Picture of David Petersson

David Petersson

Skribent

Med rötterna i C64:ans demokultur har David utvecklat 00FF00-fingrar. Är övertygad om att jorden bara är en väldigt stor variant av Pac-Man. Tror på en varierad kost och konsumerar därför alla typer av spel. Men om han måste välja blir det rollspel.

Featured articles

Dishonored 2 får nya spellägen i december

Tomten kommer tidigt i år för alla fans av spelet.

Outlast 2-utvecklarna start ny och udda Kickstarter

Skitrolig reklam eller bara ett måste när man spelar spelet?

Civilization VI är nu höstuppdaterat

Massor av schyssta ändringar och tillägg är gjorda.

Darksiders: Warmastered Edition - andra gången gillt

Nu kommer ännu en remaster av THQ-klassikerna.

2016 kan nog kallas "Year of the Remasters", för det känns som det regnar omarbetade spelreleaser i år. Nordic Games vill väl inte inte missa att hoppa på tåget, så därför görs det nu en andra remaster på klassikerna Darksiders 1 & 2. Denna gången lovar de 1080p/60fps till PC, Playstation 4 och Xbox One, medan de stackars Wii U-ägarna för nöja sig med 30fps. Utöver högre framerate och upplösning kommer det även att bjudas på mer högupplösta texturer, bättre skuggor och specialeffekter. Naturligtvis kan du köra spektaklet i 4K på PC, men den rekommenderade specifikationen lovar bara 1080p.

Kommer Steve Carell spela med i den kommande Minecraft-filmen?

Ryktet går att han är i förhandling med Warner Brothers.

Minecraft finns nästan överallt känns det som, men faktiskt inte som film. Men det kommer ändra sig 2019, för då är det premiär för Minecraft: The Movie. Det är fortfarande väldigt lite vi vet om filmen, men tydligen ska det röra sig om en produktion med väldigt hög budget.

Äntligen! Nintendos Miitomo är nu tillgängligt för svenskar

Det tog tid, men nu kan du släppa lös din mii på internet.

Som vi har väntat, eller åtminstone en del av oss. Men nu kan äntligen alla svenska Nintendofans få vara med och leka i en underbart galen mii-värld, som huserar i din Android eller iPhone. Du kan skapa din egen mii från grunden eller importera från din Wii U eller 3DS. Sen kan du ge den vissa personliga egenskaper och ett namn. Du har full frihet att skapa precis vad du känner för och du är inte begränsad till att bara göra en utan du kan skapa ett hel gäng med roliga gubbar. Sen kan du visa upp dem, byta kläder, svara på frågor, ställa ut dem eller bara skoja med dem på olika sätt. Du tjänar hela tiden virtuella pengar som du kan handla saker för. Du kan dekorera både dig själv och din våning i spelet. När du lagt till lite vänner kan ni skicka roliga animerade meddelande till varandra.

Lär dig allt om Super Mario Maker for Nintendo 3DS!

Och passa samtidigt på att förbättra din japanska.

Är du pepp på Super Mario Maker for Nintendo 3DS! Då har vi en liten trevlig infomercial från japanska Nintendo. Även om du inte förstår språket kan du garanterat fånga upp en hel del information och inte minst götta dig åt rejält med gameplay.

Ubisoft skänker bort Far Cry 3: Blood Dragon

30-års firandet fortsätter med neonfärgat pynt.

Ubisoft firar som bekant 30 år som spelstudio och skänker därför bort ett antal schyssta PC-lir. Senast var det Beyond Good & Evil som erbjöds helt utan kostnad och från och med idag kan du tanka hem Far Cry 3: Blood Dragon till PC, helt gratis.

UndvikRecension: Farming Simulator 17

Som att se färg torka, fast tråkigare.

Lantbrukssimulatorer har ganska nyligen klättrat upp på A-listan bland simulatorspelen och det är främst Farming Simulators förtjänst. Kanske är det som en motvikt till dagens stressiga tillvaro, där vi så gärna vill söka oss till det äkta och naturliga i världen. Och vad kan vara mer äkta än kobajs, hö och lite virtuell skit under naglarna. Svaret på det är förhoppningsvis inte spelet du just nu läser om. För i så fall är det vansinnigt trist att vara bonde och driva lantbruk.

RekommenderatRecension: Skylanders Imaginators

Höjer ribban inom sin genre och det rejält.

Det har blåst en del inom Toys-to-life-segmentet på senare tid och en av de tre stora spelarna har dragit sig ur leken. Disney gav nämligen upp under det gånga året, så nu finns det bara nykomlingen Lego och veteranen Skylanders kvar. Jag räknar inte in Nintendos Amiibos efter som det bara är ett sidokoncept och inte huvuddelen av något spel.

