Picture of Redaktionen

Redaktionen

Contributor

Featured articles

FeatureNär jag blev förälskad i: Äventyr

Del 14 av 14. I den sista delen i denna nostalgiserie berättar vi om våra första äventyrsförälskelser!

Spana in december månads Games With Gold

Microsoft kommer med tidiga julklappar.

FeatureNär jag blev förälskad i: Strategi

Del 13 av 14. Denna vecka berättar vi om de enorma arméer vi har byggt i jakten på världsherravälde!

FeatureNär jag blev förälskad i: Sport

Del 12 av 14. Hockey, skateboard och en riktig sommarklassiker dyker upp när vi pratar om våra första och käraste minnen från sportgenren!

FeatureNär jag blev förälskad i: Skräck

Del 11 av 14. Denna vecka berättar vi om spelen som var först med att ge oss kalla kårar.

Zombiefyllda herrgårdar och dimmiga städer är tillräckliga beskrivningar för att ge spelare världen över bilder från två av de mest kultförklarade skräckspel som finns, men det är inte bara Resident Evil och Silent Hill som har skrämt oss här på Eurogamer. I denna artikel berättar vi om våra första, ohyggliga förälskelser inom genren skräck!

FeatureNär jag blev förälskad i: Simulation

Del 10 av 14. Denna vecka pratar vi om våra första möten med Simulator-genren!

Det är något märkligt tillfredsställande med att leva ett riktigt liv i ett spel som är på låtsas. Att utöva vardagssysslor i The Sims eller försöka sätta det där omöjliga tricket i Skate, är många gånger mer underhållande än att kunna göra de mest överdrivna av actionkonster i spelens värld. Detta är de första simulatorerna vi blev förälskade i!

FeatureHemska spel till Halloween

Dessa spel tycker redaktionen att du bör spela just idag!

Idag är det Halloween! Medan ungar är ute och försöker roffa åt sig godis från grannskapet, med hot om att kasta ägg på deras hus ifall de inte får något snask, sitter vi på redaktionen inne och huttrar. Inte för att det är kallt, utan för att vi dragit oss till minnes de bästa, otäckaste skräckspelen som vi gärna vill tipsa er läsare om. Detta är vad redaktionen spelar för att göra Halloween lite extra läskig.

FeatureNär jag blev förälskad i: Rollspel

Del 9 av 14. Denna vecka minns vi våra första Rollspelsförälskelser!

Att axla rollen som en annan karaktär är oftast en av grundingredienserna i TV-spel, men att verkligen leva sitt eget storslagna liv i en spelvärld är något som främst hör till Rollspelsgenren. Denna vecka berättar vi om våra första stapplande steg i allt från Final Fantasy till Fallout.

FeatureEurogamer Live: Rise of the Tomb Raider

Petter är Lara Croft i kvällens spännande stream

Det är ungefär ett år sedan som Rise of the Tomb Raider släpptes till Xbox One. När nu äventyret kommer till PS4 så är det många på redaktionen som hurrar. Inte bara för att det är Tomb Raider, utan för att spelserien numera får handla på systembolaget. 20 år på nacken är värt att fira, och varför då inte med den senaste utgåvan av spelet tillsammans med Petter?

Svenska Image & Form först i Europa med Nintendo Switch

Indiestudion från Göteborg har lekt med konsolen ett tag.

Göteborgsstudion Image & Form, skapare av SteamWorld Dig och SteamWorld Heist, berättar i en intervju med Nintendo Life att de var Europas första utvecklare att få sätta tänderna i Nintendo Switch. De fick ett utvecklingskit av Nintendo och jobbar sedan dess på en ny titel. Vad för spel det handlar om, det vill de inte säga.

Nintendo Switch - spelen, specifikationer, releasedatum och allt vi vet om den nya maskinen

Från kontroller till mjukvara, här är vad du kan förvänta dig av Nintendos nya system.

Nintendo avslöjade officiellt sina nästa maskin torsdagen den 20 oktober. Det som tidigare gick under namnet Nintendo NX har numera fått namnet Nintendo Switch. Redan i juni läckte en hel detaljer om dåvarande Nintendo NX från våra brittiska kollegor. I guiden här nedanför kommer vi gå igenom allt vi vet om Nintendo Switch. Både det Nintendo visat upp och baserat på de läckor som dykt upp.

FeatureNär jag blev förälskad i: Racing

Del 8 av 14. VROOOOOM! Behöver vi säga något mer?

Snabba bilar, heta däck. Trots att racing vid en första anblick kanske låter som en smal genre, är variationen oerhört stor i spelens värld. Här finns allt från multiplayermästerverken som är Mario Kart-spelen, till långlivade simulator-serier såsom Gran Turismo och Forza. För att inte tala om rebootkungen Need for Speed och krockfesten Burnout, för att nämna ett fåtal racingtitlar som alla skiljer sig enormt från varandra. Kort sagt är just racing en av de bredare genrer som finns och detta är de första bilspel vi på Eurogamer förälskade oss i!

FeatureEurogamer Live: Call of Duty: Infinite Warfare beta

Mr Alicki tar fram maskingeväret och ingen går säker

Veckan börjar närma sig sitt slut och i stort sett alla på Eurogamer sitter och tar det lugnt. Inte Niklas dock. Han kommer göra allt han kan i sin makt för att roa er i kvällens Eurogamer Live där han tänkt streama multiplayerbetan av Call of Duty: Infinite Warfare, med betoning på tänkt. Det har nämligen varit lite skakigt med att kunna hitta spelbara matcher online och i värsta fall så kommer vår egen herr Alicki att streama Call of Duty: Modern Warfare Remaster istället. Inte fy skam det heller med andra ord.

FeatureNär jag blev förälskad i: Pussel

Del 7 av 14. Denna vecka berättar vi om våra första, hjärnskrynklande Pusselförälskelser!

Även om TV-spel ofta hjälper oss att slappna av, finns såklart de där stressiga titlarna som får våra hjärnor att glöda och handflator att svämma över av svett. Vi pratar såklart om pusselspelen, där framför allt superklassikern Tetris lever vidare än idag. Detta är redaktionens första förälskelser inom genren Pussel!

FeatureNär jag blev förälskad i: Plattform

Del 6 av 14. Denna vecka är det dags för oss att prata om våra första möten med hoppa-på-fiender-för-att-ta-död-på-dem-spel (mer känt som Plattform).

För många av oss på Eurogamer var plattform den allra första genren vi stiftade bekantskap med. Liksom för miljontals spelare världen över, är det framför allt Super Mario som har förgyllt barndomen för de flesta av oss. Men det finns även en del andra titlar som bokstavligt talat har hoppat in i våra hjärtan. Detta är våra allra första plattformsförälskelser!

RekommenderatRecension: FIFA 17

Med nytänk och stabilt gameplay siktar FIFA efter fotbollstronen i år igen.

Originaltext: Mads Pedersen (Eurogamer.dk). Översättning: Andréas Göransson.

FeatureNär jag blev förälskad i: Partyspel

Del 5 av 14. Denna vecka berättar vi om våra första partyspelsbataljer, komplett med fyra handkontroller. Eller plastgitarrer, för den delen.

Vad är egentligen mer skoj än att samlas ett gäng under samma tak och utmana varandra i lokal multiplayer? Även om onlinespelande har tagit över under det senaste decenniet, tycks skratten aldrig riktigt bli lika höga som när alla trängs i samma soffa och har en partyspelsafton. Detta är redaktionens första förälskelser inom genren!

första föregående