Picture of Mathias Holmberg

Mathias Holmberg

Contributor

Featured articles

Quake Arena Arcade

Var det bättre förr?

Marvel Super Hero Squad: The Infinity Gauntlet

Tänk om alla superhjältar var barn

Unbound Saga

En serietidning i spelform

FeatureVad spelar ni när det är jul?

Mathias berättar om sina tv-spelstraditioner

Inget Max Payne 3 nästa år?

Saknas i Take-Twos rapport

Sedan Max Payne 3 utannonserades för ett och ett halvt år sedan har spelet drabbats av en rad förseningar, senast nu i somras då utgivarna Take-Two meddelade att spelet inte skulle släppas under 2010 som planerat.

Jorden brinner i Mass Effect 3

Släpps nästa år till "alla" format

Ett av de stora spelen som utannonserades under helgens Video Game Awards var Mass Effect 3 - den avslutande delen i en av denna tv-spelsgenerations mest hyllade trilogier.

Ms. Splosion Man kommer hösten 2011

Twisted Pixel gör uppföljare

Indieutvecklarna Twister Pixel har legat bakom många nedladdningsbara klassiker de senaste åren, som The Maw, Comic Jumper och så klart Splosion Man. Idag meddelar man att det sistnämnda kommer få sig en uppföljare nästa år i form av Ms. Splosion Man.

Halo: Reach – Noble Map Pack

Reach har fallit men striden fortsätter

När Halo: Reach släpptes tidigare i år var jag en av miljontals Xbox Live-prenumeranter som under en månads tid lade allt som hette socialt umgänge på hyllan.

Inception blir tv-spel

Christopher Nolan intresserad av mediet

Den hyllade regissören Christopher Nolan, som gav oss drömfilmen Inception tidgare i år, har i en intervju med Entertainment Weekly sagt att han är intresserad i att göra ett tv-spel baserat på filmen.

Något oväntat från Gears of War?

Cliff Bleszinski retas

Som om det inte redan fanns tillräckligt med anledningar till att se fram emot Video Gamer Awards 2010 (som bekant sänds tidigt den tolfte december för oss svenskar), har Cliff Bleszinski (mannen bakom Gears of War-serien) kommit med ännu en. Han lovar att nytt och oväntat Gears of War-material kommer att visas upp.

Splatterhouse

Ingredienser: Blod, inälvor och hjärnsylta

Blod är något vi alla håller kärt. Det finns dock vissa som hellre ser saker som blod, inälvor och annat smått och gott ligga utanför kroppen. Åtminstone när man snackar om hur det ska vara i TV-spel. Om du är en av dessa sadistiska spelare kommer Splatterhouse, Namco Bandais nyversion av spelet från 1988, verkligen falla dig i smaken.

Activision Blizzard öppnar ny teaser-sajt

Ska visas upp på Video Game Awards

Det tisslar och tasslas om nya spel mer än vanligt just nu, då Video Game Awards 2010 väntar bakom hörnet. Nu har Activision Blizzard lagt upp en teaser-sajt vid namn Murder Your Maker, där vi ser en skallig man titta på en anslagstavla med kartor, dokument etc.

Skådis anser att tv-spel förstör

Billy Bob Thornton: "Usla filmer tv-spelens fel"

Skådespelaren Billy Bob Thornton intervjuades nyligen i The Telegraph och sade då att Hollywood för tillfället gör ”de sämsta filmerna genom tiderna”.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

När lidelsen är för stor för att få plats i ett enda spel

Jag ska inte ljuga. En timme in i Harry Potter and the Deathly Hallows – Part I fann jag mig själv väldigt engagerad. Ja, jag talar om spelet. Jag var något av en Potter-nörd som mindre och idag är jag actionfantast. Då är det ju trevligt att Deathly Hallows – Part I är en modern tredjepersonsskjutare, komplett med linjära banor och föremål att ta skydd bakom. Själva konceptet låter banalt, men passar den sjunde Harry Potter-filmen väl.