Red Dead Redemption 2 är nu bekräftat

Kommer till Playstation 4 och Xbox One hösten 2017.

Rockstar har retats med oss några dagar, men nu är det äntligen slut på lidandet. Hösten 2017 får vi dra på bootsen och ladda revolvrarna, för då släpps Red Dead Redemption 2 till Playstation 4 och Xbox One.

Här är alla låtarna i Just Dance 2017

Nu är fredagsdansen räddad.

Wohooo! Om mindre än två veckor släpps partyliret Just Dance 2017 till alla stationära plattformar. För att du ska kunna smygöva framför spegeln, så har vi plockat fram hela låtlistan.

Playstation VR ser ut att bli en kassako för Sony

De tjänar redan redan pengar på varje såld enhet.

IGN har fått information från Sony Interactive Entertainments President, Shawn Layden som tyder på att det kan bli rejält med pengar i VR-spargrisen för Sony. De tjänar nämligen redan en slant på varje sålt PSVR-set. Det kan låta som en självklarhet, men ofta är det inte så inom konsolvärlden. Det är nästan bara Nintendo som släpper konsoler som ska tjäna pengar från dag ett. Sony och Microsoft har ofta kalkylerat att sälja med förlust under en längre tiden innan de tjänar några pengar på sina konsoler och dyrare tillbehör som VR-set eller liknande.

En trailer på Dark Souls III - Ashes of Ariandel har dykt upp

Och visar det nya PvP-läget som utspelar sig på en arena.

Den 25 oktober så får alla Dark Souls III-fansen inte bara mer single player-innehåll utan också ett helt nytt arena-läge. Där kommer man kunna kämpa tre mot tre. Hela det här tilläggspaketet utspelar sig i den nya is-regionen.

Nya intressanta NX-rykten har dykt upp!

Ska tydligen gå att koppla ihop med mobiltelefoner.

NX-rykten är det ingen brist på. Och här på EG så är vi aldrig sena till att skvallra lite. Gänget på den tyska spelsidan PLAYM har snappat upp lite info från sina franska kollegor.

RekommenderatRecension: Mario Party: Star Rush

Mer party och mindre väntan.

De flesta av Nintendos spelserier är förhållandevis jämna i kvalitén och brukar få höga betyg i spelpressen. Mario Party är lite av ett undantag och har under åren som gått svängt ganska kraftigt åt båda hållen av betygsskalan. Dock verkar majoriteten anse att de första två spelen till Nintendo 64 är de överlägset bästa. Om man räknar in Star Rush så finns det nu totalt 14 spel i serien. Merparten är producerade av Hudson Soft, som många känner som skaparna av Bomberman-spelen. Men sedan 2012 är det Nd Cube som står för produktionen.

Recension: Cossacks 3

Ett nytt lager av färg på murket ädelträ.

Slutet på 1900-talet och de första åren av 2000-talet, var enligt många guldåldern för realtidsstrategispel. Då släpptes legendarer som Total Annihilation, Age of Empires, Warcraft III och Empire Earth. Och var och varannan gamer lirade minst ett av de ovan nämnda spelen. Jag minns fortfarande med ett leende på läpparna, hur vi kickade igång Age of Empires varje fredag eftermiddag på mitt dåvarande jobb. Det tysta kontorslandskapet blev som förbytt, mot vilda tjut och frustrerade suckar när någon gjorde en tidig "rush" och lyckades.

Nya Nintendo Selects-titlar släppta

Nu kan du fynda Super Mario 3D World och tre andra klassiker.

Nu kan du fynda Captain Toad: Treasure Tracker, Pikmin 3, SUPER MARIO 3D WORLD och Mario Party 10, för nu har de blivit Nintendo Selects-titlar och kan köpas till budgetpris.

FeatureComic Con 2016 i Köpenhamn

En riktig folkfest för spelälskare av alla slag.

Comic Con är världens största konvent för popkultur och hölls för första gången 1970. Sedan dess har den vuxit från att vara ett lokalt arrangemang i San Diego med cirka 145 besökare, till att bli ett globalt fenomen med flera hundra tusen besökare.

VideoEurogamer Live: Pillars of Eternity

Njut av misär och klassisk rollspelsmetodik.

Adam tänker visa framfötterna i Pillars of Eternity. Ett riktigt tungt rpg som går i samma stil som de klassiska gamla Bioware-spelen. Det är svårt, dystert och riktigt jäkla kul.

första föregående