Picture of Roberth Läckström

Roberth Läckström

Skribent

Har spelat sedan Vic-20:s glansdagar och anser att Benefactor är DICE:s bästa spel hittills, utan någon som helst konkurrens.

Featured articles

Recension: Risen 2: Dark Waters

Guybrush Threepwood skulle aldrig överleva i mörka vatten

Recension: Confrontation

Den obligatoriska sammandrabbningen

Recension: Jagged Alliance: Back in Action

Ett spel för båda partiblocken

Recension: Afterfall: Insanity

Sinnessjukt dåligt

Gillar du datorspel? Gillar du skräck i datorspel? Gillar du livet i allmänhet? Om du svarar ja på någon av dessa frågor, håll dig i så fall långt borta från Afterfall: InSanity från Intoxicate Studios.

Recension: The Book of Unwritten Tales

Roligaste äventyrsspelet på 18 år?

Året var 1993 - ett år som skulle ändra min syn på datorspel för alltid. Tidigare var spel inte roliga för att det var humor i dem, utan för att det var roligt att spela dem - kort och gott.

Förhandstest: Defenders of Ardania

Är revolutionen nära?

Jag hörde en gång på radion om en uppfinnare som hade kommit på en ny uppfinning för att driva utvecklingen av radiomediet framåt. Att med en ny smart teknik kunna sammanfoga radions ljud med en rörlig bild trodde han att han kommit på framtidens radio.

Patcher: "Pirater tvingar PC-spel online"

Har i sin tur skapat gratismodellen

Spelanalytikern Michael Patcher påstod för vår modersajt strax innan helgen att piratkopiering förstör PC-spel och tvingar ut dem på Internet. Samma sak hände i Asien, menar Patcher, där motreaktionen blev free-to-play-modellen av spel.

Serious Sam: The Random Encounter

Retrorollspel av skjutserien i oktober

Serious Sam: The Random Encounter är ett något så udda spel som ett retrodoftande turordningsbaserat rollspel, baserat på den kända, hjärndöda (här i positiv bemärkelse) spelserien Serious Sam.

Pirates of the Black Cove

Måndag hela veckan i pirattappning

När jag först la mina ögon på ett gäng skärmbilder av Pirates of the Black Cove såg jag direkt framför mig Sid Meier's Pirates. Grafiken såg ut som att de var en direkt kopia av den uppiffade versionen från 2004 av herr Meiers spel som numera finns på nästan samtliga plattformar.

Doom får stöd för iPad

Högre upplösning för alla (med rätt maskiner)!

ID Softwares klassiska spel Doom har fått sig en uppdatering på Apples Appstore. Det klassiska spelet har numera stöd för den höga upplösningen i iPhone 4.

Ubisoft: Vår DRM är en succé!

Roberth är av en annan åsikt

Ubisofts kontroversiella DRM-skydd som kräver en konstant uppkoppling mot internet, har lyckats att reducera antalet piratkopierade spel, enligt distributören.

Ubisoft ställer in siktet på PC

Högre budget tack vare mikrotransaktioner

Bristen på Ghost Recon-spel som är utvecklade med PC:n som huvudplattform, skyller Ubisoft på den nuvarande situationen för fullprisspel på plattformen.

första föregående