Picture of Gabriel Johansson

Gabriel Johansson

Skribent

Gabriel gillar både små kluriga independent-spel och enorma storproduktioner. Försöker ständigt övertala folk om att han har ett liv även utanför spelvärlden.

Featured articles

Ubisoft utökar Uplay

EA och Warner ombord

Ubisofts onlinebutik Uplay kommer att utökas genom samarbete med en mängd andra utgivare. Företaget säger sig ha ungefär 15 nya partners varav några stora namn som Electronic Arts och Warner sticker ut.

Star Wars kommer till Zen Pinball 2

Dödsstjärnan som flipperkula?

I ett inlägg på den officiella Playstation-bloggen berättade Zen Studios igår glatt att Zen Pinball 2 skall få ett antal nya bord med Star Wars-tema. Av någon anledning togs inlägget hastigt bort, men vi räknar med att det snart kommer en (ny) offentlig utannonsering. Studion tipsar om att hålla koll på starwarspinball.com, en sida som i skrivande stund endast visar tre minimalistiska TIE-fighters.

Släppdatumet för Grand Theft Auto 5 har avslöjats

UPPDATERING: Rockstar ber om ursäkt för förseningen

Rockstar har precis meddelat att hett efterlängtade Grand Theft Auto 5 kommer att släppas världen över den 17 september. Datumet får ses som något överraskande då man tidigare sagt att spelet skulle släppas under våren, och de flesta spekulerat i ett släpp kring maj månad som vi vant oss vid från andra Rockstar-spel de senaste åren som till exempel GTA IV, L.A. Noire och Red Dead Redemption.

Dice arbetar på Frostbite till Mac

Frostigt för snöleoparder och bergslejon

I en jobbannons på sin egen hemsida skriver svenska stjärnutvecklarna DICE att man jobbar på att konvertera sin prisade grafikmotor Frostbite till Apples operativsystem OS X.

Resident Evil: Revelations kan komma till Xbox 360

Även en PS3-version kan vara på tapeten

Ett förra årets mer hyllade spel till Nintendo 3DS var Capcoms Resident Evil: Revelations (7/10), som lyckades förpacka den klassiska skräckserien i ett fungerande format för maskinens två små skärmar. Nu tyder en del på att det kanske skall gå att avnjuta även på tv-skärmen i vardagsrummet i framtiden.

Telltale jobbar på Walking Dead Season 2

Funderar på sparfilsimporter och Star Wars-spel

Den första säsongen av The Walking Dead har prisats av både spelare och press världen över - inte minst då redaktionen här på Eurogamer.se utsåg det till årets spel 2012 - och utvecklarna Telltale är i full gång med att planera säsong två av äventyret.

Recension: Fuel Overdose

En överdos kaos

Fuel Overdose är ett hektiskt och vapentätt racingspel sett ur fågelperspektiv som för tankarna till en tid när denna kombination var betydligt vanligare. Förlagor som Super Off Road, Micro Machines eller min personliga favorit Rock n' Roll Racing gör mig förväntansfull när jag startar spelet första gången för att köra några lopp.

Cross Controller Pack släpps till LittleBigPlanet 2 nästa vecka

Liten och stor skärm för säckvävsplaneterna

När Sony presenterade PlayStation Vita var en av de mest omtalade funktionerna möjligheten att använda den som kontroll och en andra skärm till storebrorsan PlayStation 3. Denna funktionalitet har dock hittills lyst med sin frånvaro, men i nästa vecka får spelet som först visade upp möjligheterna - LittleBigPlanet 2 (8/10) - ett expansionspaket som slutligen sätter dessa möjligheter i händerna på oss spelare.

The Last of Us har fått ett släppdatum

Våren blir postapokalyptisk

Under gårdagens Spike Video Game Awards fick ett av nästa års mest emotsedda spel - PlayStation 3-exklusiva The Last of Us - ett bekräftat släppdatum för 2013. Den 7 maj är dagen som gäller och utvecklarna Naughty Dog har på twitter bekräftat att datumet skall vara likadant världen över.

Dark Souls 2 är under utveckling

Det blir fler mörka själar att samla

Under Video Game Awards på fredagen visades en trailer upp för uppföljaren till förra årets Dark Souls (10/10). Till skillnad från det spelet som ju var en spirituell uppföljare till Demon's Souls (9/10) blir det nu alltså en rak uppföljare med en tvåa i titeln.

I filmbranschen, med vilken spelbranschen ofta jämförs, är uppföljare oftast dåliga. En lyckad produktion kan ofta följas av ett antal uppföljare som inte sällan lever mest lever på namnet, men där kvaliteten dalar i takt med att numret efter titeln räknas upp.

Recension: NBA 2K13

Det står korgboll överst på schemat

För drygt tio år sedan blev jag stolt ägare av en Dreamcast, och trots plattformens alltför tidiga och snabba fall var jag alltid väldigt nöjd med maskinen och dess spel. Det fanns dock några luckor i spelutbudet och inte minst gällde det Electronic Arts sportspel som lyste med sin frånvaro. Istället var det det spelen i 2K-serien jag som spelare fick hålla till godo med och det var väl inte alltid en positiv upplevelse.

Recension: The Unfinished Swan

En svartvit sagostund

År 1689 beskrev den brittiske filosofen John Locke sin teori om tabula rasa, att varje människa vid födseln är som ett oskrivet blad som alltså formas och fylls på efterhand som åren går. Omgivningen och händelser vi är med om är det som formar oss hävdade han, det finns inget förutbestämt hur vi skall bli.

Playstation Store får en extrem makeover nästa vecka

Omdesignat så det store härliga till

Sonys onlinebutik för PlayStation 3, PlayStation Store, har länge varit föremål för högljudda klagomål hos dess kunder världen över. Märkligt nog har det varit svårt att göra just sådant som man önskar att kunna i en butik av detta slaget som att söka efter specifika produkter eller dess extramaterial, filtrera på pris, genre eller annat eller bara i allmänhet kunna förstå hur man navigerar runt för att hamna där man vill.

Är du lite sugen på att ge dig på XCOM: Enemy Unknown på din konsol? Har du läst vår recension (10/10) och är fortfarande tveksam? Räddning finns, då en demoversion nu finns tillgänglig via Xbox Live. PlayStation 3-spelar får vänta lite längre, då demot dyker upp på PSN först imorgon.

PlayStation Plus kommer till Vita

PS3 får Red Dead Redemption och mer lagringsutrymme

Sony berättade under Gamescom i går att deras prenumerationstjänst PlayStation Plus så småningom ska gälla även Playstation Vita , även om de varken gav en tidsram eller någon ledtråd kring vad som då kommer att ingå.

Nämner man rallyspel idag så tänker nog de flesta främst på Codemasters DiRT-serie. Här har dock utvecklarna 2XL Games tyckt sig se en ledig lucka på marknaden som de försöker fylla med en billig nedladdningsbar titel i form av Jeremy McGrath's Offroad.

Battlefield Premium lockar 800 000 köpare

EA vädrar fler nya inkomstmöjligheter

Electronic Arts tjänst Battlefield Premium har fått en flygande start med 800 000 betalande kunder bara de första två veckorna. Med ett pris som ligger ungefär som ett vanligt spel innebär detta att speljätten tjänar ganska exakt...en hel hög med pengar.

Sony köper Gaikai

Planerar för molnbaserade speltjänster

För en dryg månad sedan rapporterade vi om ryktet att Sony var mycket nära att köpa någon av jättarna inom strömmande speltjänster i molnet, något som förväntades bli en stor nyhet under E3.

första föregående