Picture of Elin Stridsberg Weimerbo

Elin Stridsberg Weimerbo

Contributor

Featured articles

Battlefield: Bad Company 2 Vietnam

Zinkensdamm, Vietnam, samma stam

Nytt Worms i 2D får datum

Den 26 augusti gäller det att inte maska

Battlefield 3-beta med Medal of Honor

Men endast i den begränsade upplagan

Linkin Park-singel får premiär i MoH

Bandet tror på tv-spel som medium

Nedladdningsbart Street Fighter III: 3rd Strike

Street Fighter här och Street Fighter där

LittleBigPlanet 2 får ett släppdatum

Och en specialutgåva med en Sackboy-docka!

På Sonys amerikanska PlayStation-blogg har man nu avslöjat när det är dags för LittleBigPlanet 2 att se dagens ljus. Den 16 november kommer spelet att släppas till PlayStation 3 i USA. Något datum för Europa har vi ännu inte fått, utöver att det ska släppas i oktober.

Låta Carmine leva eller dö i Gears 3?

Vi bestämmer med våra poäng

Carmine är en karaktär i Gears of War som de flesta antingen älskar eller hatar. Detta har Epic Games nu tagit så långt att de har skapat en slags community-tävling där spelarna ska välja om Clayton Carmine i Gears of War 3 ska dö eller överleva.

Mega Man Universe presenteras

Blir nedladdningsbar titel till PS3/Xbox 360

Capcom har nu avtäckt den kommande delen i sin Mega Man-serie. Det är en nedladdningsbar titel för Xbox Live och PlayStation Network som kommer att gå under namnet Mega Man Universe.

Twitterlöfte leder till 20x XP i Gears 2

Vässa speltummarna inför nästa vecka

Rod Fergusson, exekutiv producent för Gears-serien, sade häromdagen något på sitt Twitter-konto som han antagligen lite smått hann ångra en stund senare. Han föreslog nämligen ett XP-evemang under Comic Con för Gears of War 2 där hans antal followers på Twitter skulle avgöra hur många extra erfarenhetspoäng det blir.

1 av 10 uppfattar inte 3D-bilder

Men likväl är framtiden i 3D

Det pratas mycket om 3D just nu och hur detta kommer att vara framtiden för vårt spelande. Det är dock sällan man pratar om alla vars ögon faktiskt har svårt att uppfatta en 3D-bild.

Dead Space Ignition kommer i höst

Huvudsakligen ett pusselarkadspel?

Vi är många som blev hopplöst förälskade i (och mardrömsförföljda på grund av) Dead Space när det släpptes - och som sedan dess har gått och väntat på uppföljaren. Inte nog med att Dead Space 2 är på gång; EA har nu även utannonserat en nedladdningsbar prequel till spelet.

The 3rd Birthday kommer till Europa

Vi får också spela Parasite Eve 3

Square Enix har berättat för Eurogamer att PSP-spelet The 3rd Birthday, som tidigare bara varit bekräftat för USA, kommer att släppas även i Europa. Originalet Parasite Eve var ett av alla Square Enix-spel till PlayStation som aldrig släpptes i Europa.

Singularity

1955 och 2010 års överraskning

Flickor och pojkar, damer och herrar, jag ska härmed vara helt ärlig med er. Innan jag stoppade Singularity i min Xbox 360 hade jag av någon anledning nästan noll koll på det. Quake är det första jag tänker på när jag hör namnet Raven Software men förutom det ringer det faktiskt inga större klockor. Jag är dock riktigt förälskad i Singularity, och nu ska jag försöka berätta varför.

SEGA Saturn-spel till XBLA och PSN?

Ingen omöjlighet enligt utgivaren

Har vi några Sega Saturn-fantaster här? Då kanske det känns bra för er att höra att det absolut inte är någon omöjlighet att framöver få se gamla Saturn-klassiker på Xbox Live Arcade eller PSN.

Test Drive Unlimited 2 når Europa i september

Plus andra kommande släpp från Namco Bandai

Enligt den senaste listan över kommande spel från Namco Bandai kan vi läsa att Test Drive Unlimited 2 kommer att släppas i Europa den 24 september. Spelet kommer att släppas på de tre olika formaten, PC, Xbox 360 och PS3, samma dag.

3DS bör ej användas av barn under sju

3D-effekten inte bra för barns ögon

Nintendos stora flopp bak i tiden, Virtual Boy, gjorde sig mest känd för att ge folk så mycket huvudvärk och illamående att det var svårt att spela med den. Riskerar det att bli likadant med Nintendo 3DS?

Metal Gear Solid: Peace Walker

Naked Snake går igen

Jag sitter på tåget på väg hem från jobbet. Vi är försenade, tåget står stilla och det är oklart när vi ska få åka härifrån. Otåligheten i vagnen är ett faktum och djupa suckar sprider sig som en löpeld. Själv kunde jag inte må mycket bättre än så här, för jag har min PSP i händerna, och i den snurrar Metal Gear Solid: Peace Walker.

PSN Plus utannonseras

Det blir mycket spel för pengarna

Sony har nu helt avtäckt den uppgraderade onlinetjänsten som Sony Computer Entertainments VD Kaz Hirai gav oss hintar om för inte så längesedan. På presskonferensen under E3 passade de samtidigt på att avslöja att tjänsten, som går under namnet PlayStation Plus, kommer att släppas världen över den 29 juni.

6x XP i Gears of War 2 hela veckan

Lördag hela veckan lång

Gears of War 2 firar E3-veckan med att bjuda på en fet erfarenhetsbonus, nämligen sex gånger så mycket som normalt. Det, tillsammans med uppdateringen som släpptes i slutet av maj, är fina anledningar till varför det kanske är dags att återigen smörja motorsågsbajonetten och bege sig ut på slagfältet.

Snowboard-åkning i Tony Hawk: Shred?

Dags att bräda snön också?

Tony Hawk är inte den som ger sig i första taget. Det kan vi se i och med att Tony Hawk: Shred är på gång trots att senaste försöket Tony Hawk: Ride inte alls fick det fina mottagande som utvecklarna och Tony kanske hade önskat.

Sonic Adventure släpps på XBLA och PSN?

Dreamcast-äventyr på dagens konsoler

Just nu är det mycket Sonic i många olika former, och det kanske blir ännu fler. Siliconera har nämligen grävt fram uppgifter som tyder på att Sonic Adventure kommer att släppas till både Xbox Live Arcade och PSN.

Lost Planet 2 uppdateras

Gör planeten lite mindre förlorad

Nu är det dags för Lost Planet 2 att uppdateras lite smått. Den kanske största ändringen gäller punkterna där man får börja om när man dör. Om man får stryk under en bosstrid kommer man nu att kunna börja om strax innan striden startar istället för att spela om hela banan. Utöver detta har bland annat svårighetsgraderna och vapnen justerats en aning.

första föregående