilka alternativen till Pokémon Go är, om du mot förmodan har fått nog av att fånga fickmonster men ändå vill spela något snarlikt på din mobil. Gotta CAT them all, eller hur? (Läs om spel nummer fyra på listan så förstår ni denna usla ordvits...)

FeatureSpelhistoriens största fenomen

Vad har fått hela världen att börja spela?

Pokémon GO släpptes som bekant officiellt för bara några dagar sedan här i Sverige, men de senaste veckorna har gatorna varit fulla av människor ute på fickmonsterjakt. Överallt går människor omkring och letar, djupt försjunkna i sina mobiler. Detta fick oss på Eurogamer att tänka till. Vilka är egentligen spelvärldens största fenomen? Vilka är titlarna som har fått alla att börja spela, gamer som icke-gamer? Här är vad vi kom fram till!

Kickstarterkampanj för imprint-X

Gillade du Rymdresa? Detta är Morgondags nästa spel.

Svenska spelstudion Morgondag har tidigare släppt det högst avkopplande indiespelet Rymdresa, ett poetiskt äventyr där du glider omkring i rymden och letar efter resurser för att kunna överleva. Nu har duon Kim Gunnarson och Vendela Carlberg Larsson via Kickstarter låtit utannonsera deras nästa titel: imprint-X. Premissen i spelet beskrivs såhär:

FeatureThrowback Thursday: Grand Theft Auto: Vice City

Poff så var alla mina framsteg... borta.

Rockstars steg in i tre dimensioner var visserligen helt fantastisk redan i Grand Theft Auto III år 2001, men det var först året därpå som jag personligen fastnade ordentligt för spelserien. Vice City hade mer färg, mer fordon och - framför allt - en mer intressant berättelse, som utspelade sig i den neonbelysta Miami-kopian.

FeatureFörtitt: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo har tjuvkikat på Ubisoft och skapat en sandlåda.

Redan med The Legend of Zelda: Ocarina of Time till Nintendo 64 bjöd Nintendo på en öppen spelvärld i tre dimensioner. Hyrules slätter gick att korsa som man ville och templen var pricksäkert utspridda över hela Hyrule. Allting draperat i - för sin tid - toppmodern grafik. 18 år senare är det dags att fullfölja löftet om den öppna spelvärlden i Nintendos svanesång till Wii U. Demonstrationen som Nintendo visade under Tree House Live häromdagen bjöd på timmar av gameplay från det kommande äventyret.

E3 2016: Ubisoft utannonserar Steep

Sugen på snowboard?

Ubisoft kom med en sista överraskning under sin presskonferens på E3: Steep. Högt upp i Alperna, kommer du och vänner kunna njuta av fartfyllda extremsporter såsom snowboard, wingsuit-flygning och skidåkning (med mera). På bästa Ubisoft-vis, är spelvärlden givetvis både enorm och relativt öppen.

E3 2016: Två nya, dundersnygga trailers till For Honor

Och spelet har fått ett släppdatum.

Under Ubisofts E3-konferens visades For Honor upp. Tidigare har peppen varit ljummen här på redaktionen, men efter att ha sett den förrenderade trailern, där en brutalt läcker kamp om en vattenpöl bryter ut, kan vi erkänna att vi börjar känna oss mer nyfikna på den kommande titeln.

Trey Parker och Matt Stone dök upp under Ubisoftts E3-presskonferens och hade en ny smaskig trailer med sig för det kommande South Park: The Fractured but Whole. South Park-skaparna berättade även att alla som köper den vulgära uppföljaren, kommer att få South Park: The Stick of Truth på köpet. För de som förhandsbokar det kommande spelet, går det att ladda ner The Stick of Truth redan nu. Parker och Stone bekräftade därefter att släppdatumet för The Fractured but Whole är 6:e december i år.

E3 2016: Dropzone utannonserat

Realtidsstrategi i rymden där saker sprängs!