Fable III fortfarande på gång till PC

Lionhead lugnar ner oroliga fans

Det har varit tyst gällande PC-versionen av Fable III, Lionheads senaste rollspel som släpptes till Xbox 360 förra månaden, vars recension går att läsa här. Nu har dock Lionhead via Twitter bekräftat att PC-versionen fortfarande är under utveckling, och de kommer utannonsera ytterliga detaljer när tiden är rätt.

Final Fantasy XIV till PS3 är klart

Men släpps ändå i mars

MMO-rollspelet Final Fantasy XIV har funnits ute till PC i snart två månader, men någon Playstation 3-version har ännu inte släppts trots att spelet utannonserades exklusivt till Sonys format. Square Enix har dock berättat för speltidningen Famuitsu att konverteringen till PS3 är helt klar.

Samlarutgåva av Marvel vs. Capcom 3

Även datumet har avslöjats

Spelbutiken Gamestop har precis avtäckt samlarutgåvan av Marvel vs. Capcom 3, där superhjältar från Marvel får strida mot spelhjältar från Capcom. Samlarutgåvan säljs för 10 dollar mer än standardutgåvan, och för detta får man ett läckert metallfodral samt tillgång till Marvel Digital Comics i en månad.

Super Meat Boy till 3DS?

Utvecklarna "ska göra vad de kan”

Team Meat, utvecklarna bakom det übersvåra Super Meat Boy, som Gabriel gillar väldigt mycket, har kommenterat en eventuell version av spelet till Nintendo 3DS. Frågan kom via ett Twitter-inlägg som Team Meat sedan svarade på med att de kommer göra vad de kan för att förverkliga en konvertering av spelet.

Nytt Tomb Raider avslöjas snart?

Den sjätte december smäller det

Lara Croft- och Tomb Raider-serien har gjort storslagen comeback de senaste åren. Detta tack vare nya utvecklare (Crystal Dynamics) och återkomsten av mannen som en gång skapade serien, Toby Gard. Sedan Tomb Raider: Underworld avslutat ett enormt kapitel i Tomb Raider-sagan har det tisslats och tasslats om en omstart av serien.

K2 Networks köper APB

Reser sig på nio?

Efter månader av spekulation blir det till slut K2 Networks som köper och tar över sedan tidigare nedlagda MMO-spelet APB.

Harmonix till salu

Framtida spel ska inte påverkas

Viacom, företaget som äger den hyllade spelstudion Harmonix (Guitar Hero, Rock Band, Dance Central), låter i dag meddela att man tänker sälja utvecklaren. Viacom har inte sagt varför de planerar att sälja Harmonix men att de handlar om det minskade intresset för musikspel är en lågoddsare.

Kinect-lansering överträffar förväntningar

Microsofts iallafall, även i Sverige

Vi har tidigare rapporterat om att Kinect gör bra ifrån sig i de förenta staterna och nu har vi fått höra från Microsoft att Kinect-lanseringen i Sverige var över förväntningarna även den.

Postal III är ”snart klart”

Äntligen kommer uppföljaren vi har väntat på!

Om du trodde (eller hoppades?) att Postal III var nedlagt är så inte fallet. Vince Desi från Running With Scissors berättade för Joystiq att utvecklingen av spelet är i det slutgiltiga stadiet, och att vi kan förvänta oss blodbadet i fråga tidigt nästa år. Om detta är någonting positivt får vi se då, men det råder redan nu olidlig spänning på redaktionen om vem som ska få nöjet att recensera det.

Spana in TV-serien baserad på S.T.A.L.K.E.R.

Ett pilotavsnitt har producerats

GSC Game World (utvecklarna bakom kultfavoriten S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl) har finansierat ett pilotavsnitt till en TV-serie baserad på spelen. Avsnittet används nu för att sälja idén till TV-kanaler i Ryssland och Ukraina. Detta rapporterar Kotaku som varit i kontaktat med GSC Game World.