Picture of Linus Josephson

Linus Josephson

Skribent

Linus är en grafisk formgivare och tv-spelälskare från Stockholm. Håller PlayStation 3-pärlan Lair som ett av de mest underskattade spelen någonsin.

Featured articles

From Dust

En gudomlig naturupplevelse

Alice Madness Returns

En långdragen galenskap

Red Faction: Armageddon

På ruinens brant

FeatureEurogamer.se besöker Berlins spelmuseum

En färd genom spelhistorik och smärta!

FeatureRapport från Retrogathering Winter Edition 2011

Rapport från retromässan i Stockholm

Om man hyser kärlek för retrospel eller bara vill socialisera med spelentusiaster, har man säkert hört talas om den årliga retrospelmässan Retrogathering i Stockholm. Ett evenemang för att fynda, diskutera och även tävla i spel av den äldre generationen.

Del Toros spelprojekt utannonserat

2013 kommer att bli ett galet år

Vi har länge vetat att filmregissören Guillermo del Toro hyser en stor kärlek till tv-spel och att han arbetar tillsammans med spelhuset THQ på ett eget projekt.

Shogun 2: Total War har blivit med datum

Dags att börja planera erövringen av Japan

Nu har äntligen det efterlängtade strategispelet Shogun 2: Total War, från utvecklaren Creative Assembly, fått ett officiellt släppdatum. Alla skrivbordsgeneraler kommer från och med den 15 mars 201, kunna njuta av episka strider i det feodala Japan.

James Bond 007: Blood Stone

Hellre blodstenar än njurstenar

Idag betyder inte ett licensspel per automatik en medioker titel som lider av en tillhörande hafsig utvecklingsprocess. Med en referensmall som hämtar inspiration från Riddick-spelen och Batman: Arkham Asylum, blir licensspelen allt bättre med originella handlingar som respekterar källmaterialet, och där välkända namn står för röstskådespeleriet. Den brittiska utvecklingsstudion Bizarre Creations, har haft likvärdiga ambitioner med sitt senaste skjutarspel James Bond 007: Blood Stone, baserad på den kontinuerligt aktuella James Bond-licensen.

God of War: Ghost of Sparta

Döder bröder blöder

Med ledorden "varje slut har en början" slår utvecklaren Ready at Dawn på den stora krigstrumman för att leverera ännu ett blodigt och episkt äventyr till Sonys handhållna spelenhet PlayStation Portable. Me d det framgångsrika God of War: Chains of Olympus visade utvecklaren att ett God of War-spel fungerar alldeles ypperligt till det bärbara formatet och nu har de siktat in sig på att överträffa sig själva ännu en gång med det efterlängtade God of War: Ghost of Sparta.

Castlevania: Lords of Shadow

Grevens nya kläder

Utforskarglädjen, 2D-grafiken och Draculas slott har länge varit definitionen av den anrika Castlevania-serien. Sedan Castlevania: Symphony of the Night har man varit otrolig bekväm med sitt upplägg och följt sina traditioner till punkt och pricka, förutom några avskyvärda avstickare som Castlevania: Judgment till Nintendo Wii. Men nu har Konami tillsammans med spelhusen MercurySteam och Kojima Productions bestämt sig för att testa något nytt med Castlevania: Lords of Shadow och bevisa en gång för alla att serien klarar att hantera tre dimensioner.

FeatureVinterns stora familjespel från EA

En dag med robotar, plastklubbor och magi

Electronic Arts bjöd i veckan som gick svenska speljournalister till Gröna Lunds teater för att titta närmare på deras kommande barn- och familjespel som släpps nu i vinter. I sällskap med min sexåriga lillasyster testade jag många av spelen och sammanfattar här våra intryck.

Battlefield: Vietnam visas på TGS10

Goooood Moooorning Tokyo

Sveriges stolthet DICE har avslöjat på deras utvecklingsblogg att Battlefield: Bad Company 2: Vietnam kommer visas upp för första gången någonsin under Tokyo Game Show nästa vecka, förmodligen på ett evenemang som vi på Eurogamer.se tänker besöka på onsdagen.

Den ryska spelstudion Gaijin Entertainments nya spel, helikoptersimulatorn Apache: Air Assault, har fått ett utannonserat släppdatum som är den 9 november till plattformarna Xbox 360 samt PlayStation 3.

