Picture of Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.

Featured articles

DICE vill att du balanserar Battlefield 3

Söker förslag på förändringar på Reddit

Naughty Dog berättar mer om The Last of Us

Ett spel som vill "förändra hela jävla branschen"

PETA fördömer Battlefield 3

Inspirerar till djurplågeri?

Inget Jurassic Park till Xbox 360 under 2011

Släpps i Sverige om två veckor till PS3 och PC

Jurassic Park kommer inte att släppas till Xbox 360 under 2011. Spelet kommer fortfarande släppas den femtonde november på PlayStation Network och PC, men bristen på en europeisk utgivare gör att de som har en Xbox 360 kommer få vänta på att besöka Isla Numblar till någon gång under 2012.

Gratis Diablo 3 med WOW Annual Pass

World of Warcraft-spelare får Blizzards nya på köpet

Blizzards CEO Mike Morhaine drog igång Blizzcon med att berätta att de vet att många spelare av World of Warcraft är intresserade av att också spela Diablo III.

Uncharted 3: Drake's Deception

På äventyr i Oslos Stadsmuseum

Uncharted 3: Drakes Deception släpps den 2 november 2011 till PlayStation 3. Vår recension läser du här på Eurogamer.se den 24 oktober 2011! Missa inte!

Kotaku kritiserar Notchs varumärkesansökan

Notchs: "Det handlade aldrig om det"

Dispyten mellan Minecraft-utvecklaren Notch (Marcus Persson) och Bethesda kanske inte är fullt så svartvit som hittills antytts, i alla fall om vi ska tro en artikel på Kotaku.com.

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

Vi åkte till Frankrike och spelade Tintin

Jag befinner mig på en restaurang tre timmar från Paris. Vi väntar på efterrätten som enligt menyn består av "laminerat äpple och dess blomma av salt". Personalens kunskaper inom det engelska språket är ungefär likvärdiga med mina kunskaper inom det franska.

El Shaddai: Ascension of the Metatron

Revisionism när den är som bäst

Inför den här recensionen känner jag mig lite som Roy Batty, replikanten från filmen Blade Runner. Precis som han har jag sett saker ni människor inte skulle kunna tro. Jag har sett nefilimer av eld inuti de fallna änglarnas torn. Jag har sett guds vapen glittra i mörkret i händerna på Noas förfader. Alla dessa ögonblick kommer dock inte att gå förlorade i tiden, i och med att jag skriver denna recension.

Deathspank: The Baconing

Deathspank smiskar vidare

För dig som ännu inte är bekanta med Deathspank skulle jag vilja beskriva spelserien på följande vis. Tänk dig att Lucasarts släppte ett hugga och slakta-spel i samma stil som Diablo under deras storhetstid när äventyrsspelen regerade över spelvärlden. Tänk dig att det spelet gjorts om i HD. Där har du Deathspank.

Samarbetsläge för MGS Peace Walker HD

Kommer att bli en riktig ormgrop

PlayStation 3- och Xbox 360-versionerna av Metal Gear Solid: Peace Walker kommer att ha ett samarbetsläge för fyra spelare samtidigt via Xbox Live och PlayStation Network.

FeatureUbisoft försvarar sin stränga DRM

Håkan Öberg köper inte ursäkten

Ubisoft har "all rätt i världen" att använda DRM (Digital Rights Management, hantering av digitala rättigheter) för att skydda pc-spel från vad som kallas "helt otroliga" nivåer av piratkopiering. Detta enligt utvecklaren av Driver: San Fransisco, Ubisoft Reflections.

Gearbox gör en Oprah

Gav bort Borderlands 2 till mässbesökare

Publiken utbröt i glädjevrål vid en Gearbox-panel på PAX-mässan i USA, rapporterar Kotaku. När Gearbox VD Randy Pitchford började tala om hur mycket Steve Gibson på Gearbox älskade Oprah Winfrey förstod de flesta vad som var på gång. Oprah är känd för att ge dyra presenter till hela sin publik. Ingen i publiken fick en ny bil men alla 900 besökare gick från panelen med varsin gratis nedladdningskod till Borderlands 2.

FeatureRoots: En tidning med rötter i reklambranschen

Speltidningarnas frälsare en pressetisk mardröm

En ny sorts speltidning har släppts. En tidning för folk som inte nödvändigtvis är intresserade av spel. Roots heter den, och det första numret går under namnet The Roots of Deus Ex: Human Revolution. Tidningen tar inte upp spelmekanik eller grafik, utan Roots utforskar det kulturella och estetiska ursprunget genom att ta upp de bakomliggande teman som inspirerat spelet Deus Ex: Human Revolution. Roots handlar om cyberpunk, konspirationsteorier och allsmäktiga företag.

Steam erbjuder återbetalning för From Dust

Ubisoft mjuknar efter protesterna

Det verkar som att de som köpte From Dust från Steam i tron att spelet bara behövde aktiveras en gång äntligen kommer att få tillbaka pengarna. Kunder som krävt återbetalning har mötts av det här meddelandet.

Notch utmanar Bethesda på duell

Inspirerad av Game of Thrones

Vi har tidigare rapporterat att Bethesda hotat att ta till legala åtgärder mot den svenske Minecraft-skaparen Notch på grund av att han valt att döpa ett kommande spel till Scrolls.

Börje Salming är med i NHL 12

Årets upplaga av NHL börjar se intressant ut

Electronic Arts meddelade idag att du i NHL2012 kommer kunna spela som Sveriges absolut största hockeyspelare genom tiderna, Börje Salming. Norrlänningen som är den enda svensk som valts in i Hockey Hall of Fame är en av nio legendariska hockeyspelare som finns tillgängliga i NHL 2012.

Deus Ex: HR ska inte kännas som en portning

Därför outsourcades PC-versionen av DE:HR

Vissa fans har varit oroliga för att Deus Ex: Human Revolution ska kännas som ett portat tv-spel på datorn. Och det med all rätt efter spel som till exempel Dragon Age II som blev väldigt konsoliserat.

Stora namn skapar underhållning till CoD: Elite

Tony och Ridley Scott medverkar

Activisions Eric Hirshberg pratade om Call of Duty Elite på en presentation som USA Today närvarade på. Där nämnde han några av namnen som kommer vara inblandade i att skapa vad han kallar för "exklusiv episodisk underhållning" till Elite.

Serious Sam kommer att ha delad skärm på PC

Devolver passar också på att häva ur sig idiotiska saker

Den tredje delen i den ultravåldsamma och överdrivna spelserien Serious Sam kommer tillåta fyra personer att spela på samma skärm och ett samarbetsläge för upp till sexton spelare över nätet. Croteams programmerare Alen Ladavac säger till Rock Paper Shotgun att det är fansen som bestämmer.

första föregående