Picture of Robert Johansson

Robert Johansson

Skribent

Robert slänger sig snabbt och gärna på retroutgåvor och nyversioner enligt devisen "det var bättre förr". Håller SNES varmt om hjärtat, och tycker Brütal Legend var legendariskt brutalt.

Featured articles

Nintendo 3DS toppar 17,3 miljoner sålda enheter

Förväntad förtjänst på varje såld 3DS i september 2012

Sony registrerar domän för Smash Bros-klon

Avslöjande på gång inom kort?

Släppdatum för Sonic 4: Episode 2

Den blå fartdåren återvänder i maj

Den annalkande andra episoden i det senaste Sonic-äventyret är på snabb ingång. Spelet släpps för PC, Sony Entertainment Network (fd PSN) och Xbox Live Arcade den 15 maj enligt Sega.

Double Fines succé har fått Kickstarter att blomstra

Donationerna har ökat dramatiskt

Ingen har väl missat att Tim Schafer gjort succé med ett Kickstarter-projekt för sitt senaste äventyrsspel. Double Fine Adventure lyckades dra in 3.4 miljoner dollar och är därmed det hittills största projektet i Kickstarters historia.

FeatureVeckans Retrokanon: Super Mario 64

Och Retrokalkonen: Bubsy 3D

Veckans Retrokanon är en återkommande torsdagsföljetong här på Eurogamer, då vi presenterar ett spel vi kanske misstänker att du glömt men som på sin tid var riktigt bra. Veckans Retrokalkon är ett spel inom samma genre, fast denna titel får mer än gärna glömmas bort i all evighet.

Notch filar på sandlådespel med rymdtema

Inspirerat av Elite och Firefly

Minecraft-skaparen Markus "Notch" Perssons nästa stora projekt blir troligtvis ett nytt rymdspel. Det ska ha helt öppen värld och är inspirerarat av det gamla spelet Elite och kultförklarade teveserien Firefly.

Baldur's Gate: Enhanced Edition kommer till iOS

Grinden till iPad ska öppnas

Baldur's Gate: Enhanced Edition kommer till iPad i sommar. Spelet ska släpps samtidigt som PC-versionen enligt Overhaul Games. Det innehåller samma förbättringar som PC-versionen och expansionspaketet Tales of the Sword Coast.

Recension: Twisted Metal

Vriden och metallisk action

En mörk värld möter den som ger sig in i Calypsos galna turnering Twisted Metal. Den är skitig, grym och oförlåtande. Livsfarliga fällor och garanterad död lurar runt varje hörn. Du vet att du inte går säker, och du vet inte vad som blir ditt tillkortakommande. Det kan bli en mina, kulsprutan från en motståndares motorhuv eller en radiostyrd bomb under din bil.

Double Fine Adventure får en budget på 3,3 miljoner dollar

Tim Schafers hjärnnöt blev en succé

För en månad sedan sparkade Tim Schafer igång ett litet projekt för att finansiera sitt nya spel Double Fine Adventure. Eftersom han hade ambitionen att göra ett klassiskt peka-och-klicka-äventyr var det svårt att få loss pengar från finansiärer inom branschen som burdust hävdade att genren är död.

Bluffutvecklare blåser spelare på Apples appstore

Säljer stillbilder som riktigt spel

Utvecklaren Top Best Adult Entertainment har åter skapat rubriker bland spelälskare världen över. Rubrikerna är oftast nattsvarta och handlar snarare om att företaget lurar kunder med undermåliga produkter och falsk marknadsföring.

Recension: SSX

Annars får du sju hål i nacken

Ljudet av helikopterns rotorblad tonar sakta bort - i stället ökar ljudet från hjärtats allt intensivare slag och medan vinden piskar mig i ansiktet gör jag en sista ansträngning för att få den perfekta vinkeln på brädan i starten. Jag har precis slängt mig ut från den stora öppningen i helikopterns undersida.

Double Fine ansöker om varumärket The Cave

Det slutgiltiga namnet på Kickstarter-projektet?

Tim Schafers spelstudio Double Fine Productions har, i USA, ansökt om varumärket The Cave. Något som har fått internet att koka i spekulationer kring det numer välkända Kickstarter-projektet som går under arbetsnamnet Double Fine Adventure.

Epic visar upp Unreal Engine 4

Nästa vecka får vi se nästa generation

Epic Games kommer att visa upp den senaste versionen av Unreal Engine under Game Developers Conference i San Francisco i nästa vecka.

FeatureVeckans Retrokanon: Wings

Och Retrokalkonen: Blazing Skies

Veckans Retrokanon är en återkommande torsdagsföljetong här på Eurogamer, då vi presenterar ett spel vi kanske misstänker att du glömt men som på sin tid var riktigt bra. Veckans Retrokalkon är ett spel inom samma genre, fast denna titel får mer än gärna glömmas bort i all evighet.

Fire Emblem 3DS kommer till Sverige under året

Och mycket annat nytt från Nintendo

Nintendo bekräftar att Fire Emblem: Awakening kommer till Europa i år. Det mycket populära taktiska rollspelet som en gång började sin karriär på konsolen Famicom fortsätter alltså på den senaste handhållna generationen.

Recension: Neverdead

Borde aldrig ens ha fötts

Dagens spelmarknad erbjuder välkända och etablerade varumärken som spänner från bara några år bakåt i tiden, till flera generationer bakåt. Där maskotarna och karaktärerna är så kända att var och varannan köper spelen enbart på grund av dem.

första föregående