Spelklassiker från Atari kommer till Nintendo DS

Gammal skåpmat i lyxförpackning

Ataris gedigna spelkatalog har redan släppts i otalet versioner till de flesta konsoler. Nu är det dags igen, för nu kommer nämligen spelsamlingen Atari's Greatest Hits: Volume 1 till Nintendo DS. Denna historielektion till spelsamling innehåller inte mindre än 50 av de bästa spelen från Atari 2600 och deras arkadtitlar. I samlingen finner vi bland annat klassiker som Asteroids, Centipede, Missile Command och Pong.

Spelutvecklaren PopCap har utannonserat att deras monsterhit Plants vs Zombies äntligen kommer att släppas till Nintendo DS. Datumet är satt till januari nästa år för en amerikansk release medan Europa ännu inte har fått något datum bekräftat.

Scott Pilgrim vs. The World: The Game

Ett kärleksbrev från 90-talet

Även om jag älskar retrospel ser jag inte mig själv som någon bakåtsträvare, utan mer som en person som kan uppskatta det mesta när det kommer till spel. Men när ens barndom är starkt influerad av japanska gå-och-slå-spel, medryckande chiptune-musik och färgglada pixelskapelser, är det svårt att inte ge ut ett exalterat nördvrål när man testar Scott Pilgrim vs. The World för första gången.

Volition arbetar på ett helt nytt spel

Saints Faction? Kanske inte...

Spelutvecklaren Volition, som de flesta känner som utvecklaren bakom de två välkända spelserierna Red Faction och Saints Row, har via ett twittermeddelande avslöjat att de arbetar med en helt ny speltitel. Det nya spelet kan mycket väl vara ryktade Downfall som vi tidigare har sett nämnas på ett CV för en Volition-anställd.

Kraften kommer inte till PSP

Force Unleashed II inställt till formatet

LucasArts har berättat för IGN att utvecklingen av Star Wars: The Force Unleashed II till PlayStation Portable har blivit inställd. Ingen anledningen har ännu inte tillkännagivits.

Machinarium förklarar krig mot piraterna

Hjälp robotarna att vinna!

Den tjeckiska spelstudion Amanita Design har nyligen släppt ett pressmeddelande som innehåller deprimerande siffror för sitt fantastiska peka-och-klicka-äventyr Machinarium. Det uppskattas nämligen att enbart 5% till 15% av spelarna har betalat för sin kopia av spelet medan resten av spelarna har laddat ner illegala piratkopior. Tragiska siffror minst sagt.

Mer DLC till Red Dead Redemption

Enbart för flerspelarläget

Red Dead Redemption Legends and Killers Pack släpps den tionde augusti. ------ Rockstar Games har utannonserat att det andra nedladdningsbara tilläggspaketet Legends and Killers Pack, kommer finnas tillgängligt redan nästan vecka. Närmare bestämt den tionde augusti.

Sony har utannonserat att det efterlängtade PSP-spelet God of War: Ghost of Sparta kommer släppas i USA den andra november. Om man förhandsbokar spelet hos någon av de utvalda leverantörerna kommer man även få tillgång till riktigt trevligt nedladdningsbart material helt utan kostnad. Nämligen följande:

Nytt spelprojekt från skaparna av Killzone

Ännu en skjutare eller något helt nytt?

Herman Hulst från Guerilla Games har nyligen berättat i en intervju med det holländska spelmagasinet Control, att de arbetar med ett helt nytt spelprojekt. Spelet uppges fortfarande att befinna sig i konceptstadiet och att de för närvarande fokuserar alla tillgängliga resurser på att färdigställa Killzone 3.

Call of Duty: Black Ops konverteras till DS

Dags att ladda sin stylus och dra ut i krig!

Som många andra actionrökare från Activision så kommer även nya Call of Duty: Black Ops att få en konvertering till Nintendo DS. Utvecklaren N-Space som driver projektet har en stor erfarenhet av konverteringar till den bärbara konsolen och har tidigare bland annat utvecklat DS-versionen av Call of Duty: Modern Warfare.

Twisted Metal kommer att innehålla ett samarbetsläge

Men ingen kärlek för 3D och Move

David Jaffe, frontfiguren för spelutvecklaren Eat, Sleep, Play, bekräftade igår på Comic-Con att Twisted Metal kommer innehålla ett delat skärmläge när man spelar online. Under samma panel berättade han även att spelet varken kommer stödja 3D eller PlayStaion Move och gjorde en antydan på att vi kan förväntas oss nedladdningsbart material i framtiden.

första föregående