Picture of Christian Rydberg

Christian Rydberg

Contributor

Featured articles

The Sims: Medeltiden

Drafvelsord på simspråk

Rift

Vi kom, vi såg, vi revade

Call Of Duty: Black Ops - Escalation Pack

Släpps den 3 maj enligt GAME i Australien

PlanetSide Next försenas

Mer pengar, längre tid

IGN startar StarCraft II-liga

Fokus på den amerikanska scenen

Nytt innehåll till Rift

Invaderande damer

Det gigantiska onlinespelet Rift får nu sin första stora uppdatering. Uppdateringen kommer den 30 mars, och innehåller massiva nya invasioner då Alsbeth the Discordant, vem nu denna dam är, ser till att vara riktigt grinig under veckan som följer uppdateringens släpp.

Duke Nukem Forever försenas!

Gearbox Software gör det otänkbara

Världen är inte galen, helvetet har inte frusit till is och ingenting har gått snett. I vad som är ett tecken på att allting är precis som vanligt, utannonserade Gearbox Software och 2K precis att Duke Nukem Forever försenas från sitt planerade datum tidigt i maj, till den 10 juni.

Dragon Age II

Drakarna åldras igen!

47 timmar senare sitter jag där. Kanske lite chockad, men förvånande nog är jag i slutet av ett BioWare-spel utan minsta antydan till varken ett stort leende eller tårar i ögonen.

Volition satsar på PC

Portar egna PC-versioner

Volition Studios Eric Barker berättade nyligen till våra engelska kollergor om deras syn på PC-spel. För dig som spelade Saint's Row 2 och Red Faction: Guerrilla till PC vet du att båda spelen var plågade av buggar och led av exceptionellt dålig optimering, men det har Volition sett till att åtgärda till uppföljarna Saint's Row: The Third och Red Faction: Armageddon.

Hawken - nytt mech-spel från indiestudio

Niomannastudio utmanar giganterna

Adhesive Games är en ganska liten studio, då deras utvecklingsteam är nio personer starkt. Likväl är deras spel Hawken en utmanare grafiskt och även stilistiskt till giganter så som Battlefield 3 och Crysis 2. Spelet är utvecklat i Unreal Engine 3.0, och får sägas sopar mattan med titlar med samma motor så som Bulletstorm.

Ingen ny WoW-räd i 4.1

Firelands får vänta

Blizzard har bytt designfilosofi för World of Warcraft. Istället för få och stora uppdateringar ska de nu bli mindre och mer frekventa.

PC-spel växer ordentligt

Inkomster stiger med 19 procent

Vi får ständigt höra om hur PC-spel håller på att dö - men det sker också ganska ofta att dessa negativa röster tystas ner av överraskande resultat.

Nytt innehåll till World of Warcraft

4.1 lägger till klassiker och en nygammal vän

Detaljer har kommit ut om nästa World of Warcraft-uppdatering, då den just nu ligger uppe på testservrarna. 4.1 lägger till en ny räd och två nya instanser, och självklart massor av mindre förändringar för alla klasser, däribland en helt ny förmåga för warriors, Rallying Cry, som ökar hela rädens liv med 20 % under en kort tid.

Karkand i Battlefield 3

En bonus för de som förhandsbokar spelet

Som vi rapporterade för några veckor sedan är det dags att återvända till Karkand i Battlefield 3. För dig som inte spelat Battlefield 2 och därmed inte är bekant med Strike at Karkand, är det en exceptionellt populär karta som i mångas åsikt är den bästa Battlefield-karta som skapats. Strike at Karkand, tillsammans med tre andra omarbetade kartor, vapen, fordon och achievements, ingår i ett speciellt expansionspaket - Back to Karkand - för den som förbokar Battlefield 3 i EA:s egna PC-butik.

Bulletstorm

Våldsamt roligt!

Bulletstorm har lyckats orsaka ramaskri på den konservativa amerikanska tv-kanalen Fox News innan det ens har släppts. Experter på våld i dataspel hävdar att spelets kontroversiella benämningar som Gang Bang, Topless och så vidare uppmuntrar till våldtäkt och mord, vilket är ack så hemskt då barn så unga som nio år gamla spelar liknande spel, trots en åldersgräns 18 år. Vi pratar mer om det här borta.

Nytt Command & Conquer-spel på gång

Hemsida avslöjar nytt spel i serien

Ytterligare ett tillägg kan noteras i den numer ganska långa listan av webbpubliceringar som avslöjat storspel då ett nytt Command & Conquer igår läckte ut via seriens hemsida cncstage.com.

Saint's Row 3 har bytt namn till det mer raffinerade Saint's Row: The Third. Detta enligt en forumpost på NeoGAF, då någon fått tag i en poster med det nya namnet. Postern har även en ny slogan för spelet - ''Strap it on Holiday 2011'' - vilket antyder ett släpp lagom till jul.

FeatureBulletstorm

Vi intervjuar Cliff Bleszinski och Adriem Chmielarz

I samband med att jag spelade Bulletstorm för recension (som ni kan läsa här på Eurogamer.se imorgon tisdag) fick jag chansen att prata med två veteraner i branschen, nämligen Bulletstorms Design Director Cliff Bleszinski och People Can Flys grundare och Creative Director Adriem Chmielarz.

DC Universe Online

Slappa tights

Att blanda genrer brukar generellt ha blandade resultat - ibland får man något fantastiskt som Deus Ex, och ibland går det lite halvt åt pipan.

Crysis 2 läckt

Nästan färdig version ute på nätet

En riktig kris håller på att ske för tyska Crytek - deras spel och flaggskepp Crysis 2 har läckt 49 dagar tidigt (!). Det är en sen beta utav PC-versionen av spelet som råkat hamna i fel händer och just nu cirkuleras runt på diverse mörka hålor på Internet. I versionen som läckt finns hela enspelarkampanjen, men även fullständigt stöd för flerspelarläget, detta enligt en forumpost på sidan Facepunch, uppsnappat av Rock Paper Shotgun.

Magicka

Svensk magi

Svenska Arrowhead Studios har flera år arbetat på sin uppmärksammade actiontitel Magicka. De vann bland annat Bästa spel på Swedish Game Awards 2008, och sedan dess har arbetet för den lilla studion gått sakta framåt. Tre år senare är i alla fall Magicka till största del färdigt.

första föregående