Gillar du strategispel? Gillar du strategispel i realtid? Gillar du sci-fi, pangpang och generisk grafik? Då kanske Dropzone kan vara något för dig! Det är den relativt okända studion Sparkypants som står bakom detta passionsprojekt, där sci-fi-temat är ytterst påtagligt när framtidsfordon försöker spränga varandra i bitar, medan ljuseffekterna pulserar i regnbågens alla färger och antagligen fungerar som någon slags sköld (?) runt fordonen. Laserstrålar och missiler utbyts; explosionerna är många, nästan omöjliga att räkna... Saker sprängs, rymdpansarvagnar kraschar in i varandra och sprängs, allting sprängs. Dropzone utlovar "The most intense 15 minutes of RTS ever". Huruvida spelet kommer leva upp till detta storslagna slagord eller ej, återstår förstås att se. Här är den första trailern för det explosionsartade Dropzone:

John Gibson från Tripwire drog just upp sin telefon på PC Gaming Show och med ett magiskt klick utannonserade han att nytt nedladdningsbart material nu har släppts till Early Access-versionen av Killing Floor 2. Bulls-Eye content pack heter det, men vad innehåller det nya materialet? Spana in trailern här nedan!

E3 2016: Titanosaurus kommer till ARK: Survival Evolved

Och ett nytt område att utforska.

PC Gaming Show är i full gång och ARK: Survival Evolved visades just upp, där ett nytt grönskande område stod i centrum. Den nya platsen kommer erbjuda mer vertikalt spelande, menar utvecklaren. Även en ny, enorm dinosaurie gjorde entré, vid namn Titanosaaur. Det är den största urtidsödlan i spelet. Spana in den nya platsen och Titanosaurien här nedan!

Recension: She Wants Me Dead

Jerry Fogselius har gjort allt i sin makt för att överleva katten.

Jag älskar katter och planerar för tillfället att skaffa två nakenkatter tillsammans med min sambo. Därför var det självklart att jag tackade ja när chefredaktören bad mig recensera Playstation 4-versionen av She Wants Me Dead, spelet med världens mest ondskefulla katt. Efter att ha dött 689 gånger under min genomspelning, börjar jag känna lite tvivel kring det där med att skaffa nakenkatter...

FeatureÅsikt: Hellre utsatt än övermäktig

Jerry diskuterar nackdelarna med att uppgradera sig till max.

I rollspel och alla andra slags genrer med någon typ av uppgraderingssystem, strävar jag hela tiden efter att göra min karaktär större och starkare. Mer stryktålig, helt enkelt. En stor del av upplevelsen i just dessa typer av spel är att bli den figur som så småningom härskar i hela riket, vare sig det gäller Skyrims slätter i The Elder Scrolls V eller staden Harran i Dying Light.

Nya rykten om Playstation 4,5

Den delar namn med Keanu Reeves i The Matrix.

Den senaste tiden har allt fler rykten florerat kring den uppgraderade Playstation 4-enheten som tycks vara på väg senare i år. Nu säger nya rykten att den kommande konsolen går under arbetsnamnet Neo och att alla framtida Playstation 4-spel ska ha ett speciellt Neo-läge, utöver det vanliga, där spelare med den nya konsolen kommer kunna njuta av sina spel i stabilare bilduppdateringshastighet och i 4K-upplösning (om utvecklare väljer att utnyttja möjligheten).

Är du sugen på fler remasters av gamla spel? Inte vi heller. Men här är det självaste Batman vi talar om, och vem vill inte smiska Gotham-busar i uppiffad grafik till denna generations konsoler.

Titanfall 2 utannonserat

Och uppföljaren är inte Microsoft-exklusiv

På med Mech-dräkten för snart vankas det mer vertikala eldstrider! På Titanfalls officiella hemsida låter Respawn Entertainment idag utannonsera Titanfall 2, uppföljaren till Microsoft-exklusiviteten från 2014. Utöver PC och Xbox One, kommer dock Titanfall 2 även släppas till Playstation 4.

första föregående